Αθλητισμός

Αναβρασμός στον Ολυμπιακό Βόλου για την αναδιάρθρωση που θέλει να περάσει ο Βασιλειάδης

Αναβρασμός επικρατεί στον Ολυμπιακό Βόλου, όπως και στο σύνολο των ομάδων της Γ’ Εθνικής, από την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού να προχωρήσει από τη νέα αγωνιστική περίοδο η αναδιάρθρωση των κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Η συγκεκριμένη απόφαση, η οποία ακόμη δεν έχει νομοθετηθεί, αλλά σύντομα θα γίνει νόμος του Κράτους, εφόσον περάσει από τη βουλή η επίμαχη τροπολογία, πλήττει τα συμφέροντα του Ολυμπιακού. Στην ουσία, η ομάδα παρότι ετοιμάζεται να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στον 4ο όμιλο (απομένει ένα ακόμη παιχνίδι με τον Γ.Σ. Αλμυρού) θα αγωνίζεται και του χρόνου στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, με την αναδιάρθρωση που επιχειρεί η ΕΠΟ και η Πολιτεία.

Μια αναδιάρθρωση που σχεδιάστηκε στο… πόδι, που εξυπηρετεί ελάχιστες ομάδες, οι περισσότερες χωρίς κόσμο και ιστορία και πλήττει ιστορικές ομάδες μεγάλων πόλεων της Ελλάδας. Το σκεπτικό του υφυπουργού Αθλητισμού είναι να μειωθούν οι επαγγελματικές ομάδες, οι οποίες είναι πολλές και όχι βιώσιμες. Στην πραγματικότητα, όμως και σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η αναδιάρθρωση, οι επαγγελματικές ομάδες αυξάνονται από 32 (όσες είναι στην παρούσα φάση στα πρωταθλήματα της Σούπερ Λιγκ και της Φούτμπολ Λιγκ), σε 40 (Σούπερ Λιγκ 12, Σούπερ Λιγκ 2, 14 και Φούτμπολ Λιγκ 14 ομάδες). Οι πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής δεν προβιβάζονται, στην ουσία, οι υπόλοιπες ομάδες της τρίτης κατηγορίας χάνουν μία κατηγορία, ενώ οι τέσσερις τελευταίες ομάδες από τη φετινή Φούτμπολ Λιγκ θα υποβιβαστούν δύο κατηγορίες.

Φτάσαμε μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της Γ’ Εθνικής, τρεις αγωνιστικές από το φινάλε της Σούπερ Λιγκ και τέσσερις από το τέλος της Φούτμπολ Λιγκ και ο νόμος για την αναδιάρθρωση δεν έχει ακόμη ψηφιστεί. Το ερώτημα που τίθεται είναι: Γιατί ο Βασιλειάδης εφόσον είχε πάρει την απόφαση για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών από τον περασμένο Αυγούστου (παρότι οι ομάδες είχαν κάνει τον προγραμματισμό τους και είχαν φτιάξει τα ρόστερ τους), δεν προχώρησε στο να γίνει νόμος του Κράτους νωρίτερα, αφήνοντας το θέμα να αιωρείται ακόμη και μέχρι σήμερα;
Το πολιτικό κόστος μιας απόφαση που θίγει και πλήττει τα συμφέροντα ιστορικών ομάδων της Ελλάδας αναμένεται να είναι μεγάλο. Η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου με ανακοίνωση που εξέδωσε έθεσε δύο ερωτήματα, αναφορικά με την αναδιάρθρωση που επιχειρείται να περάσει:
«Θα ψηφίσουν οι τοπικοί βουλευτές την τροπολογία που θα καταθέσει ο Βασιλειάδης που πλήττει τα συμφέροντα της ομάδας;
Η διοίκηση της ΕΠΣΘ θα υποστηρίξει τα συμφέροντα των αδικούμενων ομάδων που είναι μέλη της;».
Στη συνέχεια της ανακοίνωσης οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού τονίζουν πως «ο φίλαθλος κόσμος του Ολυμπιακού βίωσε στο παρελθόν την εξαφάνιση του ποδοσφαιρικού τμήματος από ωμή πολιτική παρέμβαση και «τιμώρησε» τους πολιτικούς και αθλητικούς παράγοντες που δεν αντέδρασαν σε αυτή την κατάφωρη αδικία. Το ίδιο θα επαναλάβει και τώρα».
Ωστόσο, στον Ολυμπιακό ελπίζουν πως την ύστατη ώρα κάποιοι θα αφουγκραστούν την αγανάκτηση του κόσμου και να ορθώσουν το ανάστημα τους ώστε να πρυτανεύσει η λογική και το δίκαιο».

Austrian Boys: Όποιος τα βάζει με τον κόσμου του Ολυμπιακού βγαίνει χαμένος
Αγανακτισμένοι είναι και οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου, με τους Austrian Boys να αντιδρούν έντονα στην απόφαση Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση και στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τονίζονται τα εξής: «Θα θέλαμε να κατακρίνουμε τις αποφάσεις της ΕΠΟ, της ΕΠΣΘ και των βουλευτών, που για δικά τους συμφέροντα και για τα χρήματα κάνουν την «πολυπόθητη» αναδιάρθρωση πράξη. Απαιτούμε να παίξουμε στη Β’ Εθνική την περίοδο 2019-2020, εκεί δηλαδή που ανήκουμε. Ζητάμε το αυτονόητο.
Οι αλλαγές ψηφίζονται και εφαρμόζονται από΄την επόμενη χρονιά, όπως ορίζει ο ΚΑΠ και όχι από την τρέχουσα περίοδο.
Αυτό που πάτε να κάνετε, να παίζει η ομάδα μια ολόκληρη χρονιά, να βγαίνει πρώτη και να ξαναπαίζει στην ίδια κατηγορία, δεν έχει γίνει πουθενά παγκοσμίως. Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Ζιμπάμπουε.
Η ιστορία έχει δείξει ότι όποιος τα βάζει με τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου βγαίνει πάντα χαμένος…».
Επίσης, ανακοίνωση κατά της αναδιάρθρωσης εξέδωσαν έξι σύνδεσμοι οπαδών, μεταξύ αυτών και οι Austrian Boys. Την ανακοίνωση συνυπογράφουν επίσης οι Γαλάζιοι Αργοναύτες (Α.Ο. Καβάλα), Che Guevara Club (Πανσερραικός), Queen’s Boys (Βέροια), Οπαδοί του Αιγάλεω, Οπαδοί του Αιολικού. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Ενημερωθήκαμε ότι θα ψηφιστεί η περιβόητη αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών, βρίσκοντας για ακόμα μία φορά τις ιστορικές ομάδες αδικημένες. Ομάδες με κόσμο που έχουν αφήσει τη δική τους ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ως οργανωμένοι οπαδοί, τασσόμαστε κατά της αναδιάρθρωσης που θίγει τις ομάδες μας. Δεν επιτρέπεται οι πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής να ανεβαίνουν σε μία κατηγορία η οποία ουσιαστικά θα είναι πάλι η τρίτη σε τάξη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Επίσης, δεν επιτρέπεται ομάδες ιστορικές, οι οποίες βρίσκονται άδοξα στη Γ’ εθνική και δε κατάφεραν να πρωταγωνιστήσουν, να τους βρίσκει η νέα χρονιά στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής.
Επίσης, είναι άδικο ομάδες που φέτος υποβιβάζονται από τη δεύτερη κατηγορία, να βρίσκονται τη νέα χρονιά δύο κατηγορίες κάτω και ομάδες που παρέμειναν στην κατηγορία να πέφτουν στη τρίτη εθνική, καθώς και να προβιβάζεται μόνο μία ομάδα απευθείας στη πρώτη κατηγορία.
Είναι γνωστό, ότι όλο αυτό συμβαίνει για τα συμφέροντα των μεγάλων και όχι για τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού πρωταθλήματος.
Εάν θέλατε αναδιάρθρωση, θα έπρεπε να επαναφέρετε τη Δ’ εθνική, την οποία πριν κάποια χρόνια άστοχα καταργήσατε και όχι να μπερδεύετε τον κόσμο αλλάζοντας ονόματα στις κατηγορίες. Αυτό θα βοηθούσε στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.
Μη παίζετε με τα νεύρα μας και την υπομονή μας. Τα χρόνια που περνάμε είναι πέτρινα, αφήνοντάς μας αρκετά χρόνια μακριά από την Α’ εθνική που εσείς θέλετε να την κόψετε στη μέση διαχωρίζοντας τους πλούσιους από τους φτωχούς».

Ένα βήμα από την άνοδο
Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ολοκληρώνεται την Κυριακή με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται στο Πανθεσσαλικό στάδιο τον Γ.Σ. Αλμυρού. Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται ένα βαθμό για να «σφραγίσουν» την άνοδο στη Φούτμπολ Λιγκ (έχουν διαφορά δύο βαθμών από τη 2η της κατάταξης Νίκη, ενώ υπερτερούν στην ισοβαθμία), ωστόσο, αποκλειστικός στόχος είναι η κατάκτηση των τριών βαθμών. Προκειμένου να τερματίσουν καθαρά στην πρώτη θέση, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή χρονιά.
Όπως τόνισε και ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Περικλής Αμανατίδης, το κίνητρο της κατάκτησης του πρωταθλήματος και της ανόδου στη Φούτμπολ Λιγκ είναι μεγαλύτερο για τους παίκτες του Ολυμπιακού, σε σχέση με αυτό των ποδοσφαιριστών του Αλμυρού, οι οποίοι έχουν πετύχει το στόχο που είχαν θέσει στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου.
Ο Ολυμπιακός παραμένει συγκεντρωμένος στο στόχο, δεν χαλαρώνει την προσπάθεια και αντιμετωπίζει με μεγάλη σοβαρότητα το παιχνίδι της Κυριακής. Χθες η ομάδα είχε ρεπό, ενώ από σήμερα αρχίζει η προετοιμασία για το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς. Η τεχνική ηγεσία δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, καθώς όλοι οι παίκτες είναι ετοιμοπόλεμοι.
Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση στους φιλάθλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό «παρών» στο Πανθεσσαλικό στάδιο, για να γιορτάζουν μαζί με το ποδοσφαιρικό τμήμα και τη διοίκηση του συλλόγου την επάνοδο της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες, ύστερα από τρία χρόνια περιπλάνησης στα… χωράφια της Γ’ Εθνικής.
Το Πανθεσσαλικό αναμένεται να ζήσει μεγάλες στιγμές την Κυριακή, με τον κόσμο του Ολυμπιακού να «διψά» να δει και πάλι την ομάδα να ανεβαίνει τις κατηγορίες και να επιστρέφει στη θέση που του αξίζει και του αρμόζει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το