Αθλητισμός

Πόλο: Έζησαν την εμπειρία της τελικής φάσης οι νεάνιδες του Βόλου

Την εμπειρία μιας τελικής φάσης Πανελληνίου πρωταθλήματος είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι Νεάνιδες του Βόλου στην υδατοσφαίριση. Μπορεί να έχασαν και στους τέσσερις αγώνες που έδωσαν στο κολυμβητήριο του Παλαιού Φαλήρου, αλλά το ότι έφτασαν ως εδώ, κατακτώντας την 8η θέση, συνιστά μεγάλη επιτυχία. Πρωταθλητής Ελλάδος αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός Πειραιώς.

Το περασμένο τριήμερο πραγματοποιήθηκε η τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος πόλο Νεανίδων (Κ17). Οι οκτώ κορυφαίες ομάδες της χώρας στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία έδωσαν τη μάχη της διάκρισης και μεταξύ αυτών και ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση, που εξ αρχής ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ. Πολύ λογικό αυτό από τη στιγμή που κλήθηκε να κοντράρει ομάδες με παράδοση στα ηλικιακά πρωταθλήματα και με παίκτριες που φέτος έπαιξαν στην Α’ Γυναικών.
Οι πολίστριες του Χρυσόστομου Δανιήλ αγωνίστηκαν χωρίς άγχος και χάρηκαν τη συμμετοχή τους. Ηττήθηκαν εύκολα από τους ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό Πειραιώς και Γλυφάδα στα παιχνίδια του ομίλου, ενώ έχασαν και στον αγώνα κατάταξης από τον Ν.Ο. Ρεθύμνου . Έτσι, πήραν την 8η θέση. Μπορεί να μην κέρδισαν κάποιο ματς, αλλά σίγουρα αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον, μετέχοντας σε παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων.
Το σκουφάκι του Βόλου φόρεσαν 14 αθλήτριες που είναι οι: Βιργινία Νασιάκου (τερμ.), Φωτεινή Βαραλή, Ελένη Τσιμπερίδη, Φωτεινή Μπένη, Γεωργία Πετροπούλου, Εβελίνα Βενέτη, Χρυσάνθη Κουφιδάκη, Κατερίνα Γαργαλέτσου, Εβίτα Βασιλούδη, Ειρήνη Καλλιμοπούλου, Άννα Σκοτίδα, Έλλη Παυλίδη, Μαρκέλλα Στεφάνου (τερμ.), Χρύσα Ταμπακολόγου.
Οι αγώνες του Βόλου, πιο αναλυτικά:

ΠΑΟΚ-Βόλος 18-2
Στην πρεμιέρα της Παρασκευής, ο Βόλος έχασε με 18-2 από τον ΠΑΟΚ, αλλά τουλάχιστον κόντραρε την ομάδα της Θεσσαλονίκης για ένα οκτάλεπτο. Οι Μαρίνου και Λασκαρίδου (αθλήτρια με βολιώτικη καταγωγή) έδωσαν δύο φορές το προβάδισμα στον «Δικέφαλο του Βορρά». Όμως ο Βόλος «απάντησε» ισάριθμες φορές με τις Τσιμπερίδη και Κουφιδάκη, με την τελευταία να γράφει το 2-2, 1’.12’’ πριν το τέλος της περιόδου. Στα 29’’ η Λασκαρίδου πέτυχε το 3-2, που ήταν και το σκορ του οκταλέπτου.
Από εκεί και πέρα, το σκηνικό άλλαξε. Ο ΠΑΟΚ επέβαλε πλήρως τον ρυθμό του. Σημείωσε τρία γκολ στην δεύτερη περίοδο, επτά στην τρίτη και άλλα πέντε στην τέταρτη, δίχως η δική του εστία να παραβιαστεί. Έτσι, «εκτόξευσε» τη διαφορά στο +16, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι το 18-2.
Οκτάλεπτα: 3-2, 3-0, 7-0, 5-0.
Γκολ ΠΑΟΚ: Λασκαρίδου 4, Δαραβίγκα 3, Ταυρίδου 3, Μυττάκη 2, Κοφίτσα 2, Καλογιάννη, Μαχλή, Παρασκευοπούλου, Μαρίνου.
Γκολ Βόλου: Τσιμπερίδη, Κουφιδάκη.

Ολυμπιακός-Βόλος 18-2
Ίδιο σκορ με αυτό του αγώνα της πρεμιέρας έφερε ο Βόλος στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, που διεξήχθη το πρωί του Σαββάτου. Ηττήθηκε 18-2 από μία ομάδα που ήταν σαφώς ανώτερη, κάτι που έδειξε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης.
Στο πρώτο μισό του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα με 8-0, ενώ το μόνο που κατάφερε στη συνέχεια ο Βόλος ήταν να πετύχει ένα τέρμα στην τρίτη περίοδο με την Σκοτίδα και άλλο ένα στην τέταρτη με την Γαργαλέτσου, μειώνοντας προσωρινά σε 8-1 και 13-2 αντίστοιχα.
Οκτάλεπτα: 2-0, 6-0, 4-1, 6-1.
Γκολ Ολυμπιακού: Δρακωτού 3, Δημοπούλου 3, Τζωρτζακάκη 2, Παπαδοπούλου 2, Υφαντή 2, Ζαχαρίου, Κασιάνα, Χριστοδούλου, Θεοφανοπούλου, Βαμβακάρη, Λυγούρα.
Γκολ Βόλου: Σκοτίδα, Γαργαλέτσου.

Γλυφάδα-Βόλος 18-4
Πιο ανταγωνιστικός ήθελε να παρουσιαστεί ο Βόλος το απόγευμα του Σαββάτου κόντρα στη Γλυφάδα, αλλά δεν τα κατάφερε. Έχασε με 18-4 και κατέλαβε την 4η θέση του ομίλου που τον έστειλε στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 7-8.
Καλύτερη η αθηναϊκή ομάδα, έδειξε να έχει περισσότερες λύσεις και δυνάμεις, οπότε δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στην επικράτηση. Καλύτερο οκτάλεπτο για τον Βόλο ήταν το δεύτερο, όπου το επί μέρους σκορ ήταν 2-2.
Οκτάλεπτα: 4-0, 2-2, 6-2, 6-0.
Γκολ Γλυφάδας: Κατσώνη 3, Οικονόμου 3, Βόγια 2, Αδάμη 2, Κεχαγιόγλου 2, Καταΐδη 2, Πελίτη, Κλαψιανού, Φωτεινάκη, Μαρδάκη.
Γκολ Βόλου: Κουφιδάκη 2, Τσιμπερίδη, Γαργαλέτσου.

Βόλος-Ν.Ο. Ρεθύμνου 2-20
Στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 7-8 ο Βόλος αντιμετώπισε τον Ν.Ο. Ρεθύμνου από τον οποίο ηττήθηκε με 20-2. Ούτε σε αυτό το ματς οι παίκτριες του Χρυσόστομου Δανιήλ μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των αντιπάλων τους, που έφτασαν σε μία άνετη νίκη.
Οκτάλεπτα: 1-4, 0-5, 1-4, 0-7.
Γκολ Βόλου: Κουφιδάκη 2.
Γκολ Ν.Ο. Ρεθύμνου: Φραγγελάκη 5, Παναγιωτάκη 5, Κυριακάκη 4, Λαμπαθάκη 2, Τσιούγκρη, Λαμπρονίκου, Λιμπιτάκη, Χρυσοβέργη.

Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός Πειραιώς είναι ο πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία Νεανίδων για το 2021. Στον τελικό της διοργάνωσης, οι «ερυθρόλευκες» αντιμετώπισαν τη Βουλιαγμένη την οποία νίκησαν πολύ εύκολα με 17-4. Κορυφαία του τελικού και πρώτη σκόρερ με επτά γκολ ήταν η Τορνάρου του Ολυμπιακού. Τα οκτάλεπτα ήταν 6-3, 3-1, 4-0, 4-0.
Την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο ΠΑΟΚ, καθώς στον μικρό τελικό επιβλήθηκε του Εθνικού Πειραιώς με 13-6. Όσο για την 5η θέση, κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, με τη Γλυφάδα να κερδίζει τον Νηρέα Χαλανδρίου με συνολικό σκορ 15-14, αφού η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού έληξε ισόπαλη 10-10.

Τα αποτελέσματα
Τα αποτελέσματα της τελικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Νεανίδων είναι τα εξής:

1ος ΟΜΙΛΟΣ
ΠΑΟΚ-Βόλος 18-2
Ολυμπιακός-Γλυφάδα 12-1
Ολυμπιακός-Βόλος 18-2
ΠΑΟΚ-Γλυφάδα 10-9
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 5-13
Γλυφάδα-Βόλος 18-4

Η βαθμολογία
1. Ολυμπιακός 9
2. ΠΑΟΚ 6
3. Γλυφάδα 3
4. Βόλος 0

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Εθνικός-Βουλιαγμένη 7-10
Ν.Ο. Ρεθύμνου-Νηρέας Χαλ. 12-13
Εθνικός-Νηρέας Χαλ. 13-11
Ν.Ο. Ρεθύμνου-Βουλιαγμένη 6-6
Ν.Ο. Ρεθύμνου-Εθνικός 5-7
Βουλιαγμένη-Νηρέας Χαλ. 12-7

Η βαθμολογία
1. Βουλιαγμένη 7
2. Εθνικός 6
3. Νηρέας Χαλ. 3
4. Ν.Ο. Ρεθύμνου 1

ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ
Ημιτελικοί: Ολυμπιακός-Εθνικός 21-0, ΠΑΟΚ-Βουλιαγμένη 6-10.
Θέσεις 7-8: Βόλος-Ν.Ο. Ρεθύμνου 2-20.
Θέσεις 5-6: Γλυφάδα-Νηρέας Χαλ. 15-14 πεν. (κ.α. 10-10).
Μικρός τελικός (θέσεις 3-4): Εθνικός-ΠΑΟΚ 6-13.
Τελικός (θέσεις 1-2): Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη 17-4.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το