Αθλητισμός

Όλα της πήγαν στραβά… Ισόπαλη 1-1 με την Καλαμάτα η Νίκη κάνοντας τρεις αναγκαστικές αλλαγές

Όλα στραβά πήγαν στη Νίκη χθες στη Φιλιππούπολη. Ενώ προηγήθηκε στο σκορ με τον Αντόνιο Ροχάνο (53’) κι έδειξε να ελέγχει το παιχνίδι, δέχθηκε την ισοφάριση στο 72’ από πέναλτι του Οσμάνακιτς (που προήλθε από μια άτυχη στιγμή) για το τελικό 1-1. Τρεις «κυανόλευκοι» (Μπαλάφας, Κ. Κυριακίδης και Βοσνιάδης) αποχώρησαν τραυματίες. Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των οπαδών της Νίκης στο γήπεδο της Φιλιππούπολης.

Τα πλάνα των προπονητών
Ντεμπούτο με την κυανόλευκη φανέλα πραγματοποίησε χθες ο Σεμπαστιάν Καμπαγέρο, ο οποίος έπαιξε από την αρχή μετατοπίζοντας τον Σωτήρη Μπαλάφα στο κέντρο της άμυνας. Η διάταξη ήταν 4-2-3-1 και κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Αποστολίδης έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Κ. Κυριακίδη, Μπαλάφα, Αλιατίδη και Βοσνιάδη. Αμυντικοί χαφ ήταν οι Καμπαγέρο, Ντομίνγκεθ, από τις πτέρυγες επιχειρούσαν οι Κρουθ (δεξιά) και Τσιώλης (αριστερά), ενώ ο Γκαρσία κινούταν λίγο πιο πίσω από τον Ροχάνο, που αποτέλεσε την επιθετική αιχμή.

Για την Καλαμάτα ο Βασίλης Βούζας επέλεξε το 4-4-1-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Στεφανάκος, ενώ στα μετόπισθεν τοποθετήθηκαν οι Τσουβαλτσίδης (δεξιά), Γαλούπης (αριστερά), Μάκος και Ιντζίδης (σέντερ μπακ). Στη μεσαία γραμμή βρέθηκαν οι Ζαχαρόπουλος Μπάμπης (στον άξονα), Στεργίδης (δεξιά) και Βουκμίροβιτς (αριστερά), με τον Οσμάνακιτς επιθετικό μέσο και τον Κουιρουκίδη μοναδικό προωθημένο.

Ο Ροχάνο νικά τον Μάκο στον αέρα και με κεφαλιά γράφει το 1-0

Δύο αναγκαστικές αλλαγές στο α’ ημίχρονο για τη Νίκη
Η Νίκη μπήκε με ορμή στον αγωνιστικό χώρο και στα πρώτα τέσσερα λεπτά είχε δύο καλές στιγμές. Στο 2’ ο Κρουθ από τα δεξιά επιχείρησε σέντρα-σουτ, ο Ιντζίδης έβαλε την κόντρα δίνοντας ύψος στην μπάλα που πήρε πορεία προς την εστία. Ωστόσο ο Στεφανάκος απογειώθηκε και παραχώρησε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ροχάνο με τη δύναμή του κέρδισε την μπάλα από τον Μάκο και γύρισε για τον Κρουθ. Όμως πριν η μπάλα φτάσει στον Ισπανό, ο Γαλούπης απομάκρυνε τον κίνδυνο για την εστία της ομάδας του.
Μετά το πρώτο πεντάλεπτο η Καλαμάτα ανέβασε την απόδοσή της και στο 6’ «φλέρταρε» με το γκολ, όταν ο Οσμάνακιτς με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή χτύπησε στο αριστερό δοκάρι, λίγο κάτω από τη συμβολή των δοκών. Στο 10’ ο ίδιος παίκτης εκτέλεσε κόρνερ, ο Μάκος κέρδισε την κεφαλιά που κατέληξε στην αγκαλιά του Αποστολίδη.

Πολύ νωρίς ο Ισαάκ Χοβέ υποχρεώθηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή. Στο 13’ ο Μπαλάφας ένιωσε ενόχληση στο πόδι και ζήτησε να αντικατασταθεί, με τον Παγώνη να παίρνει τη θέση του.
Η «μαύρη θύελλα» συνέχισε να «πατά» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 17’ ο Στεργίδης γύρισε για τον Κουιρουκίδη που δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή, ενώ στο 21’ πλασέ του τελευταίου εξουδετερώθηκε εύκολα από τον Αποστολίδη.

Καλή ενέργεια του Τσιώλη στο 23’ κατέληξε σε σουτ, το οποίο δεν βρήκε στόχο. Χρειάστηκε να περάσουν 13 λεπτά για να δούμε μια αξιόλογη φάση. Αυτή έγινε στο 36’ για λογαριασμό της Νίκης. Ο Γκαρσία πέρασε κάθετη για τον Κρουθ, ο οποίος από τα δεξιά έπιασε διαγώνιο σουτ, το οποίο πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι (άουτ).

Νέα ατυχία για το βολιώτικο συγκρότημα στο 42’. Ο Κ. Κυριακίδης τραυματίστηκε στα πλευρά πέφτοντας άσχημα στο έδαφος και παραχώρησε τη θέση του στον Ιορδανίδη δύο λεπτά μετά. Ο νεοεισελθών τοποθετήθηκε στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Καμπαγέρο να οπισθοχωρεί στο κέντρο της άμυνας.

Ακριβώς με τη συμπλήρωση του 45ου λεπτού η Καλαμάτα έχασε την τελευταία ευκαιρία για το πρώτο ημίχρονο. Ο Οσμάνακιτς έβγαλε υπέροχη μπαλιά στον Κουιρουκίδη, ο οποίος βρέθηκε μόνος απέναντι στον Αποστολίδη. Ωστόσο ο σέντερ φορ της Καλαμάτας δεν έκανε καλό πλασέ (άουτ), ίσως επειδή νόμιζε ότι ήταν εκτεθειμένος.

Ο Ιορδανίδης διεκδικεί με πάθος την μπάλα από τον Ζαχαρόπουλο

Προηγήθηκε με Ροχάνο, αλλά δεν κράτησε το «τρίποντο» η Νίκη
Μοιρασμένο ήταν το ματς στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, με τη Νίκη να ανεβάζει ρυθμούς μετά το 50’ και να χαμογελά στο 53’. Ο Κρουθ εκτέλεσε κόρνερ και ο Ροχάνο νίκησε στον αέρα τον Μάκο και με άπιαστη κεφαλιά έγραψε το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Πλέον μπήκε και ο κόσμος στην… εξίσωση και με τον ενθουσιασμό του παρότρυνε ακόμη περισσότερο τους ποδοσφαιριστές του Ισαάκ Χοβέ. Πάνω στη… μέθη του γκολ λίγο έλειψε η Νίκη να χαρίσει κι άλλη χαρά στους οπαδούς της στο 58’. Ο Κρουθ επιχείρησε εναέριο βολέ, το οποίο έφυγε λίγο πάνω τα γκολπόστ.
Η αντίδραση του Βασίλη Βούζα ήταν άμεση βάζοντας στο ματς τον Ράκιτς αντί του Ζαχαρόπουλου. Πλέον η Καλαμάτα έπαιζε με 4-4-2 κυνηγώντας την ισοφάριση.

Παρά την επιθετικογενή προσέγγιση από τον προπονητή του, το συγκρότημα της Μεσσηνίας αδυνατούσε να απειλήσει τον Αποστολίδη.
Ωστόσο η χθεσινή κακοτυχία της Νίκης έφερε την ισοφάριση για τη «μαύρη θύελλα». Πιο συγκεκριμένα στο 67’ ο Βοσνιάδης τραυματίστηκε και έμεινε για λίγο εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο δυναμικός αμυντικός θέλησε να δοκιμάσει το πόδι του, με τον Ισαάκ Χοβέ να περιμένει, αφού ήδη είχε ξοδέψει τις δύο αλλαγές του και ήθελε να δει μήπως μπορεί να αποφύγει και την τρίτη.

Με την είσοδο του Βοσνιάδη στον αγωνιστικό χώρο η μπάλα πήγε από τη δική του πλευρά. Ωστόσο μην μπορώντας να πατήσει καλά στο έδαφος ο αριστερός μπακ της Νίκης έχασε την ισορροπία του δίνοντας τη δυνατότητα στον Στεργίδη να μπει απειλητικά στην περιοχή. Ο Βοσνιάδης παρά τον πόνο έκανε την ύστατη προσπάθεια να τον ανακόψει με τάκλιν, αλλά ο παμπόνηρος εξτρέμ της Καλαμάτας «τσίμπησε» την μπάλα πάνω από τον παίκτη της Νίκης, που μοιραία τον ανέτρεψε με τη φόρα που είχε.

Ο κ. Πολυχρόνης έδειξε ορθώς την «άσπρη βούλα» και ο Οσμάνακιτς πέτυχε το 1-1 από τα 11 βήματα. Πάντως και στη φάση της εκτέλεσης του πέναλτι οι «κυανόλευκοι» στάθηκαν άτυχοι, καθώς ο Αποστολίδης έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία και άγγιξε την μπάλα, χωρίς όμως να την αποτρέψει από το να καταλήξει στα δίχτυα (72’).

Μάλιστα το πλήγμα ήταν διπλό, καθώς ο Βοσνιάδης εγκατέλειψε το ματς μην μπορώντας να συνεχίσει και τον αντικατέστησε ο Σ. Κυριακίδης. Οι Μεσσήνιοι ανέκτησαν ψυχολογία και στο 77’ ο Στεργίδης «γέμισε» για τον Βουκμίροβιτς, ο οποίος «τσίμπησε» την μπάλα προ του εξερχόμενου Αποστολίδη. Για καλή τύχη της Νίκης, όμως, η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία και δεν κατέληξε στο εσωτερικό της.

Οι «κυανόλευκοι» βγήκαν με αξιώσεις στην επίθεση στο 84’. Ο Ροχάνο μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα αριστερά αλλά το γύρισμά του κατέληξε άουτ.. Ο Αργεντινός πρωταγωνίστησε και στη φάση του επόμενου λεπτού, όταν έπιασε ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Τσιώλη, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Νέα ευκαιρία για την ομάδα του Ισαάκ Χοβέ στο 89’. Ο Γκαρσία ελίχθηκε μέσα στην περιοχή και έστρωσε για τον Ιορδανίδη, που σούταρε αμέσως. Ωστόσο η μπάλα βρήκε πάνω στον Μάκο κι ενώ είχε κατεύθυνση προς την εστία, με συνέπεια το γκολ να μην έρθει για τη Νίκη.

Στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά της «μαύρης θύελλας» να πλησιάσει στο γκολ και μάλιστα εις διπλούν. Αρχικά ο Τσουβαλτσίδης σούταρε και ο Αποστολίδης απέκρουσε. Ο Ντομίνγκεθ δεν έδιωξε σωστά, με τον Τσουβαλτσίδη να σουτάρει εκ νέου και την μπάλα να χτυπά στο έδαφος και να φτάνει τυχαία στον Ράκιτς, που έπιασε κεφαλιά χωρίς να βρει στόχο.

Έτσι το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, με τους παίκτες της Νίκης να χειροκροτούνται από τον κόσμο, που έδωσε δυναμικό «παρών γεμίζοντας την κερκίδα που τους είχε παραχωρηθεί στο γήπεδο της Φιλιππούπολης.

Διαιτητής: Πολυχρόνης (Πιερίας).
Βοηθοί: Οικονόμου (Αχαΐας), Δελής (Βοιωτίας).
4ος διαιτητής: Μπούτσικος (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Ροχάνο, Τσιώλης – Ιντζίδης, Τσουβαλτσίδης, Βουκμίροβιτς
ΝΙΚΗ: Αποστολίδης, Κ. Κυριακίδης (44’ λ.τρ. Ιορδανίδης), Βοσνιάδης (76’ λ.τρ. Σ. Κυριακίδης), Μπαλάφας (16’ λ.τρ. Παγώνης), Αλιατίδης, Καμπαγέρο, Ντομίνγκεθ, Κρουθ, Τσιώλης, Γκαρσία, Ροχάνο.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Στεφανάκος, Τσουβαλτσίδης, Γαλούπης, Μάκος, Ιντζίδης, Ζαχαρόπουλος (60’ Ράκιτς), Μπάμπης, Στεργίδης, Βουκμίροβιτς, Οσμάνακιτς (83’ Καζβιρόπουλος), Κουιρουκίδης (78’ Δήμος).

Επίθεση σε οπαδούς της Νίκης
Επίθεση δέχθηκαν νεαροί οπαδοί της Νίκης, οι οποίοι ταξίδεψαν στη Λάρισα με τρένο. Άγνωστοι τους περίμεναν στον σιδηροδρομικό σταθμό και με το που αποβιβάστηκαν τους επιτέθηκαν και τους χτύπησαν ευτυχώς όχι σοβαρά. Παρά το άσχημο συμβάν οι φίλοι της Νίκης δεν αποθαρρύνθηκαν και μετέβησαν στο γήπεδο της Φιλιππούπολης για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα.

Κεντρική φωτό: Ο Καμπαγέρο πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη Νίκη

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το