Τοπικά

Η παρέλαση και οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στον Αλμυρό

Με λαμπρότητα και τιμή εορτάστηκε η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου στον Αλμυρό, με μαθητικές παρελάσεις, καταθέσεις στεφάνων από τους τοπικούς φορείς και παραδοσιακούς χορούς από μαθητές.
Αρχικά τελέσθηκε η επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, με τη συμμετοχή όλων των αρχών της πόλης, των οργανώσεων και των πολιτών.

Αμέσως μετά τη δοξολογία εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας ο κ. Γεώργιος Καπράνας, Διευθυντής του ΕΠΑΛ Αλμυρού. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τις Αρχές, τις Οργανώσεις, τους μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Συλλόγους-Σωματεία κ.α.
Η παρέλαση -μετά από τη δοξολογία στον Αγ. Δημήτριο και την κατάθεση στεφάνων- άνοιξε με την φιλαρμονική του Δήμου Αλμυρού και ακολούθησαν:

1.Ειδικό Σχολείο Αλμυρού και Σύλλογος ΑμεΑ Αλμυρού «ΣΤΟΡΓΗ»
2.1ο Δημοτικό Σχολείο
3.2ο Δημοτικό Σχολείο
4.3ο Δημοτικό Σχολείο
5.4ο Δημοτικό Σχολείο
6.5ο Δημοτικό Σχολείο
7.1ο Γυμνάσιο
8.2ο Γυμνάσιο
9.Γενικό Λύκειο
10.ΕΠΑΛ
11.Λύκειο Ελληνίδων (Περιφερειακό Τμήμα Χορού Αλμυρού)
12.Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Περιφερειακή Επιτροπή Αλμυρού)
13.Στρατιωτικό Τμήμα της ΙΙΙ Πτέρυγας Μάχης..

Κάτοικοι του Αλμυρού και της ευρύτερης περιοχής δημιούργησαν το αδιαχώρητο επί της οδού Βασ. Κωνσταντίνου για να παρακολουθήσουν την Παρέλαση και να χειροκροτήσουνν την προσπάθεια των παιδιών.
Ακολούθησαν ελληνικοί χοροί από τους μαθητές και τις μαθήτριες του ΕΠΑΛ Αλμυρού, στην Κεντρική Πλατεία, υπό την ευθύνη των Καθηγητών κ.κ. Αθανασίου Φλεβάρη και Παναγιώτη Σακομήτρου στην Κεντρική Πλατεία. Μετά το τέλος των εκδηλώσεων δόθηκε δεξίωση στο Δημαρχείο.

Πηγή: almyrosinfo.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το