Αθλητισμός

Πήρε το ντέρμπι ο Θησέας – Με γκολ του Γιαουπλάρι νίκησε 1-0 τον Γ.Σ. Αλμυρού

Ο Θησέας Αγριάς κατάφερε να κερδίσει στην έδρα του με 1-0 τον εξαιρετικό Γ.Σ. Αλμυρού στο ντέρμπι των ομάδων της Μαγνησίας και πλέον ισοβαθμεί στη 2η θέση της Γ’ Εθνικής με τους Α.Ο. Σελλάνων και Ηρακλή Λάρισας (τυπικά είναι τέταρτος λόγω των μεταξύ τους αγώνων). Το γκολ που έκρινε τη συνάντηση το πέτυχε ο Γιαουπλάρι στο 10’.

Ο τεχνικός των γηπεδούχων Λάκης Μπακάλης παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-4-1-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Κεφαλάς. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε, ο Κυρίτσης και το αριστερό, ο Διαμαντόπουλος, ενώ το κεντρικό δίδυμο συνέθεσαν οι Ιακωβίδης και Γιαουπλάρι. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Μπόρας και Κοτζαθανάσης. Από τις πτέρυγες επιχειρούσαν, ο Ιωαννίδης από τη δεξιά πλευρά και ο Πέτσης από την αριστερή, ενώ ο Σιώμος έπαιζε λίγο πίσω από τον σέντερ φορ Βλάχο.
Αντίθετα, ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Στέλιος Αρσένος επέλεξε διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Πολυμέρου. Στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά ξεκίνησαν οι Κυριάκος, Παπακώστας, Χολέβας και Λάμπος. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Δημηνάς και Ζενούνης, ενώ στην μεσοεπιθετική τριάδα τοποθετήθηκαν οι Δερμιτζάκης (δεξιά), Αγιασιώτης (κέντρο), Βουρδάκης (αριστερά). Τέλος, σέντερ φορ ήταν ο Αναστασίου.

 Δυνατό παιχνίδι
Η ομάδα της Αγριάς και εκείνη του Αλμυρού έδωσαν ένα δυνατό παιχνίδι, με πολλές μονομαχίες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου. Οι δύο προπονητές έδωσαν ξεκάθαρες οδηγίες να παιχτεί επιθετικό ποδόσφαιρο και οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο δημοτικό γήπεδο της Αγριάς ευχαριστήθηκαν το ματς, το οποίο ήταν γεμάτο από προσπάθειες και φάσεις που δημιούργησαν οι ποδοσφαιριστές των ομάδων.
Μόλις στο 10’ οι γηπεδούχοι ευτύχισαν να προηγηθούν στο σκορ. Ο Ιωαννίδης εκτέλεσε ωραία το κόρνερ που είχε κερδίσει νωρίτερα, η ομάδα του, βρίσκοντας τον Γιαουπλάρι, ο οποίος άνοιξε το σκορ με κοντινή κεφαλιά (1-0). Εννέα λεπτά αργότερα, ο Βουρδάκης έπιασε ωραίο σουτ, αλλά αμυνόμενος του Θησέα Αγριάς κατάφερε να σώσει την εστία του Ντάριο Βαν Ντε Γουίχε, διώχνοντας τη μπάλα επάνω στην τελική γραμμή του τέρματος.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμούς προσπαθώντας να πετύχουν το τέρμα που θα τους χάριζε την ισοφάριση, ενώ οι γηπεδούχοι ήθελαν να σημειώσουν το γκολ, με το οποίο θα «κλείδωναν» την υπόθεση νίκη. Ωστόσο, οι προσπάθειες των Βουρδάκη, Δερμιτζάκη και Ζενούνη για τον ΓΣ Αλμυρού όπως και εκείνες των Βλάχου και Ιωαννίδη για τον Θησέα Αγριάς δεν βρήκαν στόχο και έτσι το 1-0 υπέρ των «πράσινων» έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι ποδοσφαιριστή του Θησέα στην περιοχή των γηπεδούχων στο 78’, όμως, ο διαιτητής της αναμέτρησης, κ. Βασίλης Τσιγαρίδας διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Διαιτητής: Τσιγαρίδας (Φθιώτιδας).
Βοηθοί: Λιτοσελίτης, Δόσκορης (Φθιώτιδας).
ΘΗΣΕΑΣ ΑΓΡΙΑΣ: Ντ. Βαν Ντε Γουίχε, Κυρίτσης, Διαμαντόπουλος (63’ Ε. Βαν Ντε Γουίχε), Γιαουπλάρι, Ιακωβίδης, Μπόρας, Πέτσης (86’ Λουμάνι), Σιώμος (70’ Λίτσος), Βλάχος, Κοτζαθανάσης, Ιωαννίδης (85’ Γαλανόπουλος).
Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ
: Πολυμέρου, Λάμπος (75’ Αϊδής), Κυριάκος, Παπακώστας, Χολέβας, Δημηνάς (70’ Ρακής), Ζενούνης, Αγιασιώτης, Δερμιτζάκης, Αναστασίου, Βουρδάκης

Μπακάλης: Πήραμε μία δίκαιη νίκη
Ο τεχνικός του Θησέα Αγριάς Λάκης Μπακάλης, με δηλώσεις του στη «ΘτΔ» ανέφερε πως έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του. Αναλυτικά: «Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι, με πολλές μονομαχίες, κόντρα σε δύο πολύ καλές ομάδες. Έμεινα ευχαριστημένος από την αγωνιστική εικόνα και την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μου στους οποίους αξίζουν συγχαρητήρια. Καταφέραμε να προηγηθούμε στο πρώτο δεκάλεπτο και να διατηρήσουμε το προβάδισμά μας μέχρι το τέλος. Πήραμε μία δίκαιη νίκη και τρεις βαθμούς. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά και προσπάθεια, βλέποντας ήδη το επόμενο παιχνίδι».

Αρσένος: Η τύχη μας γύρισε την πλάτη
Ο προπονητής του ΓΣ Αλμυρού, Στέλιος Αρσένος, επεσήμανε στη «ΘτΔ» πως η τύχη δεν ήταν με το μέρος των «κυανόλευκων» στην αναμέτρηση με τον Θησέα. Αναλυτικότερα: «Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε στις μονομαχίες και στο ποιος το ήθελε περισσότερο. Η τύχη μας γύρισε την πλάτη, καθώς δεχθήκαμε ένα γκολ από στημένη φάση στο 10’. Προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν τα καταφέραμε. Στο δεύτερο ημίχρονο, θεωρώ πως κυριαρχήσαμε στον αγωνιστικό χώρο, ενώ δεν μας δόθηκε και πέναλτι. Αξίζουν συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για την εικόνα που παρουσίασαν στη δύσκολη έδρα του Θησέα Αγριάς. Θέλουμε μέσα από τις προσπάθειές μας να βρούμε σταθερότητα και να μειώσουμε τα λάθη μας για να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα στο τέλος».

Ανακοίνωση του Θησέα
Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του Θησέα, με την οποία ευχαριστεί τους φιλάθλους της ομάδας. Αναλυτικά: «Το Δ.Σ. του Θησέα Αγριάς ευχαριστεί τους φίλους της ομάδας για την σημερινή (σ.σ. χθεσινή) έντονη παρουσία του, καθώς και για την ιδιαίτερα θερμή υποστήριξη του, που τον καθιστά αρωγό στην μεγάλη φετινή προσπάθεια της ομάδας μας για μία όσο το δυνατό καλύτερη πορεία στο δύσκολο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Ελπίζουμε στην συνέχιση αυτής της παρουσίας του και δεσμευόμαστε ότι θα πράξουμε το καλύτερο δυνατό για να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το