Τοπικά

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα δημοτικά καταστήματα του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου

Σειρά μέτρων προστασίας, όπως και τήρηση βιβλίου κατά την είσοδο του κοινού στα δημοτικά καταστήματα και στο ΚΕΠ Τσαγκαράδας, λαμβάνονται στον Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου, σύμφωνα με απόφαση του αντιδημάρχου Απ. Κοντογιώργου, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια». Στην απόφαση αναφέρονται τα εξής:
«Προς διασφάλιση της προστασίας της δημόσιας υγείας και της υγείας των υπαλλήλων του Δήμου, αλλά και προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, την τήρηση, υποχρεωτικά, από το κοινό τόσο κατά την είσοδό του στο Δημοτικό Κατάστημα Ζαγοράς, στο Δημοτικό Κατάστημα Τσαγκαράδας και στο ΚΕΠ Τσαγκαράδας, όσο και κατά την παραμονή σε αυτά, των ατομικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, με τη χρήση προστατευτικής μάσκας και την υποχρεωτική τήρηση απόστασης τουλάχιστον 1,5-2 μέτρων μεταξύ των υπαλλήλων και των πολιτών.
Επίσης, κατά την είσοδο του κοινού στα Δημοτικά Καταστήματα και στο ΚΕΠ θα τηρείται ειδικό βιβλίο καταχώρησης των στοιχείων επικοινωνίας όλων των εισερχομένων πολιτών, ούτως ώστε σε περίπτωση ύπαρξης κάποιου κρούσματος με κορωνοϊό να υπάρχει η δυνατότητα εντοπισμού κατά τη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών του. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του κοινού με τα ανωτέρω δεν θα επιτρέπεται η είσοδός του στα Δημοτικά Καταστήματα και στο ΚΕΠ.
Για την τήρηση του ανωτέρω βιβλίου θα ορίζεται υπεύθυνος υπάλληλος με απόφαση του αρμόδιου εκάστου τοπικού αντιδημάρχου.
Η παρούσα ισχύει από την ανάρτησή της στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και μέχρι την τροποποίηση ή την ανάκλησή της κατόπιν νεότερων οδηγιών από το υπουργείο Εσωτερικών για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το