Τοπικά

Αλμυρός: Πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη τη Θεσσαλία για τη φωτιά σε σκραπ στο εργοστάσιο της ΣΟΒΕΛ

Ο καπνός από τα επικίνδυνα υλικά που καίγονται σκεπάζει όλο τον Αλμυρό

Την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε χθες σε χιλιάδες τόνους αποθηκευμένου σκραπ στην υπαίθρια αποθήκη της ΣΟΒΕΛ στον Αλμυρό επιχειρούν και σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Στην μάχη της κατάσβεσης επιχειρούν δυνάμεις από όλη τη Θεσσαλία, τρία οχήματα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα και ένα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.
Από τη φωτιά πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν σκεπάσει τον Αλμυρό εξαιτίας των εύφλεκτων υλικών από υπολείμματα σιδήρου και σκουπίδια.

Περιβαλλοντικό πρόβλημα
«Δεν κινδύνεψε κανείς. Το πρόβλημα είναι περισσότερο περιβαλλοντικό καθώς καίγεται επί της ουσίας σκραπ που αποτελεί συνήθως τμήμα κραμάτων, πλαστικών και άλλων υλικών. Κανείς δεν κινδυνεύει αλλά η φωτιά δεν θα σβήσει γρήγορα λόγω των υλικών που καίγονται. Ένα τσιγάρο ή ακόμα και μια χημική ζύμωση από τα υλικά μπορεί να ήταν η αιτία που ξέσπασε. Τα μηχανήματα έχουν δημιουργήσει αντιπυρικές ζώνες αλλά απαιτούνται μεγάλοι όγκοι νερού για να σβήσει . Ο καπνός από τα υλικά που καίγονται είναι το πρόβλημα γι΄αυτό ενημερώθηκαν όλες οι υπηρεσίες στον Βόλο για να λάβουν τα μέτρα τους και να προστατευθεί ο πληθυσμός. Δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης, κανείς δεν κινδυνεύει από την φωτιά», τόνισε ο διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Πόζογλου στη «ΘΕΣΣΑΛΙΑ».

Ο καπνός είναι ορατός από την περιοχή της Αγχιάλου

*πηγή φωτό Almyrosifo

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το