Τοπικά

Επιτροπή ελέγχου covid στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Τις 60.000 αγγίζουν οι μάσκες για φοιτητές και καθηγητές

Επιτροπή ελέγχου covid συστάθηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας η οποία θα χειρίζεται όλα τα ζητήματα του κορωνοϊού και θα βρίσκεται σε επικοινωνία με τα Τμήματα. Σε κάθε Τμήμα έχει οριστεί ένας υπεύθυνος για τον κορωνοϊό, ενώ υπάρχει και χώρος για την πρώτη αντιμετώπιση ενδεχόμενου ύποπτου περιστατικού.
Ελάχιστες μέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ήδη μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές για την οργάνωση και την υλοποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Στο πλαίσιο αυτό συστάθηκε επιτροπή ελέγχου covid με συντονιστή τον αντιπρύτανη κ. Χαράλαμπο Μπιλλίνη και τη συμμετοχή των καθηγητών της Ιατρικής κ.κ. Γουργουλιάνη, Νταλέκου, Συρογιαννόπουλου και Χατζηχριστοδούλου που θα ασχολούνται με το θέμα της πανδημίας.
Ο κ. Μπιλλίνης ανέφερε πως σε κάθε Τμήμα έχει οριστεί υπεύθυνος για τον κορωνοϊό και με τον οποίο θα επικοινωνεί η επιτροπή ελέγχου, αν προκύψει κάποιο ζήτημα.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας κ. Κώστας Γουργουλιάνης επισήμανε πως χθες πραγματοποιήθηκε μια πρώτη επικοινωνία μεταξύ των μελών της επιτροπής και πολύ σύντομα θα σταλεί στα Τμήματα ένα κείμενο με οδηγίες για τη διαχείριση περιστατικών με κορωνοϊό και ποιες διαδικασίες πρέπει να ακολουθούνται.
Το Πανεπιστήμιο θα διαθέσει σε φοιτητές και καθηγητές τουλάχιστον 60.000 μάσκες. «Από τις 60.000 μάσκες, οι 30.000 είναι οι χειρουργικές που θα δοθούν στους φοιτητές που συμμετέχουν σε εργαστήρια των τμημάτων υγείας και στις κλινικές. Για κάθε φοιτητή μπορεί να αναλογούν και 50 μάσκες. Επίσης θα μοιραστούν 30.000 υφασμάτινες μάσκες σε φοιτητές και καθηγητές» τόνισε ο κ. Μπιλλίνης και συμπλήρωσε πως «έχει γίνει η προμήθεια αντισηπτικών και όλων των απολυμαντικών υλικών για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας, ενώ και τα διά ζώσης μαθήματα θα διεξάγονται με κάποια χρονική απόσταση για να καθαρίζονται οι χώροι».

Αιτήσεις στη Φοιτητική Εστία Βόλου
Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενημερώνει τους πρωτοετείς φοιτητές ότι οι αιτήσεις για διαμονή στη Φοιτητική Εστία του Βόλου, για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, θα υποβάλλονται από 22-9-2020 έως 29-9-2020 μόνο ταχυδρομικώς, με συστημένη επιστολή και πλήρη δικαιολογητικά, στη διεύθυνση: Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Φοιτητική Εστία Βόλου, 2ας Νοεμβρίου ΚΑΙ Βερναρδάκη, ΤΚ. 38333, Βόλος. Τηλ. 24210 74408, 74409. Σημειώνεται ότι, αντί της Βεβαίωσης εγγραφής από τη Γραμματεία του Τμήματος, μπορούν να προσκομίζουν εκτυπωμένη την ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το