Τοπικά

Παιδιά με αναπηρία εκτός ΚΔΑΠ Δήμου Βόλου

Δεν πραγματοποιήθηκε χθες η κλήρωση στις εγκαταστάσεις του ΔΟΥΚ για να αναδειχθούν τα 12 συνολικά παιδιά, που θα ενταχθούν στη δομή του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για άτομα με Αναπηρία του Δήμου Βόλου. Μετά από αντιδράσεις γονέων συμφωνήθηκε να υπάρξει αύριο Παρασκευή στις 9 το πρωί συνάντηση με την πρόεδρο του ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ κ. Νατάσσα Μορφογιάννη, προκειμένου να βρεθεί λύση, για το ποια δομή τελικά θα φιλοξενήσει τα 12 παιδιά.

Χθες είχε προγραμματιστεί να γίνει η κλήρωση αυτών, που είχαν τα ίδια μόρια και σε περίπτωση που η διαδικασία ολοκληρώνονταν θα έμεναν εκτός δομών 5 παιδιά. Γονείς αντέδρασαν αναφορικά με αυτή την εξέλιξη και τελικά από τους αρμόδιους παράγοντες αποφασίστηκε να μην διεξαχθεί τελικά η κλήρωση. Όπως επισημάνθηκε από τους γονείς θα πρέπει να δοθεί λύση με τη δημιουργία ενός ακόμα Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης που θα απορροφήσει 12 παιδιά, εκ των οποίων τα 11 από τον Βόλο και το ένα από τη Νέα Ιωνία. Οι γονείς πληροφορήθηκαν, πως γίνονται από πλευράς Δήμου Βόλου ενέργειες για να λειτουργήσει και τρίτο ΚΔΑΠ, στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, τον προσεχή Νοέμβριο. Ο χώρος που θα υποδεχθεί για παιδιά, είναι στο παλιό τουριστικό περίπτερο, το οποίο όμως χτίστηκε την περίοδο της επταετίας και σύμφωνα με πληροφορίες, δεν διαθέτει πολεοδομική άδεια. Γι’ αυτόν τον λόγο καταβάλλονται προσπάθειες από πλευράς Δήμου, να λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα, ενώ θα γίνουν και οι απαραίτητες εργασίες αναμόρφωσης του κτιρίου.

Όπως σημειώνει η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Παιδιών με Αναπηρία Ν. Μαγνησίας κ. Ράνια Καρανικόλα, πρόκειται για σπουδαίες δομές που βοηθούν τόσο τα παιδιά με αναπηρία, όσο και τις οικογένειές τους. Τόνισε ότι στα ΚΔΑΠ οι ωφελούμενοι μαθαίνουν να μοιράζονται, να εκπαιδεύονται με τον χρόνο τους να περνά πολύ δημιουργικά. Πιο συγκεκριμένα κάνουν μαθήματα χορού, κατασκευές με πηλό, ενώ επίσης το γεγονός ότι μαθαίνουν κάποια παιδιά να τρώνε, εντάσσεται στην εκπαιδευτική διαδικασία. Υπενθυμίζεται ότι η δομή του Βόλου έχει άδεια για την ένταξη 50 ατόμων με αναπηρία και το ΚΔΑΠμεα της Νέας Ιωνίας για την ένταξη 40 ατόμων αντίστοιχα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το