Αθλητισμός

Κριτήριο τα πλέι άουτ για το αν θα μείνουν στον Βόλο αρκετοί παίκτες

Οδεύουμε ολοταχώς προς την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ, με τον Βόλο να προετοιμάζεται για την συμμετοχή του στα πλέι άουτ. Οι «κυανέρυρθοι» γυμνάζονται σε καθημερινή βάση, με στόχο να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν καλύτεροι στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, οι οποίες εκτός απρόοπτου, αρχίζουν το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου.
Η Λίγκα περιμένει το «πράσινο» φως από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. για να ανακοινώσει και επίσημα την επανέναρξη του πρωταθλήματος, το οποίο δεν θα αργήσει να έρθει. Κι αυτό, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι ελάχιστα καθημερινά, ενώ δεν υπάρχει το παραμικρό κρούσμα σε ομάδα της Σούπερ Λιγκ, μετά και από τα τεστ που έγιναν σε όλους τους ποδοσφαιριστές των 14 ομάδων, στα τεχνικά τους επιτελεία και γενικά σε όλους τους εργαζομένους στις ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας.
Τα πλέι οφ ίσως αποτελέσουν κριτήριο για αρκετούς ποδοσφαιριστές του Βόλου, όσον αφορά τη συνέχιση της συνεργασίας τους με την ομάδα και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Πολλά είναι τα συμβόλαια που λήγουν και το πιθανότερο είναι να δούμε αρκετές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Υπάρχουν στην ομάδα και οι δανεικοί παίκτες που προέρχονται από τον ΠΑΟΚ και οι οποίοι θα πρέπει να επιστρέψουν στον «Δικέφαλο» του Βορρά. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, κάποιοι από τους Κώστα Μπαλογιάνη, Μάριο Τσαούση, Απόστολο Διαμαντή, Λευτέρη Λύρατζη και Νίκο Μελίσσα να συνεχίσουν να φορούν και την επόμενη περίοδο τη φανέλα του Βόλου. Αν εξαιρέσουμε τον Μπαλογιάννη, για τον οποίο δημοσιεύματα από την Θεσσαλονίκη έχουν αναφέρει κατά καιρούς πως ο νεαρός μέσος θα αποτελέσει μέλος του ΠΑΟΚ τη νέα χρονιά (θα του δοθεί η ευκαιρία να διεκδικήσει θέση στην ομάδα), όλοι οι υπόλοιποι μπορεί και να παραμείνουν στον Βόλο.

Από τους ξένους παίκτες αυτός που δύσκολα θα συνεχίσει να φορά την κυανέρυρθη φανέλα είναι ο Χοακίν Τόρες. Ο Αργεντινός επιθετικός, όπως έγραψε χθες η «Θ», αναμένεται να επιστρέψει στην Αργεντινή και στην Νιούελς Όλντ Μπόις, ομάδα από την οποία ήρθε στον Βόλο, ως δανεικός.
Ο 23χρονος επιθετικός αγωνίστηκε φέτος σε 23 παιχνίδια πρωταθλήματος με τον Βόλο, ενώ έπαιξε σε τρία ματς για το Κύπελλο Ελλάδος. Σημείωσε πέντε γκολ στο πρωτάθλημα, με το τελευταίο πάντως να είναι στο ματς με την ΑΕΛ εκτός έδρας, τον περασμένο Νοέμβριο. Στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος ο Αργεντινός επιθετικός αγωνίστηκε μόλις σε έξι παιχνίδια, ως βασικός, καθώς με προπονητή τον Ισπανό Αλμπέρτο Γκαγιέγκο δεν είχε θέση στο βασικό σχήμα. Αποτέλεσμα να μην έχει ρυθμό και αυτό φάνηκε στην απόδοσή του.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά τους υπόλοιπους ξένους της ομάδας, το πιο πιθανό είναι οι περισσότεροι να παραμείνουν στον Βόλο. Αν και γι’ αυτό θα αποφασίσει η διοίκηση, σε συνεργασία με την τεχνική ηγεσία. Θυμίζουμε, πως στην ομάδα αγωνίζονται οι Αργεντινοί Φράνκο Φεράρι, Αγκούστο Μαξ, Ραφαέλ Ζοάο, οι οποίοι προέρχονται από πολύ καλή χρονιά, βοηθώντας σημαντικά τους «κυανόλευκους» στην πορεία που πραγματοποίησαν στο πρωτάθλημα. Εξαιρετικός ήταν φέτος ο Χουάν Μουνίθ, με τον Ισπανό μέσο να είναι από τους πολυτιμότερους παίκτες του Βόλου στο πρωτάθλημα. Οι άλλοι τρεις Ισπανοί που έπαιξαν φέτος στην ομάδα ήταν οι Σέρχιο Τσίκα, Νάτσο Κάσες και Ίκερ Γκουαροτσάνα. Οι δύο τελευταίοι αποκτήθηκαν στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και έχουν συμβόλαιο με την ομάδα και για την προσεχή αγωνιστική περίοδο. Τέλος, ο Αλγερινός Λιασίν Κανταμούρο βοήθησε και αυτός στον δεύτερο γύρο (αποκτήθηκε τον Ιανούαριο).
Επιστρέφοντας στα αγωνιστικά, στην ΠΑΕ Βόλος περιμένουν την επικύρωση της βαθμολογίας για τις θέσεις 7-14, η οποία θα γίνει στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας, προκειμένου στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί η κλήρωση των πλέι άουτ.
Στο εναρκτήριο παιχνίδι των πλέι άουτ ο Βόλος θα στερηθεί των υπηρεσιών του τιμωρημένου Ίκερ Γκουαροτσένα, ο οποίος αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το