Τοπικά

Στον «αέρα» οι εξετάσεις υποψήφιων οδηγών – Ανεφάρμοστος ο νέος νόμος για τα διπλώματα οδήγησης

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι και οι αντιρρήσεις των εκπαιδευτών οδήγησης της Μαγνησίας μετά την ψήφιση του νέου νόμου Σπίρτζη περί «Δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς υποψήφιων οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων». Εδώ και δύο εβδομάδες περίπου δεν κινείται τίποτα και υποψήφιοι οδηγοί δεν μπορούν να δώσουν εξετάσεις για το πολυπόθητο δίπλωμα.
Στον αέρα βρίσκονται περίπου δύο εβδομάδες οι εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης λόγω αδυναμίας εφαρμογής του πρόσφατου νόμου Σπίρτζη.
Ο λόγος; Όπως είχε αναφέρει ο κ. Ιορδάνης Πολατίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Νομού Μαγνησίας, σε ρεπορτάζ της «Θ», δεν υπάρχει ασφαλιστικό πακέτο που να ασφαλίζει τον υποψήφιο οδηγό χωρίς τον εκπαιδευτή στο όχημα.

Ο κ. Ιορδάνης Πολατίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Νομού Μαγνησίας

Ο νέος νόμος προβλέπει ότι οι υποψήφιοι οδηγοί, προκειμένου να πάρουν μέρος στις πρακτικές εξετάσεις, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με ειδικό μηνιαίο ασφαλιστικό συμβόλαιο, το οποίο θα τους καλύπτει για τυχόν υλικές ή σωματικές ζημιές που θα προκαλέσουν στη διάρκεια της εξέτασης με το (ή και στο) αυτοκίνητο του εκπαιδευτή τους. Να σημειωθεί ότι ο εκπαιδευτής της σχολής οδηγών απαγορεύεται να βρίσκεται μέσα στο εκπαιδευτικό όχημα την ώρα της πρακτικής εξέτασης του μαθητή του.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Νομού Μαγνησίας σημείωσε ότι «ψηφίστηκε το νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει ότι ο εκπαιδευτής και ο εξεταστής θα είναι μέσα στο αυτοκίνητο κατά την πορεία, ενώ στις ειδικές δοκιμασίες, όπως για παράδειγμα το παρκάρισμα ή η οπισθογωνία, ο εκπαιδευτής και ο εξεταστής θα είναι εκτός αυτοκινήτου και θα είναι μόνος του ο υποψήφιος οδηγός».
Σύμφωνα με τον κ. Ιορδάνη Πολατίδη, καμία ασφαλιστική εταιρεία δεν έχει ασφαλιστικό πακέτο που να καλύπτει τον εξεταζόμενο.
«Το πρόβλημα αρχίζει από το γεγονός ότι ο υποψήφιος οδηγός για να δώσει εξετάσεις θα πρέπει να προσκομίσει το ασφαλιστήριο και να κατατεθεί στον φάκελό του, ώστε στη συνέχεια να μπορέσει να δώσει τις εξετάσεις της οδήγησης. Πώς να γίνει αυτό όμως όταν δεν το καλύπτει καμία ασφαλιστική εταιρεία;» διερωτήθηκε ο ίδιος.

Για δύο εβδομάδες κατάφεραν και έδωσαν εξετάσεις οδήγησης περίπου 150 άτομα με την αναμονή να έχει φτάσει στα 1.300 άτομα περίπου, οι οποίοι περιμένουν υπομονετικά να πάρουν μέρος στις πολυπόθητες εξετάσεις οδήγησης.
«Περιμένουμε από το αρμόδιο υπουργείο είτε να δώσει λύση και να μπορεί ο υποψήφιος οδηγός να βγάλει ειδικό μηνιαίο ασφαλιστικό συμβόλαιο ή να δοθεί παράταση και οι εξετάσεις να γίνονται με την πρότερα κατάσταση» σημείωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Νομού Μαγνησίας.
Ο κ. Ιορδάνης Πολατίδης ανέφερε τέλος πως τα τεράστια προβλήματα παραμένουν για τους εκπαιδευτές και τους εξεταζόμενους, μαθήματα οδήγησης δεν γίνονται, καινούργιοι υποψήφιοι οδηγοί δεν υπάρχουν και τα έξοδα για τους εκπαιδευτές τρέχουν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το