Τοπικά

Νάνσυ Καπούλα: Λήψη κατάλληλων μέτρων για τον καθαρισμό των δεξαμενών ύδρευσης στο Πήλιο

Η χλωρίωση του νερού τόσο στην ύδρευση όσο και στην άρδευση της Πορταριάς, είναι το κυριότερο πρόβλημα που εξέφρασαν οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας στην υποψήφια Δήμαρχο Βόλου και επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» κ. Νάνσυ Καπούλα κατά την περιοδεία της, την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, συνοδευόμενη από υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους.
Η περιοδεία ξεκίνησε με εκκλησιασμό στους Ιερούς Ναούς Αγίου Νικολάου και Αγίων Αναργύρων. Ο εφημέριος του ναού Αγ. Αναργύρων π. Βασίλειος ενημέρωσε την υποψήφια Δήμαρχο Βόλου Νάνσυ Καπούλα πως κρίνεται επιτακτική η ανάγκη να επισκευαστούν τα πεζούλια στον αύλειο χώρο του ναού, διαφορετικά εγκυμονεί ο κίνδυνος κατάρρευσης της πλατείας. Ο ίδιος αναφέρθηκε και το πρόβλημα πρόσβασης προς το ναό, καθώς τα λιθόστρωτα καλντερίμια που οδηγούν σε αυτόν βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση.

Η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου Νάνσυ Καπούλα επανέλαβε την ανάγκη να λειτουργήσει μία Τεχνική Υπηρεσία όμοια με την παλιά ΤΥΔΚ, στην οποία θα διαχωριστούν οι μηχανικοί που θα ασχολούνται με τις Δημοτικές Ενότητες και θα γίνονται εργολαβίες ανά μέτωπα που προκύπτουν.
Για το θέμα της χλωρίωσης του νερού, η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» Νάνσυ Καπούλα τόνισε προς τους κατοίκους με τους οποίους συναντήθηκε, πως πρέπει να γίνονται καθαρισμοί των δεξαμενών δύο φορές το χρόνο και μετρήσεις της ποιότητας του νερού τη θερινή περίοδο και σε περίπτωση συγκέντρωσης υψηλού ποσοστού βακτηριδίων, υπάρχουν άλλοι τρόποι αντιμετώπισης πέραν της χλωρίωσης.

Σχετικά με το θέμα της καθαριότητας, το επίπεδο της οποίας οι κάτοικοι χαρακτηρίζουν χαμηλό η υποψήφια Δήμαρχος κ. Νάνσυ Καπούλα αναφέρθηκε στο ηλεκτρονικό σύστημα ογκομέτρησης των κάδων, με σκοπό να μην γίνονται περιττά δρομολόγια και την υπογειοποίηση των κάδων σε κεντρικά σημεία.
Η κοπή των χόρτων, η ρύθμιση της κυκλοφορίας κυρίως τα εορταστικά τριήμερα οπότε και η τουριστική κίνηση είναι αυξημένη, η δημιουργία περισσότερων θέσεων στάθμευσης στο κεντρικό πάρκινγκ, η τουριστική προβολή της περιοχής και η ενίσχυση των τοπικών εκδηλώσεων, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους και τα οποία δεσμεύτηκε ότι θα επιληφθεί η νέα Δημοτική Αρχή.
Την επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» Νάνσυ Καπούλα συνόδευσαν οι εξής υποψήφιοι: Ε. Αντωνίου, Β. Γιαννουλής, Γ. Γκουντέλιας, Θ. Καμμένου, Λ. Κόκαλης, Φ. Κοκκινάρη, Χ. Μαλιαχόβα, Π. Νικολαϊδης, Γ. Πεσκίρη, Δ. Σπάνιας, Τ. Στάμος, Λ. Τατάρη, Μ. Τσαμπάζης και Γ. Τσιρογιάννης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το