Άρθρα

Στις δημοτικές εκλογές επιλέγεις ψήφο στη ζωή ή στην καταστροφή

του Γιάννη Καϊρα *

Τον Μάιο του ’19 θα διεξαχθούν οι Αυτοδιοικητικές εκλογές, οι Ευρωεκλογές και ίσως οι Εθνικές εκλογές… ελέω του «τυχοδιώκτη» πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα.
Όλες είναι σημαντικές εκλογικές αναμετρήσεις και ίσως οι σημαντικότερες της νεότερης ιστορίας της πατρίδας μας. Το σίγουρο είναι όμως ότι στην πόλη μας, η απόφασή μας για το ποιον ή ποια θα ψηφίσουμε ως δήμαρχο, είναι αυτή που θα δείξει τον δρόμο είτε προς την ανάπτυξή της, είτε προς την καταστροφή της.
Η απελθούσα Δημοτική Αρχή Μπέου -με τον ίδιον ή κάποιον άλλον επικεφαλής- θα θελήσει να ξαναζητήσει με θράσος τη λαϊκή εντολή, παρότι είναι με το μέρος της ΑΓΕΤ (LaFarge) και έχει κυβερνητική στήριξη, ώστε να γίνει ο Βόλος μας ο αποτεφρωτήρας σκουπιδιών της Νότιας Ευρώπης. Ο Μπέος ή κάποιος «μπροστινός» του θα ζητήσει τη λαϊκή ψήφο, ενώ επιδιώκει το κλείσιμο της ΔΕΥΑΜΒ και την παράδοσή της σε ιδιώτες, με αποτέλεσμα οι πολίτες σε λίγο καιρό, να πούμε το νερό νεράκι. Ζητεί λοιπόν -ή θα αποπειραθεί να ζητήσει- την ψήφο σου Βολιώτη και Βολιώτισσα, η πιο ακραία και με φασίζουσα νοοτροπία Δημοτική Αρχή που έχει περάσει από τον τόπο μας από την εποχή της μεταπολίτευσης. Μια Δημοτική Αρχή που βασίζεται στο ψέμα και την καπήλευση έργων που δεν της ανήκουν, όπως οι κόμβοι.
Βασίζεται στην αστυνόμευση με ΜΑΤ και χρησιμοποιεί μπράβους, στα Δημοτικά Συμβούλια Βόλου και στα Διοικητικά Συμβούλια της ΔΕΥΑΜΒ, απέναντι σε πολίτες και δημοτικούς συμβούλους που αντιστέκονται. Έχει εξαφανιστεί οποιαδήποτε δημοκρατική διαδικασία στον ναό της δημοκρατίας της πόλης και είναι συνεχόμενη η έξαρση του τραμπουκισμού σε πολίτες.

Απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα, με λύπη βλέπουμε να αυτοπροτείνονται ως σωτήρες της πόλης μας στελέχη συστημικών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ), αλλά και στέλεχος της κεφαλαιοκρατίας, που με τις πολιτικές τους και τη μισαλλοδοξία τους έφεραν τον Μπέο στην εξουσία. Τις πολιτικές επιλογές των μνημονιακών κυβερνήσεων, εκμεταλλεύεται η απελθούσα Δημοτική Αρχή, σε αγαστή συνεργασία με υψηλά κυβερνητικά στελέχη, πίσω από την «κουρτίνα» της δημοσιότητας, προωθώντας τις πιο βάναυσες και αντιλαϊκές «μεταρρυθμίσεις» εις βάρος των πολιτών.
Θα μου πείτε και ποια είναι η λύση… Ποια είναι η απάντηση στη Σκύλλα ή στη Χάρυβδη που αντιπροσωπεύουν οι μνηστήρες του τιμονιού της πόλης.
Η λύση είναι ΕΣΥ. ΕΣΥ που διαβάζεις αυτή την παρέμβαση. ΕΣΥ που ένωσες τη φωνή σου και τα βήματά σου μαζί με χιλιάδες συμπολίτες μας υπέρ της ζωής, στο συλλαλητήριο ενάντια στον καρκίνο της ΑΓΕΤ και του εργοστασίου SRF του Μπέου. ΕΣΥ που αναπνέεις κάθε μέρα την πλαστικούρα όταν πας τα παιδιά σου σχολείο. ΕΣΥ που λες φτάνει πια, έως εδώ.
Βγες μπροστά, βγες μαζί με τους συμπολίτες σου που αγωνίζονται στους δρόμους, στις πλατείες, μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια, δίνοντας μαζί τη λύση απέναντι στο καθεστώς Μπέου και των αυτοπροτεινόμενων «σωτήρων» – Χαλίφηδων για τη θέση του Χαλίφη, που σου λένε ότι έτσι θα ζήσεις εσύ και τα παιδιά σου.
Γιατί αν δεν αγωνιστούμε εμείς οι ίδιοι για τις ζωές μας, ποιοι περιμένουμε ότι θα το κάνουν;

*Ο Γιάννης Κάιρας είναι μέλος της Πλεύσης Ελευθερίας Μαγνησίας

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το