Τοπικά

Τιμήθηκε η οικογένεια Βαλτσιώτη για τη δωρεά οργάνων αγαπημένου της προσώπου

Για τη γενναία της απόφαση να προχωρήσει τον περασμένο Ιούλιο στη δωρεά των οργάνων του αγαπημένου της προσώπου, όταν διαπιστώθηκε από τους γιατρούς ότι δεν υπήρχε ελπίδα επιστροφής, τιμήθηκε χθες από τον Σύλλογο Νεφροπαθών η οικογένεια Βαλτσιώτη.

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Ενυδρείου ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών κ. Βασίλης Γιαννάκος υπογράμμισε το ψυχικό σθένος της οικογένειας που με την πράξη της χάρισε ζωή σε τέσσερις συνανθρώπους μας. Και συμπλήρωσε λέγοντας «μακάρι όλη αυτή η μεγάλη προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση να μεταφραστεί σε ένα ακόμη πιο ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης προς τον Σύλλογο Νεφροπαθών».

Ο σύζυγος της αποθανούσας κ. Βασίλης Βαλτσιώτης ανέφερε πως «η γυναίκα μου ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος. Όταν μας είπαν οι γιατροί, πως δεν υπήρχε δυνατότητα επιστροφής, ομόφωνα με τα τρία μου κορίτσια αποφασίσαμε με αγάπη ότι άξιζε τον κόπο να γίνει η δωρεά οργάνων. Και ήταν σημαντικό, αυτό που κάναμε, σώθηκαν άλλοι τέσσερις συνάνθρωποί μας».
Μάλιστα με λόγια συγκίνησης υπογράμμισε πως «αν μας βλέπει από ψηλά, θα ήθελε να το κάνουμε αυτό. Γιατί ήταν πολύ αγαπητή».

Από την πλευρά της η μία εκ των τριών κόρες της κ. Βασιλική Βαλτσιώτη τόνισε πως «η απόφαση αυτή πήγασε καθαρά από αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας. Ο πόνος για τη μητέρα μας είναι πολύ μεγάλος. Εμείς αυτό που θέλουμε και ελπίζουμε μέσα από την πράξη, είναι αυτός ο σκοπός να διαδοθεί και να υιοθετηθεί από περισσότερο κόσμο. Η δωρεά οργάνων αποτελεί ένα ανεκτίμητο δώρο ζωής προς τον συνάνθρωπό μας».
Μάλιστα πρόσθεσε πως ήταν η δεύτερη φορά που η οικογένειά της έλαβε μια τέτοια απόφαση.

Στη χθεσινή εκδήλωση κοπή πίτας παρευρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι πολιτικών φορέων που στους σύντομους χαιρετισμούς τους υπογράμμισαν τη διάθεση για συνεργασία και στήριξη της προσπάθειας των δεκάδων νεφροπαθών στη Μαγνησία αλλά και την ανάγκη να αυξηθούν οι δωρεές οργάνων.

Παράλληλα από τον Σύλλογο Νεφροπαθών Μαγνησίας τιμήθηκαν χθες ο νεφρολόγος διευθυντής ΕΣΥ Μονάδας μεταμοσχεύσεως Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσ/νίκης κ. Μυσερλής Γρηγόρης, καθώς και η φαρμακευτική εταιρεία ΓΕΝΕΣΙΣ ΦΑΡΜΑ».

Ο Μυσερλής επισήμανε πως η συγκεκριμένη Μονάδα πραγματοποιεί μεταμοσχεύσεις από το 1987 τονίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει η δωρεά οργάνων.
Στη χθεσινή εκδήλωση παρευρέθηκαν και πολλοί γιατροί και νοσηλευτές από το Νοσοκομείο Βόλου, όπως από τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, η οποία με την ανανέωση του εξοπλισμού της με τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης θεωρείται πλέον από τις πιο σύγχρονες της χώρας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το