Τοπικά

Σημαντικές διοργανώσεις τονώνουν οικονομικά και τουριστικά τη Μαγνησία

triteknoi
Από τη συνάντηση της αντιμεριφερειάρχη Δ. Κολυνδρίνη με το Σύλλογο Γονέων Τριών Τέκνων Νομού Μαγνησίας

Σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις, επιστημονικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα στο Ν. Μαγνησίας με την υποστήριξη των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Β. Σποράδων, στο πλαίσιο της γόνιμης συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με τους φορείς της περιοχής. Πρόκειται για διοργανώσεις που έχουν θετικές επιπτώσεις, μεταξύ άλλων, στην τουριστική και οικονομική τόνωση της περιοχής, όπως:

– Οι Πανελλήνιοι Διασυλλογικοί Αγώνες Κάνοε-Καγιάκ στην θαλάσσια περιοχή του Αναύρου, σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Βόλου & Αργοναύτες (ΝΟΒΑ) και την Ελληνική Ομοσπονδία Κάνοε – Καγιάκ.
– Ο Ρήγειος Αγώνας Δρόμου σε συνεργασία με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου στο Βελεστίνο, στη μνήμη του Εθνομάρτυρα Ρήγα Βελεστινλή. Αγώνας που αποτελεί θεσμό καθώς πραγματοποιείται τα τελευταία 13 χρόνια, ενώ η πορεία που ακολουθεί ο δρόμος περνάει μέσα από αρχαιολογικά μνημεία, δίνοντας έτσι ένα εναλλακτικό τρόπο τουριστικής προβολής του τόπου.
– Το Τουρνουά Μπάσκετ Ακαδημιών (αγοριών – κοριτσιών) στο ΕΑΚ Βόλου σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Ολυμπιακός Βόλου 1937, αγώνες που προάγουν τη διάδοση του αθλήματος και μυούν τα μικρά παιδιά σε αυτό.
– Το Διεθνές Διασυλλογικό Τουρνουά Τζούντο σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Τζούντο Μαγνησίας και την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο.

Στον τομέα της κοινωνικής μέριμνας και της υποστήριξης ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων, η Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας συνδιοργανώνει την εκδήλωση «Προσφορά Τρίτεκνης Οικογένειας- Δημογραφικό Πρόβλημα στην Ελλάδα», σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων Τριών Τέκνων Νομού Μαγνησίας ΑΡΓΩ και τη Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού.

Στον τομέα της προαγωγής και διάχυσης της επιστημονικής σκέψης κι ευρημάτων στο ευρύ κοινό, η Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας συνδιοργάνωσε το 17ο Πανελλήνιο Φυτοπαθολογικό Συνέδριο σε συνεργασία με την Ελληνική Φυτοπαθολογική Εταιρεία, καθώς και το 1ο Διεθνές Συνέδριο Εφαρμοσμένης Ιχθυολογίας Hydromedit 2014 σε συνεργασία με το Παν/μιο Θεσσαλίας (Τμήμα Γεωπονίας-Ιχθυολογίας) και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Τεχνολόγων Ιχθυολόγων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το