Τοπικά

Πολλές παραγγελίες στα κρεοπωλεία της Μαγνησίας αλλά για μικρότερες ποσότητες

Πολλές παραγγελίες αλλά σε μικρότερες ποσότητες είναι οι φετινές στα κρεοπωλεία της Μαγνησίας. Δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα και η αγοραστική κινητικότητα κορυφώνεται, με τον κόσμο να θέλει να προμηθευτεί τα κρέατα που θέλει να έχει στο γιορτινό του τραπέζι.
Τα κρεοπωλεία είναι πανέτοιμα και εξυπηρετούν τον κόσμο διαθέτοντας επάρκεια και ποιότητα για τη διάθεση των κρεατικών, ενώ τηρούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα υγιεινής για την προστασία των πελατών από τον κορωνοϊό.

«Η αγοραστική κίνηση είναι έντονη και τις δύο τελευταίες μέρες, πριν τα Χριστούγεννα αναμένουμε την κορύφωσή της, όπως άλλωστε παραδοσιακά γίνεται» τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου Κρεοπωλών Μαγνησίας κ. Αντώνης Κανελλόπουλος και πρόσθεσε πως «επειδή ο κόσμος θα είναι σπίτι του φέτος, δεν θα βγει έξω , και αρκετοί μπορεί να είναι και μόνοι τους, βλέπουμε να έχουμε πολλές παραγγελίες αλλά από μικρότερες ποσότητες. Λόγω της υγειονομικής κατάστασης που επικρατεί και της ανάγκης να εισέρχονται ένας-ένας στους χώρους κρεοπωλείων, εμείς ζητούμε την κατανόηση του κόσμου».
Πολλοί καταναλωτές έχουν παραγγείλει στους κρεοπώλες τις ποσότητες που επιθυμούν και σήμερα ή κυρίως αύριο παραμονή Χριστουγέννων, θα μεταβούν στα κρεοπωλεία για να τις αγοράσουν, ενώ άλλοι θα παραμείνουν στο σπίτι και θα εξυπηρετηθούν μέσω του ντιλίβερι που πολλά κρεοπωλεία διαθέτουν.
Άλλωστε κατά τη διάρκεια της πανδημίας αυξήθηκαν και οι διανομές των παραγγελιών με κρέατα μέσω ντιλίβερι, καθώς ο κόσμος διστάζει να βγει από το σπίτι για να προστατευτεί ακόμη περισσότερο από τον κορωνοϊό και επιλέγει να του μεταφέρουν τις ποσότητες στην οικία του.

Οι τιμές σε γενικές γραμμές κυμαίνονται στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα, με εξαίρεση ίσως το αρνί και το κατσίκι, όπου καταγράφεται μια μικρή αύξηση.
Ο κ. Κανελλόπουλος ανέφερε πως το ένα κιλό στη γαλοπούλα ελευθέρας βοσκής πωλείται στα 8,5-9 ευρώ, το ένα κιλό αρνί στα δέκα ευρώ, το ένα κιλό κατσίκι στα έντεκα ευρώ, το ένα κιλό μοσχάρι στα δέκα ευρώ και ανάλογα με το μέρος που επιλέγει ο καταναλωτής. Οι τιμές στο αρνί και το κατσίκι είναι αυξημένες από πέρυσι κατά 50 λεπτά περίπου, επειδή αφενός οι ποσότητες από τους κτηνοτρόφους ήταν μικρότερες αφετέρου έγιναν και εξαγωγές προς Ιταλία.
Επίσης η τιμή στο ένα κιλό χοιρινό κυμαίνεται μεταξύ 4,5-7 ευρώ, ενώ το ένα κιλό χοιρινό για την τηγανιά κυμαίνεται μεταξύ 6,50-6,90 ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση οι κρεοπώλες και τις φετινές γιορτές βρίσκονται στο πλευρό των καταναλωτών για τους εξυπηρετήσουν.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το