Αθλητισμός

Πάλι ξεσπιτώνεται η Δάφνη – Δεν της δόθηκε η Νεάπολη για το ματς με τον Ερμή

Με τις αναμετρήσεις της 8ης αγωνιστικής στην Α’ κατηγορία και της 6ης στη Β’ συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Θεσσαλίας. Κανένα ματς δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως κλασικό ντέρμπι, αλλά τα περισσότερα θεωρούνται αμφίρροπα. Στο γήπεδο της Ι.Μ. Δημητριάδος και όχι στη Νεάπολη θα διεξαχθεί το Δάφνη-Ερμής, με την ομάδα των Αγίων Αναργύρων να ξεσπιτώνεται για ακόμη μία φορά φέτος.

Το Σάββατο έχουμε δύο παιχνίδια στην Α’ τοπική. Ο Διαγόρας θα επιδιώξει να πετύχει το πρώτο του γκολ, αλλά και να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη ως γηπεδούχος στο φετινό πρωτάθλημα (μετά από δύο «λευκές» ισοπαλίες και την ήττα με 0-2 από τη Σκιάθο), απέναντι στον Μαγνησιακό, που με τη σειρά του προέρχεται από δύο σερί ήττες και θέλει να σταματήσει αυτό το μικρό αρνητικό σερί. Επίσης, η Ακρόπολη θα υποδεχθεί τον Πύρασο στο γήπεδο του Σέσκλου.

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν τα υπόλοιπα παιχνίδια. Ο πρωτοπόρος Θησέας θα παίξει στο Βοηθητικό του ΕΑΚ με τον Ηρακλή Βόλου και ο δεύτερος Πρωτεσίλαος θα είναι επίσης γηπεδούχος κόντρα στον Παγασητικό. Ο Σαρακηνός θα δοκιμαστεί στην έδρα του Αίαντα, η Σκιάθος θα φιλοξενήσει την Αγία Παρασκευή, ενώ μεγάλη μάχη θα γίνει στο Άνθιμος Γαζής-Πηλέας, μια και οι δύο ομάδες έχουν ως στόχο την παραμονή.

Στον 1ο όμιλο της Β’ κατηγορίας η Αγία Άννα θα κάνει το ρεπό της και έτσι δίνεται η ευκαιρία στους Τοξότη, Εθνικό, Α.Ε. 2002 να την «πιάσουν» στην κορυφή. Και οι τρεις δίνουν εκτός έδρας παιχνίδια με αντιπάλους τους Λεχώνια, Ν.Α. Νίκης και Μακρινίτσα αντίστοιχα.

Στον 2ο όμιλο η πρωτοπόρος Δήμητρα θα φιλοξενήσει τον Αστέρα, με στόχο το έκτο συνεχόμενο «τρίποντο». Από κει και πέρα, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι για μία ακόμη φορά η Δάφνη ξεσπιτώνεται, αφού το εντός έδρας παιχνίδι της με τον Ερμή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο γήπεδο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος.
Ως γνωστόν, η φυσική έδρα του συλλόγου των Αγίων Αναργύρων είναι το Δημοτικό στάδιο της Νεάπολης, με την ομάδα να παίζει εκεί από την πρώτη του χρονιά, όταν ακόμη αυτό ήταν ξερό. Το ίδιο ίσχυε και για τον Κένταυρο, που όμως τα τελευταία χρόνια είναι ανενεργός.

Για φέτος υπήρξε συμφωνία της Δάφνης με τον Δήμο Βόλου για τη χρησιμοποίηση του σταδίου της Νεάπολης, το οποίο μάλιστα ανακαινίστηκε, αφού έχει παραχωρηθεί και στον νεοφερμένο ΝΠΣ «Βόλος». Η συμφωνία για τις δύο ομάδες προέβλεπε να δίνουν σε αυτό τα εντός έδρας παιχνίδια τους και να κάνουν και μία προπόνηση.

Ωστόσο, η Δάφνη έπαιξε στη Νεάπολη μόνο το πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος με την Αγχίαλο, καθώς και το ματς Κυπέλλου με τον Πανιώνιο. Για τον πολύ σημαντικό αγώνα με την Δήμητρα το στάδιο δεν της δόθηκε με την αιτιολογία της επανασποράς του αγωνιστικού χώρου. Η αναμέτρηση εκείνη διεξήχθη στο Βοηθητικό του ΕΑΚ με την Δάφνη να χάνει 0-3.
Την ερχόμενη Κυριακή, για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δεν θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει τη Νεάπολη, καθώς σύμφωνα με τους ανθρώπους του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ θα ριχτεί λίπασμα στον χλοοτάπητα, οπότε πάλι το στάδιο θα είναι κλειστό. Αξίζει, επίσης να σημειώσουμε ότι η Δάφνη δεν κάνει καμία προπόνηση στη Νεάπολη, παρά τη σχετική συμφωνία με τον Δήμο…

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου
Το πρόγραμμα των αγώνων του Σαββατοκύριακου και οι διαιτητικές τριάδες, όπως ορίστηκαν από την ΤΕΔ/ΕΠΣΘ, έχουν ως εξής:

Α’ κατηγορία

Σάββατο 18/11
Γηπ. Στεφανοβικείου, 15.00, Διαγόρας-Μαγνησιακός: Θεοχάρης, Θ. Τασιόπουλος, Γοργόρης.
Σέσκλου, 15.00, Ακρόπολη-Πύρασος: Δημητριάδης, Δ. Σακκάς, Μαγουλιανίτης.
Κυριακή 19/11
Γατζέας, 11.00, Ανθ. Γαζής-Πηλέας: Νικόπουλος, Τριφονίδης, Π. Αναστασίου.
Σκιάθου, 13.00, Σκιάθος-Αγία Παρασκευή: Αθηναίος, Μαγουλιανίτης, Τσάγγαρης.
Σούρπης, 15.00, Αίας-Σαρακηνός: Βλάχος, Γοργόρης, Τσολακίδης.
Πτελεού, 15.00, Πρωτεσίλαος-Παγασητικός: Γ. Τασιόπουλος, Σκρίμπας, Θ. Τασιόπουλος.
Βοηθητικό ΕΑΚ, 15.00, Θησέας-Ηρακλής Β.: Βαρτσάκης, Τριφονίδης, Δημητράκης.

Β’ κατηγορία

1ος όμιλος
Σάββατο 18/11
Πορταριάς, 15.00, Μακρινίτσα-Α.Ε. 2002: Σαμαράς, Α. Αναστασίου, Ζακυνθινός.
Ι.Μ. Δημητριάδος, 15.00, Ελευθεριακός-Κένταυρος Ν.Π.: Λιάγκος, Κόκκαλης, Τσολακίδης.
«Π. Μαγουλάς», 15.00, Ν.Α. Νίκης-Εθνικός: Βαρτσάκης, Μπέλλου, Γεωργαντζής.
Βοηθητικό ΕΑΚ, 15.00, Ιάσων Α.Μ.-Ιωλκός: Κούστας, Σκρίμπας, Θ. Παπαδημητρίου.
Λεχωνίων, 15.00, Λεχώνια-Τοξότης: Παλτατζής, Βλάχος, Δημητράκης.
Κυριακή 19/11
Βοηθητικό ΕΑΚ, 11.00, Δύναμις-Ν. Μαγνησιακός: Σαμαράς, Κ. Τασιόπουλος, Ευσταθιάδης.
Ρεπό: Αγία Άννα

2ος όμιλος
Σάββατο 18/11
Μικροθηβών, 15.00, Μικροθήβες-Αγροτικός: Χαλβατζάκος, Γιάννης, Τσάγγαρης.
Πλατάνου, 15.00, Μυρμιδόνες-Άθλος: Πλακιάς, Μπαρτζιάλης, Αντωνίου.
Κυριακή 19/11
Ι.Μ. Δημητριάδος, 11.00, Πανιώνιος-Αχιλλέας: Χαλβατζάκος, Αγγελόπουλος, Σαρακατσάνος.
Αγίων Θεοδώρων, 15.00, Ηρακλής Α.Θ.-Απόλλων Καν.: Δημητριάδης, Καφτεράνης, Μπασδάνη.
Ευξεινούπολης, 15.00, Δήμητρα-Αστέρας: Καλατζής, Π. Σακκάς, Γεωργαντζής.
Ι.Μ. Δημητριάδος, 15.00, Δάφνη-Ερμής: Βέργου, Μπαρτζιάλης, Αντωνίου.
Ρεπό: Αγχίαλος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το