Ελλάδα

Σαμαράς: Μήνυμα ισχύος της Ελλάδας στέλνει το «Πιπίνος»

pipinos

«Δεν νοείται χώρα να μην διαθέτει ισχυρή ναυπηγοεπισκευαστική ικανότητα» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς από το Σκαραμαγκά, όπου έγινε η επίσημη τελετή για την ονοματοδοσία του δεύτερου υποβρυχίου τύπου 214 που αποκτά το Πολεμικό Ναυτικό και πρώτου που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα
«Σήμερα η Ελλάδα στέλνει προς κάθε κατεύθυνση ένα μήνυμα ισχύος» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο της τελετής καθέλκυσης του υποβρυχίου «Πιπίνος» στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
«Η κυβέρνησή μας για μια ακόμα φορά αποδεικνύει έμπρακτα ότι έχει και τη θέληση και τη δύναμη και τη βούληση να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στην μετά την κρίση εποχή» τόνισε ο κ. Σαμαράς.
Ειδική αναφορά στους εργαζόμενους έκανε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος υποστήριξε ότι τα ναυπηγεία είναι ένα εργαλείο για την έξοδο από την κρίση και ότι δεν νοείται χώρα να μην διαθέτει ισχυρή ναυπηγοεπισκευαστική ικανότητα. «Δουλεύουμε στο δρόμο της υπεύθυνης εθνικής αποστολής και αυτός θα είναι ο δρόμος μας και στο μέλλον», υπογράμμισε.
Αναφορά στο ρόλο Βενιζέλου
Αναφερόμενος στην καθέλκυση του υποβρυχίου υπογράμμισε ότι μετά από 12 χρόνια, τα λεφτά του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο: Για να φτάσουμε, όμως, εμείς σήμερα εδώ στην καθέλκυση του «Πιπίνος» δούλεψαν και πολλοί άνθρωποι και πολλές κυβερνήσεις. Προηγήθηκε το υπερσύγχρονο υποβρύχιο «Παπανικολής», στο πρότυπο και την τεχνογνωσία του οποίου κατασκευάστηκαν και τα επόμενα. Και οφείλω να θυμίσω ότι όλα αυτά τα υποβρύχια περιήλθαν στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου την εποχή που ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ.Βενιζέλος ήταν υπουργός Εθνικής Αμυνας και ένα δικό του νόμο ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων», σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το