Τοπικά

Νέα συνέλευση της Πρωτοβουλίας No Burn – Προετοιμάζεται για την ημέρα δράσης ενάντια στην καύση σκουπιδιών

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί η νέα διαδικτυακή συνέλευση της Πρωτοβουλίας Πολιτών Βόλου ενάντια στην Καύση Σκουπιδιών NO BURN, στην οποία καλείται από την Πρωτοβουλία κάθε ενδιαφερόμενος/η συμπολίτη – συμπολίτισσα να συμμετέχει.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία No Burn για τη συνέλευση:

“Σε ένα σκηνικό, που περισσότερο θυμίζει φαρσοκωμωδία αλλά είναι δυστυχώς πραγματικότητα, συνεχίζουμε τις συναντήσεις μας και την προσπάθεια που ξεκινήσαμε για διεύρυνση του αγώνα πέρα και έξω από το Βόλο. Με φόντο τους πρόσφατους θεατρινισμούς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – Φάμελλου – Κολυνδρίνη, τη μήνυση και δίωξη της Χαλυβουργίας αλλά και το μυστήριο γύρω από την έρευνα για την ΑΓΕΤ, την έμμεση παραδοχή ότι το χρονοδιάγραμμα της μελέτης της κ.Σαμαρά «έχει πέσει έξω», τις συνεχείς υπερβάσεις σε μικροσωματίδια που δεν ανησυχούν κανέναν αρμόδιο, ως και την ανάφλεξη μεταφερόμενου RDF πάνω στη νταλίκα της εταιρείας, εμείς εργαζόμαστε με συνέπεια για την υλοποίηση της απόφασης που λάβαμε με άλλες συλλογικότητες για τη διοργάνωση της πανελλαδικής ημέρας δράσης ενάντια στην καύση σκουπιδιών.
Όπως είχαμε αποφασίσει την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στην εκδήλωσή μας με θέμα «Η καύση σκουπιδιών γενικεύεται σε όλη τη χώρα, απάντησή μας ο συντονισμένος αγώνας των πολιτών», εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων από Αθήνα, Πειραιά, Δυτική Αττική, Μηλάκι, Αλιβέρι, Εύβοια, Θεσσαλονίκη και Κρήτη, συμπορευόμαστε σε μια κοινή, συντονισμένη εκστρατεία διαμαρτυρίας για τις επιλογές που προτάσσει το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) και για την προτεραιότητα που δίνεται στην καύση σκουπιδιών ως πρακτική διαχείρισής τους πανελλαδικά.

Έτσι, ενόψει της νέας διαδικτυακής συζήτησης (28/2) με τις άλλες συλλογικότητες για τη διοργάνωση της πανελλαδικής δράσης, στη συνέλευσή μας:
Α. Θα κωδικοποιήσουμε τις βασικές μας θέσεις στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, προκειμένου να αναδειχθούν τα κοινά σημεία με τις συνεργαζόμενες συλλογικότητες.
Β. Θα οριστικοποιήσουμε τις προτάσεις της Πρωτοβουλίας για το σχεδιασμό της πανελλαδικής μέρας δράσης (χαρακτήρας και περιεχόμενο δράσης, υποστηρικτικές ενέργειες, δράσεις διάδοσης των μηνυμάτων μας, κ.λπ.).
Είναι ευπρόσδεκτοι όσοι συμπολίτες μας επιθυμούν, να καταθέσουν τις προτάσεις τους στο μέιλ της Πρωτοβουλίας [email protected], να τις στείλουν με μήνυμα στη σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/VolosNoBurn/ ή να τις καταθέσουν ζωντανά κατά τη διάρκεια της συνέλευσης”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το