Τοπικά

Παρουσιάστηκε χθες στο Μουσείο Πόλης το βιβλίο «…και στην κορφή κανέλα»

Η έκθεση «Γεύσεις Μαγνησίας, όψεις και μνήμες της διατροφής στη Μαγνησία» λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κοινού, ενώ οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και τον φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος». Οι διοργανωτές φορείς οργανώνουν μια σειρά από «Παράλληλες εκδηλώσεις», που άρχισε χθες σε συνεργασία με την «Εταιρεία Μελέτης της καθ’ ημάς Ανατολής» παρουσιάζοντας το βιβλίο των Εκδόσεων Τσουκάτου «…και στην κορφή κανέλα». Μυρωδιές και γεύσεις της Πόλης, από την Ξούλα Χαλκούση.

Από αριστερά: Γεύσω Παπαδάκη και Έλλη Μέλη

Η κ. Έλλη Μέλη, εικαστικός, τόνισε ότι «πρόκειται για ένα πολίτικο βιβλιοπωλείο και θεματικό, που ασχολείται με διάφορες εκδόσεις». Το βιβλίο αυτό δεν είναι μια απλή περιδιάβαση στον ούτως ή άλλως πολύ πλούσιο κήπο της πολίτικης κουζίνας. Είναι παράλληλα και μια αναδρομή στις οικογενειακές μνήμες και εμπειρίες, που λίγο-πολύ είναι κοινές σε κάθε πολίτικη οικογένεια. Από την πλευρά της η κ. Γεύσω Παπαδάκη, εικαστικός, σημείωσε ότι «το βιβλίο αυτό ως εικαστικοί θέλουμε να το πάμε και λίγο παραπέρα. Λέμε ότι η μαγειρική είναι και τέχνη και ως προς την παρουσίαση των φαγητών και ως προς τη δημιουργία και ως προς τα σκεύη, αναδεικνύοντας την ομορφιά της μαγειρικής και όχι μόνο». Οι «Παράλληλες εκδηλώσεις» θα περιλαμβάνουν: Παρουσιάσεις βιβλίων, τρόπους επεξεργασίας προϊόντων, προβολές με θέμα την παρασκευή προϊόντων, διαλέξεις, για να ολοκληρωθούν με την παρουσίαση της μοναστηριακής διατροφής, δεδομένου ότι η ολοκλήρωση της έκθεσης συμπίπτει με τη Σαρακοστή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το