Τοπικά

Νερό από γεώτρηση πίνουν οι κάτοικοι της Μιτζέλας

Χωρίς πόσιμο νερό έμειναν οι κάτοικοι της Μιτζέλας, καθώς σύμφωνα με τις καταγγελίες τους διακόπηκε η τροφοδοσία της περιοχής από το φράγμα Μαυρομάτι χωρίς η Δημοτική Αρχή του Αλμυρού να δίνει εξηγήσεις, παρά τις οχλήσεις.
Πριν δύο μήνες περίπου στη Μιτζέλα έγινε τροφοδοσία το πόσιμο νερό από το «Μαυρομάτι» και σε 30 ημέρες διακόπηκε. Μέχρι να υπάρξει υδροδότηση από το φράγμα η ύδρευση γινόταν από γεώτρηση της οποίας το νερό ήταν ακατάλληλο για να το καταναλώσει κανείς, ακόμα και να μαγειρέψει.
Έναν μήνα πριν το νερό από το «Μαυρομάτι» σταμάτησε και η ΔΕΥΑΛ επανέφερε τους κατοίκους στο παλιό καθεστώς, δηλαδή στο νερό της γεώτρησης χωρίς προειδοποίηση.

«Πίναμε μέρες από αυτό και μαγειρεύαμε μέχρι να το καταλάβουμε. Καμία συναίσθηση ευθύνης, ούτε καν για τις ευπαθείς ομάδες ή τα μωρά. Μέχρι σήμερα έτσι συνεχίζουμε χωρίς να ξέρουμε πού ακριβώς πήγε το νερό από το «Μαυρομάτι». Αποφάσισα να στείλω επιστολή στον περιφερειάρχη (την οποία κοινοποίησα και στον δήμαρχο Αλμυρού και στο αρμόδιο υπουργείο) ο οποίος περιφερειάρχης μου απάντησε άμεσα οφείλω να πω λέγοντας μου ότι δεν είναι υπεύθυνη η Περιφέρεια αλλά ο Δήμος Αλμυρού και η ΔΕΥΑΛ. Μέχρι στιγμής δεν έχω λάβει καμία επίσημη απάντηση από τον Δήμο Αλμυρού. Τηλεφώνησα και ενημερώθηκα από τη γραμματέα του δημάρχου ότι ενημερώθηκε ο δήμαρχος, ο κ. Δεληζήσης της ΔΕΥΑΛ, καθώς και ο Κοινοτάρχης Αμαλιαπόλεως κ. Ξάνθης με το οποίο ήδη έχω επανειλημμένα συνομιλήσει και κάνει και εκείνος ό,τι μπορεί. Καταλήξαμε χωρίς πόσιμο νερό από τη στιγμή που τόσο καιρό γινόντουσαν έργα που κόστισαν εκατομμύρια. Επίσης θα ήθελα να γνωρίζω για ποιο λόγο πρέπει να πληρώσουμε λογαριασμούς στη ΔΕΥΑΛ, αφού για να έχουμε κατάλληλο νερό τουλάχιστον να πίνουμε και να μαγειρεύουμε αγοράζουμε εμφιαλωμένο το οποίο έχει μεγάλο κόστος για μια οικογένεια. Ως πολίτης αυτού του τόπου δικαιούμαι και εγώ και οι συμπολίτες μου να γνωρίζουμε γιατί συμβαίνουν όλα αυτά, αλλά και πώς και πότε θα λυθούν τόσο σοβαρά προβλήματα που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία όλων», τονίζει η κ. Παρθενόπη Δημητρίου.

Η αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη τόνισε πως το έργο παραδόθηκε στη ΔΕΥΑΛ που είναι δικαιούχος και διαχειριστής των θεμάτων ύδρευσης.
«Τα δίκτυα διανομής νερού είχαν γίνει πριν από την κατασκευή του φράγματος. Ωστόσο τα όποια θέματα επισκευής, ανασχετικών μηχανισμών της πίεσης του νερού, επιβραδυντών κ.τ.λ. είναι ζητήματα της ΔΕΥΑΛ και μάλιστα σε συνάντηση με τον δήμαρχο Αλμυρού και τον Περιφερειάρχη, ενημερωθήκαμε πως έχει ανατεθεί από τον Δήμο σε ειδικούς η διαχείριση των όποιων θεμάτων. Ουδέποτε μας ζητήθηκε οικονομική συνδρομή (εξάλλου παραδόθηκε ένα έργο 15 εκ. ευρώ), καθότι δεν έχει αποτιμηθεί σύμφωνα με τη συζήτηση που έγινε και ουδέποτε ενεπλάκη η Περιφέρεια, πλέον των χρηματοδοτήσεων και της υλοποίησης έργων, στη διαχείριση έργων ύδρευσης και άρδευσης, έσοδα εκ των οποίων ως ανταποδοτικά εισπράττουν οι Δήμοι ως αρμόδιοι σε όλη την Ελλάδα», δήλωσε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το