Ελλάδα

«Στασιμότητα στο μνημόνιο» βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από την ανάπτυξη

συριζα

«Σταθεροποίηση στη μνημονιακή σταθερότητα» βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε ρυθμό ανάπτυξης, με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. «Κανείς δεν περίμενε να χαρεί ο ΣΥΡΙΖΑ» απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος. «Προκλητικά» τα όσα είπε ο κ.Σαμαράς, λένε οι ΑΝΕΛ. Δεν αλλάζει το αντεργατικό περιεχόμενο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, ανέφερε το ΚΚΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, επικρίνει τις σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι «η ανάκαμψη για την οποία επιχαίρει ο κ. Σαμαράς δεν είναι τίποτε άλλο παρά η σταθεροποίηση στη μνημονιακή στασιμότητα και την κοινωνική εξαθλίωση, ύστερα από τόσα χρόνια καταστροφικής πολιτικής, με απώλεια 25% του ΑΕΠ και πάνω από 1,5 εκατομμύρια ανέργους».

Η Σοφία Βούλτεψη απαντώντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι κανείς δεν περίμενε να χαρεί ο ΣΥΡΙΖΑ που για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια ύφεσης περάσαμε στην ανάπτυξη.

«Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε να τον στενοχωρούμε», πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ στο μεταξύ να πει αν τελικά ισχύει η περσινή ή η φετινή ανακοίνωσή του για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

«Γιατί αν μπερδεύουν τις ανακοινώσεις για το Πολυτεχνείο, φανταστείτε τι θα κάνουν με τα “προγράμματά” τους», συμπλήρωσε.

«Προκλητικό» που «δεν πείθει πια ούτε τους δικούς του βουλευτές», χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας τη δήλωση τού πρωθυπουργού για την ανάπτυξη, με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

«Είναι πλέον προκλητικός ο κ. Σαμαράς, απευθυνόμενος σε έξι εκατομμύρια Έλληνες που ζουν στα όρια της φτώχειας, λόγω της δικής του πολιτικής, να μιλά για ανάπτυξη. Δεν πείθει πλέον ούτε τους δικούς του βουλευτές», δήλωσε ο κ. Καμμένος.

«Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι νέα αντιλαϊκά μέτρα είναι προ των πυλών, αποδεικνύουν ότι το περιεχόμενο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, στην οποία ορκίζονται ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι από χέρι αντεργατικό, αντιλαϊκό» σχολίασε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού το ΚΚΕ.

Πηγή: www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το