Κόσμος

Αλεξάνδρα Βακιτσίδου: «Γυναίκα της χρονιάς» στην Αυστραλία μια Φλωρινιώτισσα

Γυναίκα της χρονιάς στην Αυστραλία για το έτος 2019 ανακηρύχθηκε η Φλωρινιώτισσα Αλεξάνδρα Βακιτσίδου, κάτοικος Αδελαΐδας Αυστραλίας στην πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας.
«Δεν το περίμενα και με χαροποιεί ιδιαίτερα να με τιμά με αυτό το τρόπο η δεύτερη πατρίδα μου», δήλωσε την ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος», η 67χρονη «μητέρα» της παροικίας της Αδελαΐδας, η οποία συμπληρώνει μισό αιώνα στην ξενιτιά.

Η Αλεξάνδρα Βικιτσίδου, που σύμφωνα με το δημοσίευμα κατάγεται από ένα μικρό χωριό της Φλώρινας, πήρε το τίτλο αυτόν ως αναγνώριση των υπηρεσιών της στην νοτιοαυστραλιανή κοινότητα. Αν και 67 ετών συνεχίζει ακατάπαυστα το εθελοντικό της έργο και εργάζεται εθελοντικά σε τρία νοσοκομεία της Αδελαΐδας.

Η απονομή έγινε την περασμένη Παρασκευή. Η Α. Βικιτσίδου τιμήθηκε από τις Αρχές της χώρας στη βιβλιοθήκη του Ένφιλντ για τις υπηρεσίες που προσφέρει στους ανθρώπους της Νότιας Αυστραλίας.

Ήταν, επίσης, η πρώτη Ελληνίδα δημοτική σύμβουλος της Νότιας Αυστραλίας το 1992, ενώ το 1996 το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Νότια Αυστραλία την τίμησε για την προσφορά της στην διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής παράδοσης.
«Είμαστε ευλογημένοι να έχουμε δύο πατρίδες και πρέπει να τις τιμάμε και τις δύο όπως τους αρμόζει», δήλωσε η ομογενής.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το