Ελλάδα

Επιστροφή στα θρανία εντός του Ιανουαρίου: Η εισήγηση για Γυμνάσια και Λύκεια

Άνοιγμα όλων των σχολείων εντός του Ιανουαρίου είναι η εισήγηση που θα κάνει η κυβέρνηση στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων, όπως αναφέρουν πληροφορίες. Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα είναι οι πρώτοι που θα επιστρέψουν στα θρανία, ενώ μέσα στον μήνα -υπό προϋποθέσεις- ακολουθούν όλες οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο δημοσιογράφος Γιάννης Σαραντάκος στην εκπομπή «ώρα Ελλάδος» του Open TV, η πρόταση της κυβέρνησης προς την επιτροπή λοιμωξιολόγων θα είναι θα επιστρέψουν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου στα σχολεία από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία – Τι θα γίνει με Γυμνάσια και Λύκεια
Η πρόταση, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είναι να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια στις 25 Ιανουαρίου, υπό την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν, αλλά και ότι η επιτροπή λοιμωξιολόγων δίνει την έγκρισή της. Παράλληλα, με τα σχολεία η κυβέρνηση θα εισηγηθεί άνοιγμα καταστημάτων κατά περίπτωση από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Προτεραιότητα στην Γ’ Λυκείου
Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος διαπιστώνει πως κάθε τομέας δραστηριότητας θα ανοίγει με απόσταση 1-2 εβδομάδων από τον προηγούμενο, εφόσον το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Στην παρούσα φάση, όπως υπογράμμισε, προτεραιότητα αποτελεί η επιστροφή της Γ’ Λυκείου στα θρανία. «Την Παρασκευή θα αποφασίσουμε για όποιο θέμα μας φέρει το υπουργείο Παιδείας. Προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή είναι να γυρίσει στο σχολείο η Γ’ Λυκείου», επισήμανε μιλώντας στον Σκάι. Στην ερώτηση αν αυτή τη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέπουν το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, ο κ. Γώγος επισήμανε ότι τα δεδομένα είναι πολύ λίγα λόγω του μικρού αριθμού των τεστ που έγιναν αυτές τις μέρες.

Από την πλευρά του, ο Π. Παναγιωτόπουλος καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνώμων, χαρακτήρισε βελτιωμένη την κατάσταση. Ο καθηγητής σημείωσε πως δεν είναι «ιδιαίτερα απαισιόδοξος», επισημαίνοντας πως πρέπει να λάβουμε υπόψη την ανάγκη για σταδιακή επάνοδο. Ως προς το τι θα ανοίξει μετά τα σχολεία, είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι υπάρχουν διάφορες σκέψεις, τονίζοντας μόνο ότι «έχει κατά κόρον λεχθεί ότι η εκπαίδευση είναι προτεραιότητα», αλλά και το ότι, «πρέπει να ληφθούν πολλοί παράγοντες υπόψη». «Οι εισηγήσεις των ειδικών δεν είναι στο πεδίο γνώσης για το πώς θα ανοίξουν τα μαγαζιά», απάντησε σε ερώτημα για το άνοιγμα της αγοράς.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το