Ελλάδα

Κακοκαιρία με ανεμοστρόβιλο στην Ήπειρο: 10 δήμοι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Εκτεταμένες είναι οι ζημιές σε όλη σχεδόν την Ήπειρο από τις συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Οι Δημοτικές Ενότητες Πέτα και Κομποτίου στο Δήμο Νικολάου Σκουφά κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ μετά από εισήγηση της Περιφέρειας Ηπείρου η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προσχώρησε αντίστοιχα στην κήρυξη και των Δήμων Κόνιτσας, Ζαγορίου, Μετσόβου, Φιλιατών, Ηγουμενίτσας, Πάργας, Βορείων Τζουμέρκων, Κεντρικών Τζουμέρκων και Γ. Καραϊσκάκη προκειμένου να αντιμετωπιστούν με γρήγορες διαδικασίες οι ζημιές που έχουν προκληθεί από τις έντονες και συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Ο Περιφερειάρχης, τόνισε ότι ζημιές σε καθιζήσεις, καταπτώσεις, κατολισθήσεις πρανών και υπερχειλίσεις ποταμών έχουν προκληθεί σε όλη την Ήπειρο, οι μεγαλύτερες όμως αφορούν τις ορεινές περιοχές, καθώς εκτός των άλλων, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών οι χιονοπτώσεις έχουν περιοριστεί σε λίγες μόνο βουνοκορφές.

Ζημιές σε Θεοδώριανα και Μελισσουργούς
Στο μεταξύ μεγάλες είναι οι ζημιές που προκάλεσε ανεμοστρόβιλος ο οποίος «χτύπησε» με ένταση τα Θεοδώριανα και τους Μελισσουργούς. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι δεκάδες σπίτια έχουν προβλήματα καθώς ξηλώθηκαν κεραμίδια και στέγες ενώ σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί και οι υποδομές. Από νωρίς το πρωί 14 μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας επιχειρούν σε Τζουμέρκα, Ζαγόρι, Μέτσοβο, Κόνιτσα και Λάκκα Σουλίου ενώ πλήρης καταγραφή της κατάστασης αναμένεται να υπάρξει εντός της ημέρας.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το