Αθλητισμός

Θα δουλέψει πάνω στις αδυναμίες ο Ολυμπιακός Βόλου τις δύο εβδομάδες μέχρι την έναρξη της Φούτμπολ Λιγκ

Δύο εβδομάδες απέμειναν για την έναρξη του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ, με την προετοιμασία του Ολυμπιακού να μπαίνει στην τελική ευθεία. Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν εντυπωσιακά τις μεταγραφικές τους κινήσεις, αποκτώντας τρεις ποδοσφαιριστές από το πάνω ράφι, τους Βασίλη Κουτσιανικούλη, Μάρκο Ντούνη και Θανάση Δεινόπαπα, οι οποίοι αναμένεται να προσδώσουν μεγαλύτερη ποιότητα στη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας.
Ο Κουτσιανικούλης από την περασμένη Πέμπτη μετέχει κανονικά στις προπονήσεις της ομάδας, ενώ από σήμερα θα ξεκινήσει προπονήσεις και ο Ντούνης, Όσον αφορά τον Δεινόπαπα ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα, προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος, όσον αφορά την προετοιμασία. Φυσικά, το ίδιο θα ισχύσει και για τους Κουτσιανικούλη, Ντούνη, οι οποίοι θα δουλέψουν έξτρα τις δύο εβδομάδες μέχρι τη σέντρα του πρωταθλήματος, για να είναι έτοιμοι και αυτοί να βοηθήσουν την ομάδα.
Έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη, πως ο φετινός Ολυμπιακός, όπως παρουσιάζεται στα φιλικά παιχνίδια και με ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας, δείχνει καλά στοιχεία, όσον αφορά την ανασταλτική το λειτουργία, ωστόσο, θα πρέπει να αλλάξει προς τα καλύτερο η επιθετική λειτουργία της ομάδας.
Μπορεί τα φιλικά παιχνίδια να προσφέρονται στην τεχνική ηγεσία για δοκιμές, ο Ολυμπιακός να έχει παίξει με ομάδες από τη Σούπερ Λιγκ και τη Σούπερ Λιγκ 2, με το βαθμό δυσκολίας να είναι μεγαλύτερος, όμως αυτό δεν έχει να κάνει με τον τρόπο που αναπτύσσεται η ομάδα.

Στο δημιουργικό κομμάτι οι «ερυθρόλευκοι» φαίνεται να αντιμετωπίζουν πρόβλημα και πάνω σ’ αυτό καλείται ο Θωμάς Γράφας να δουλέψει στο υπόλοιπο της προετοιμασίας μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα, βάσει και του ρόστερ που διαθέτει πλέον, που θα πρέπει να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα. Για να συμβεί αυτό, οι «ερυθρόλευκοι» οφείλουν να γίνουν πιο δημιουργικοί, πιο παραγωγικοί σε φάσεις και βέβαια να έρχονται στο γκολ, το οποίοι λείπει από την ομάδα, τουλάχιστον στα φιλικά παιχνίδια.
Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στο πρωτάθλημα και ιδιαίτερα στα εντός έδρας παιχνίδια, ομάδες που θα κλείνονται στην άμυνα και θα παίζουν με αντεπιθέσεις. Εκεί, λοιπόν, οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να έχουν τις λύσεις, να «ξεκλειδώνουν» τις αντίπαλες άμυνες και να σκοράρουν, τη στιγμή, πλέον, που υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι μεσοεπιθετικοί παίκτες, με μεγάλη εμπειρία και παραστάσεις από τις μεγάλες επαγγελματικές κατηγορίες.
Ο Θωμάς Γράφας έχει τονίσει, πως η ομάδα θα είναι έτοιμη όταν πρέπει, στην έναρξη του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού καλείται στο διάστημα που απομένει μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος να δουλέψει στους τομείς εκείνους που η ομάδα παρουσιάζει αδυναμίες, προκειμένου ο Ολυμπιακός να παρουσιαστεί έτοιμος στο εναρκτήριο παιχνίδι του πρωταθλήματος με τον Ασπρόπυργο.
Επίσης, δεν μπορεί η ομάδα να στηρίζεται αποκλειστικά στην αμυντική της λειτουργία, καθώς στην περίπτωση που δεχθεί γκολ, δύσκολα μπορεί να το ανταποδώσει, όπως τουλάχιστον φάνηκε στα ματς με Απόλλωνα Λάρισας και ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι πενιχρός ο απολογισμός των δύο γκολ σε επτά φιλικά παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός και το πιο σημαντικό είναι, ότι η ομάδα με μεγάλη δυσκολία παράγει φάσεις για γκολ.

Από την πλευρά τους και οι παίκτες οφείλουν να καταλάβουν σε ποια ομάδα βρίσκονται, το βάρος που έχει η φανέλα του Ολυμπιακού και να δουλέψουν ακόμη πιο σκληρά για να βγάλουν μέσα στο γήπεδο τις αρετές που τους διακρίνουν, ως ποδοσφαιριστές.
Στο τελευταίο φιλικό με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα η εικόνα του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο προβλημάτισε, με τον Θωμά Γράφα να μην κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του, τονίζοντας πως «εάν θέλουμε να λέμε ότι είμαστε ομάδα που θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω και οι στόχοι της είναι υψηλοί, δεν θα πρέπει να παρουσιάσουμε ξανά την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου. Αν λοιπόν εμείς δεν διορθώσουμε πρώτα από όλα το σκεπτικό μας, νομίζω πως θα έχουμε πρόβλημα. Χρειάζεται να ανασυνταχθούμε γιατί η χρονιά θα είναι δύσκολη».
Το «χαστούκι» που δέχθηκε ο Ολυμπιακός από τον ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε σε μια περίοδο που αναμένεται να λειτουργήσει θετικά για την ομάδα, καθώς μετά την ισοπαλία με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, κάποιων τα μυαλά πήραν αέρα και πλέον όλοι προσγειώθηκαν στην πραγματικότητα.

Με Αταλάντη τελικά στο Κύπελλο
Η Αταλάντη θα είναι τελικά η αντίπαλος του Ολυμπιακού στην γ’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Η ομάδα της Φθιώτιδας νίκησε χθες με 1-0 τον Ατρόμητο Πατρών και τον απέκλεισε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Στον Ολυμπιακό περιμένουν από την ΕΠΟ να ορίσει την ημερομηνία του παιχνιδιού, καθώς οι υποχρεώσεις της Αταλάντης στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής αρχίζουν την προσεχή Κυριακή 22/9, όπου και υποδέχεται την Ποταμιά για τον 3ο όμιλο.
Πάντως, στο χθεσινό παιχνίδι της Αταλάντης με τον Ατρόμητο Πατρών, υπήρχε στο γήπεδο άτομο για λογαριασμό του Ολυμπιακού, το οποίο «κατασκόπευσε» τον προσεχή αντίπαλο των «ερυθρολεύκων» στο Κύπελλο.
Θυμίζουμε, πως ο Ολυμπιακός θα παίξει εκτός έδρας με την Αταλάντη, σε νοκ άουτ παιχνίδι, το πιθανότερο ημέρα Τετάρτη, καθώς από εδώ και πέρα τις Κυριακές οι ομάδες θα έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα.
Επίσης, στο παιχνίδι του Σαββάτου ανάμεσα στην Ελασσόνα και στον Ασπρόπυργο, για το Κύπελλο Ελλάδος, υπήρχε άτομο στο γήπεδο, το οποίο «κατασκόπευσε» την ομάδα του Γιώργου Βαζάκα, καθώς σε δύο εβδομάδες (29/9) οι «ερυθρόλευκοι» θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τον Ασπρόπυργο εκτός έδρας, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ.
Ο Ασπρόπυργος κατάφερε να νικήσει με 1-0 στην παράταση την Ελασσόνα, με γκολ που σημείωσε ένας πρώην «ερυθρόλευκος», ο Νικολακάκης στο 102’.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το