Τοπικά

Επείγει η συντήρηση στο 3ο ΓΕΛ Βόλου – Σαθρά επιχρίσματα και φθαρμένα δάπεδα στις αίθουσες

Άμεσες παρεμβάσεις συντήρησης στο διδακτήριο του 3ου ΓΕΛ Βόλου ζητεί η διεύθυνση του σχολείου, καθώς στις αίθουσες και τους διαδρόμους υπάρχουν σαθρά επιχρίσματα, ενώ το δάπεδο είναι ολισθηρό και επικίνδυνο για πτώσεις των μαθητών. Επίσης επείγει και ο εξωτερικός ελαιοχρωματισμός, ώστε να βελτιωθεί η όψη και η αισθητική του.

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε και το κύριο θέμα που απασχολεί τη σχολική κοινότητα, είναι η αναβάθμιση του διδακτηρίου, ώστε να γίνει ακόμη πιο λειτουργικό για τους μαθητές.
«Τον περασμένο Ιούνιο η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ζήτησε από τα σχολεία να καταθέσουν με έγγραφό τους προς τον Δήμο τα αιτήματά τους για τις κτιριακές ανάγκες. Εμείς καταγράψαμε τα ζητήματα που θέλουμε να επιλυθούν και αποστείλαμε το έγγραφο στην αρμόδια υπηρεσία. Ως ενισχυτικό στοιχείο των αναγκών συντηρήσεων που πρέπει να γίνουν στο διδακτήριο εντάξαμε στο έγγραφο και την έκθεση της υγειονομικής υπηρεσίας. Δυστυχώς μέσα στην περίοδο του καλοκαιριού που είναι και ο κατάλληλος χρόνος για την πραγματοποίηση τέτοιου είδους εργασιών, δεν είχαμε κάποια ανταπόκριση, με αποτέλεσμα τα ζητήματα να παραμένουν» τόνισε ο διευθυντής του 3ου ΓΕΛ Βόλου κ. Δημήτρης Τσουλκανάκης.

Μάλιστα πρόσθεσε πως «στις αίθουσες διδασκαλίας και τους διαδρόμους υπάρχουν σαθρά επιχρίσματα, φθαρμένα και ολισθηρά δάπεδα, στις τουαλέτες δεν υπάρχει επαρκής εξαερισμός, ενώ υπάρχουν πλακάκια, τα οποία έσπασαν. Ακόμη πρέπει να βελτιωθεί η πρόσοψη του διδακτηρίου από την πλευρά του αύλειου χώρου. Πρόκειται για ένα διδακτήριο που βρίσκεται σε κεντρική περιοχή της πόλης και πρέπει να βελτιωθεί αισθητικά, καθώς καθημερινά διασχίζουν το σημείο πολλοί συμπολίτες».

Στο έγγραφο που εστάλη από το σχολείο προς τον Δήμο Βόλου τον περασμένο Ιούνιο επισημαίνονταν τα εξής ζητήματα: «1) Πιθανή διαρροή από την ύδρευση, 2) σαθρά επιχρίσματα εντός των αιθουσών διδασκαλίας και στους διαδρόμους των ορόφων, 3) φθαρμένα και ολισθηρά δάπεδα: Άμεση αντικατάσταση μέρους του κατά τόπους φθαρμένου μωσαϊκού για λόγους υγιεινής, 4) τουαλέτες-χώροι υγιεινής: Ανεπαρκής αερισμός και συντήρηση ξύλινων θυρών, ξεκολλημένα πλακάκια τοίχου, 5) υγρομονώσεις-στεγανοποιήσεις: Εντονότατες φθορές από υγρασία στις τουαλέτες. Να βρεθεί η αιτία του προβλήματος, να αποκατασταθεί η βλάβη και να βαφθούν οι τοίχοι, 6) ελαιοχρωματισμοί για λόγους υγιεινής στις αίθουσες διδασκαλίας, το γραφείο των καθηγητών και την πρόσοψη του κτιρίου που κοιτά στον αύλειο χώρο. Τέλος σημειώνουμε την παράκλησή μας για κατεπείγουσες ενέργειες δεδομένου ότι ακολουθεί περίοδος, στην οποία δεν πραγματοποιούνται μαθήματα για τους μαθητές και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κίνδυνος ούτε για εκείνους ούτε για τη διεκπεραίωση των μαθημάτων τους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το