Τοπικά

Νέα πτέρυγα, γιατί το σχολείο ασφυκτιά… Χρόνιο το στεγαστικό πρόβλημα στο 9ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας

Τέσσερις λυόμενες αίθουσες που τελικά ήρθαν για να μείνουν, ένα μικρό γραφείο, όπου μαζί βρίσκονται διευθυντές και εκπαιδευτικοί, αίθουσες που χωρίστηκαν στην μέση για να γίνονται τα μαθήματα, περιγράφουν τη δύσκολη κτιριακή κατάσταση που επικρατεί στο 9ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας το οποίο βρίσκεται στον ίδιο αύλειο χώρο με το 3ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας.
Το ζήτημα με το στεγαστικό στο 9ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας είναι γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια. Κατά καιρούς οι Δημοτικές Αρχές έχουν υποσχεθεί ότι θα βρεθεί νέο οικόπεδο για να ανεγερθεί ένα καινούριο διδακτήριο, προκειμένου να στεγάσει το σχολείο. Άλλωστε η συγκεκριμένη περιοχή την προηγούμενη δεκαετία είχε σημαντική οικιστική ανάπτυξη, γι’ αυτό και οι μαθητές των δύο σχολείων αγγίζουν τους 400.

Όμως όλα αυτά έμειναν σχέδια επί χάρτου και είτε δεν βρέθηκε το οικόπεδο είτε όταν εντοπίστηκε, δεν υπήρχαν οι οικονομικοί πόροι για να ανεγερθεί ένα νέο διδακτήριο.
Έτσι οδηγούμαστε στο κύριο αίτημα που απέμεινε πλέον για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα και το οποίο είναι να γίνει προσθήκη αιθουσών και άλλων χώρων, να δημιουργηθεί δηλαδή μια νέα πτέρυγα. Άλλωστε χώρος υπάρχει.


Το 9ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας διαθέτει 125 μαθητές και για να καλυφθούν τα στεγαστικά ζητήματα, χρησιμοποιούνται και δύο λυόμενες αίθουσες.
Ο διευθυντής του 9ου Δημοτικού Νέας Ιωνίας κ. Γιώργος Βαλής επισήμανε μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή «Θεσσαλία παντού» του 9,86 πως «το στεγαστικό ζήτημα δεν έχει αντιμετωπιστεί ακόμη. Ίσως να αξιοποιηθεί ο χώρος που ήδη βρισκόμαστε με την προσθήκη κάποιων αιθουσών διδασκαλίας και έτσι να λυθεί οριστικά το θέμα. Πάντως και ο σύλλογος γονέων πιέζει για να γίνει κάτι».

Ο κ. Βαλής ανέφερε πως «εδώ και δεκατρία χρόνια έχουν τοποθετηθεί στον αύλειο χώρο τέσσερις λυόμενες αίθουσες που χρησιμοποιούνται από τα δύο συστεγαζόμενα Δημοτικά. Εμείς χρειαζόμαστε τουλάχιστον τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας, ένα γραφείο εκπαιδευτικών, ένα χώρο εκδηλώσεων, αλλά και ένα χώρο για τα εργαστήρια. Πρόκειται δηλαδή για μια νέα πτέρυγα. Το πρόβλημα λιμνάζει. Πλέον στο σχολείο μας το γραφείο του διευθυντή είναι και γραφείο εκπαιδευτικών. Η αίθουσα υπολογιστών έχει δημιουργηθεί με γυψοσανίδα που μπήκε και μειώθηκε έτσι ο χώρος από την αίθουσα της ΣΤ’ Τάξης. Δυστυχώς το στεγαστικό ζήτημα παραμένει πολύ έντονο στο σχολείο μας και πρέπει να δοθεί άμεσα κάποια λύση. Μια λύση βέβαια θα έπρεπε να είχε δοθεί και πριν την εκδήλωση της κρίσης, οπότε οι συνθήκες ήταν πιο ευνοϊκές».

Τα Δημοτικά
Κλείνουν αύριο Παρασκευή τα Δημοτικά Σχολεία. Από προχθές Τρίτη στα δημοτικά πραγματοποιούνται διάφορες γραφειοκρατικές διαδικασίες για την καλύτερη οργάνωση ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Παράλληλα γίνεται και ταξινόμηση των βιβλίων στις αίθουσες, για να τα παραλάβουν οι μαθητές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το