Αθλητισμός

Γοήτευσαν τα κορίτσια του ΝΟΒΑ σε διεθνές μίτινγκ καλλιτεχνικής κολύμβησης

Τεράστια εμπειρία αποτέλεσε για τα κορίτσια του ΝΟΒΑ η συμμετοχή στο διεθνές μίτινγκ καλλιτεχνικής κολύμβησης Beetles cup, στην Αλεξανδρούπολη, στο οποίο συμμετείχαν 16 χώρες του εξωτερικού καθώς και η Εθνική μας ομάδα και 10 σύλλογοι από όλη την Ελλάδα. Η ομάδα γύρισε στο Βόλο με τρία ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο.

Πιο αναλυτικά το πρώτο χάλκινο μετάλλιο ήρθε στο τεχνικό σόλο με τη Ζωή Καράγγελου, ενώ την 6η θέση πήρε η Ευθαλία-Δέσποινα Παγώνη στο ίδιο αγώνισμα. Στη συνέχεια τα κορίτσια του ΝΟΒΑ κατάφεραν να αποσπάσουν τη δεύτερη θέση στο τελικό του τεχνικού ομαδικού με τις Χρυσούλα Ιωάννου, Ελένη Φράγγου, Ζωή Καράγγελου, Παρασκευή Τσέντζου, Δήμητρα Ουρανίτσα, Ευθαλία-Δέσποινα Παγώνη, Μελιτίνη-Κυριακή Ντόβα, Ιφιγένεια Καράγιαννη, Κυριακή Καράγιαννη (αναπλ.), Γεωργία Μαντζαφλέρη (αναπλ.).

Στο πρώτο τελικό της δεύτερης μέρας αυτόν του ελεύθερου σόλο η Ευθαλία- Δέσποινα Παγώνη κατάφερε να βρεθεί στην 4η θέση με την Ζωή Καράγγελου να ακολουθεί στην 9η θέση. Σε έναν ακόμα τελικό, αυτόν του τεχνικού ντουέτο οι Παρασκευή Τσέντζου και Ευθαλία-Δέσποινα Παγώνη βρέθηκαν στην 6η θέση με τις Χρυσούλα Ιωάννου, Ζωή Καράγγελου, Δήμητρα Ουρανίτσα (αναπλ.) να ακολουθούν στην 7η θέση. Στον τελικό του ελεύθερου ομαδικού οι: Χρυσούλα Ιωάννου, Ελένη Φράγγου, Ζωή Καράγγελου, Παρασκευή Τσέντζου, Δήμητρα Ουρανίτσα, Ευθαλία-Δέσποινα Παγώνη, Μελιτίνη-Κυριακή Ντόβα, Ιφιγένεια Καράγιαννη, Κυριακή Καράγιαννη (αναπλ.), Γεωργία Μαντζαφλέρη (αναπλ.) πήραν την 5η θέση.
Τη τελευταία μέρα των αγώνων, στο τελικό του ελεύθερου ντουέτο οι Παρασκευή Τσεέτζου κατέκτησαν τη 5η θέση και οι Ζωή Καράγγελου, Δήμητρα Ουρανίτσα, Χρυσούλα Ιωάννου (αναπλ.) την 7η θέση.

Τέλος, οι «γοργόνες» του ΝΟΒΑ Χρυσούλα Ιωάννου, Ελένη Φράγγου, Ζωή Καράγγελου, Παρασκευή Τσέντζου, Δήμητρα Ουρανίτσα, Ευθαλία-Δέσποινα Παγώνη, Μελιτίνη-Κυριακή Ντόβα, Ιφιγένεια Καράγιαννη, Κυριακή Καράγιαννη, Γεωργία Μαντζαφλέρη κατέκτησαν ένα ακόμα ασημένιο μετάλλιο στο τελικό του highlight και ένα χάλκινο μετάλλιο στο τελικό του combo.
Να σημειωθεί ότι ως μέλη της Εθνικής ομάδας μετείχαν και οι αθλήτριες του ΝΟΒΑ Βασιλική Κοφίδη, Ελένη Φραγκάκη, Αναστασία Κουτσελίνη, Νεφέλη Γκαγιάννη, Ελένη Δεληγιάννη. Αγωνιζόμενες με τα χρώματα της χώρας μας κατάφεραν να κατακτήσουν ένα χάλκινο μετάλλιο στο τελικό του τεχνικού ομαδικού όπου μέλη του αποτέλεσαν οι Αναστασία Κουτσελίνη, Ελένη Φραγκάκη, ένα ασημένιο μετάλλιο στο τελικό του ελεύθερου ομαδικού όπου συμμετείχαν και οι Αναστασία Κουτσελίνη, Ελένη Φραγκάκη, Βασιλική Κοφίδη (αναπλ.), ένα δεύτερο χάλκινο μετάλλιο στο τελικό του highlight στο οποίο συμμετείχαν και οι Βασιλική Κοφίδη, Νεφέλη Γκαγιάννη, Ελένη Δεληγιάννη και τέλος οι ίδιες αθλήτριες κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στο αγώνισμα του combo.
Η Ελλάδα κατέκτησε την πρώτη θέση στην άτυπη βαθμολογία χωρών του μίτινγκ με 134 βαθμούς (καθώς μετείχε και βαθμολογήθηκε στα περισσότερα αγωνίσματα), με δεύτερο τον Καναδά (122) και τρίτη την Ουκρανία (96). Στη βαθμολογία των σωματείων πρώτευσε ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης (146 β.), με δεύτερο τον ΝΟΒΑ (127) και τρίτο τον Ν.Ο. Χανίων (93).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το