Τοπικά

Έντεκα υποτροφίες σε σπουδαστές του ΙΙΕΚ Βόλου – Εγκαίνια δύο εκθέσεων χθες στην τελετή λήξης της χρονιάς

Πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης σπουδαστικών εργασιών και τα εγκαίνια της περιοδεύουσας έκθεσης Κοσμήματος του Erasmus+ προγράμματος «The Future is our Jewel» στο ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου. Στην εκδήλωση δόθηκαν 11 υποτροφίες για την επόμενη χρονιά στους σπουδαστές που αρίστευσαν.

Η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, στην οποία ανήκει το ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου και λειτουργεί ανελλιπώς από το 1986, κ. Σοφία Χάλαρη, σημείωσε ότι «η εκδήλωση είναι διπλή, αφού περιλαμβάνει την τελετή λήξης της εκπαιδευτικής χρονιάς και τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης των σπουδαστών όπως γίνεται κάθε χρόνο, καθώς και τα εγκαίνια της περιοδεύουσας έκθεσης Κοσμήματος του Erasmus+ προγράμματος «The Future is our Jewel», στο οποίο συμμετέχει το τμήμα κοσμήματος της Σχολής» για να συμπληρώσει πως «στην περιοδεύουσα αυτή έκθεση παρουσιάζονται δημιουργίες σπουδαστών από 6 σχολές από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Αγγλία, που συμμετέχουν στο έργο. Το θέμα της έκθεσης είναι το νερό και όλου του προγράμματος είναι τα τέσσερα στοιχεία της φύσης: Νερό, γη, αέρας, φωτιά, από όπου προέρχονται και τα υλικά από τα κοσμήματα που κατασκευάστηκαν».


Η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της δουλειάς που κάνει το κέντρο διασύνδεσης και τη συνεργασία με τοπικές εταιρείες, ώστε οι σπουδαστές τελειώνοντας να μπορέσουν να κάνουν την πρακτική τους άσκηση και με το 80% σχεδόν να βρίσκει δουλειά μετά τις σπουδές.

Από την πλευρά της η κ. Μαρία Βούλγαρη, διευθύντρια του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου, σημείωσε ότι «η έκθεση έχει σαν βάση 4 πυλώνες: Την ισότητα, τη βιωσιμότητα, την ένωση και την ανοχή κι όλα αυτά συνδυάζονται μέσα από τα στοιχεία της φύσης, κάτι που έδωσε στους σπουδαστές τη δυνατότητα να συνεργαστούν μεταξύ τους».


Σύμφωνα με την ίδια, το ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου συνεργάζεται με πολλούς φορείς και συλλόγους δίνοντας στους σπουδαστές του τη δυνατότητα να δημιουργήσουν συνθήκες πραγματικής εργασίας.
Ο αριθμός των σπουδαστών τη φετινή χρονιά ήταν 175, με τους περισσότερους να σπουδάζουν ειδικότητες που έχουν σχέση με τον τουρισμό και στη Μαγειρική, την Αρτοποιία και τη Ζαχαροπλαστική.

Στην εκδήλωση δόθηκαν 11 υποτροφίες για την επόμενη χρονιά στους σπουδαστές που αρίστευσαν και συγκεκριμένα: Στην ειδικότητα φωτογραφίας η Μαρία Ζαΐρη, στην ειδικότητα τουριστικών ο Ξάνθιππος Κέκιας Ζησάκης, στην ειδικότητα μαγειρικής τέχνης ο Παναγιώτης Μαγγασιανός, στην ειδικότητα αρτοποιίας ζαχαροπλαστικής η Πηνελόπη Βλαστού και η Αικατερίνη Φελεσάκη, στην ειδικότητα κοσμήματος η Σοφία Σημιακάκη, στην ειδικότητα ενδύματος η Ταξιαρχούλα Σέχα, στην ειδικότητα συντήρησης αρχαιοτήτων και έργων τέχνης η Αναστασία Ευαγγελινού, η Μαγδαληνή Παντούλα και η Μαρία Πούλακα και στην ειδικότητα γραφιστικής η Νικολέτα Υδραίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το