Τοπικά

«Γολγοθάς» η διέλευση από δρόμους του Βόλου με ακλάδευτα δέντρα (photos)

Σε «Γολγοθά» εξελίσσεται καθημερινά για τους οδηγούς μεγάλων οχημάτων και απορριμματοφόρων η διέλευσή τους από δρόμους της πόλης, στους οποίους τα μεγάλα κλαδιά δέντρων κρέμονται επικίνδυνα και ακουμπούν μεταξύ τους από πεζοδρόμιο σε πεζοδρόμιο. Οι διαμαρτυρίες που καταγράφονται το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι πολλές, με οδηγούς αλλά και περιοίκους να κάνουν λόγο για «απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση». Ζητούν, δε, από την αρμόδια Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βόλου να προχωρήσει άμεσα σε προσεκτικό κλάδεμα των δέντρων, ώστε να εκλείψει κάθε κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος.

Στη Δημ. Γεωργιάδου στο ύψος της Κοραή, σε αρκετά σημεία τα δέντρα θέλουν κλάδεμα, καθώς απορριμματοφόρα και άλλα μεγάλα οχήματα περνούν με μεγάλη δυσκολία

«Τα κλαδιά των δέντρων σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν μέχρι και ένα μέτρο απόσταση από το έδαφος, καθώς έχουν να κλαδευτούν μεγάλο χρονικό διάστημα» αναφέρουν χαρακτηριστικά αναγνώστες.
Η «Θ» μετά από παραινέσεις οδηγών και αναγνωστών κατέγραψε με τον φωτογραφικό της φακό σε οδοιπορικό την προαναφερόμενη κατάσταση και πραγματικά διαπιστώθηκε του λόγου το αληθές.

Στη Μαγνήτων, λίγο μετά τη συμβολή της με τη Μακρινίτσης, κλαδιά δέντρων έχουν μεγαλώσει σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μην είναι εύκολη η διέλευση ογκωδών οχημάτων

Με δυσκολία και προσοχή πρέπει να διέρχονται μεγάλα οχήματα και απορριμματοφόρα από την Κωνσταντά, λίγα μέτρα πριν τη συμβολή της με τη Ροζού, όπου τα κλαδιά μεγάλου δέντρου έχουν γείρει προς το απέναντι πεζοδρόμιο. «Πρέπει να κλαδευτούν, καθώς έχουν φτάσει μέσα στα μπαλκόνια μας, ενώ απορριμματοφόρα και μικρότερα σε όγκο οχήματα ακουμπούν επικίνδυνα πάνω τους» αναφέρουν χαρακτηριστικά περίοικοι.
Σχεδόν αδύνατη είναι η διέλευση απορριμματοφόρων και ογκωδών οχημάτων από την οδό Θέτιδος, μεταξύ Γαλλίας και Ανθ. Γαζή, στη συνοικία της Μεταμόρφωσης.
Τα κλαδιά των δέντρων έχουν μεγαλώσει σε τέτοιο βαθμό, ώστε σχηματίζουν καμάρα από πεζοδρόμιο σε πεζοδρόμιο, ενώ εκφράζονται φόβοι και για σπάσιμο ορισμένων μεγάλων. «Αν δεν κλαδευτούν τα δέντρα, φοβόμαστε ότι στο πέρασμα ενός σχετικά μεγάλου και ψηλού οχήματος, θα σπάσουν κλαδιά και θα προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές στα σταθμευμένα αυτοκίνητά μας» επισήμαναν αναγνώστες.

Επικίνδυνα στέκονται τα κλαδιά της ακακίας και στον στενό δρόμο της Σοφοκλέους λίγο μετά τη διασταύρωσή της με τη Ροζού

Επικίνδυνα στέκονται τα κλαδιά της ακακίας και στον στενό δρόμο της Σοφοκλέους λίγο μετά τη διασταύρωσή της με τη Ροζού, με τη διέλευση ψηλών και ογκωδών οχημάτων να είναι σχεδόν αδύνατη και τους περίοικους να ζητούν άμεσα να κλαδευτεί.
Ανάλογη είναι η εικόνα που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός μετά από υποδείξεις αναγνωστών και στη Μαγνήτων, λίγο μετά τη συμβολή της με τη Μακρινίτσης, καθώς κλαδιά δέντρων έχουν μεγαλώσει σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μην είναι εύκολη η διέλευση ογκωδών οχημάτων. «Πρέπει να κλαδευτούν αφού περνούν φορτηγά και μεγάλα οχήματα και φοβόμαστε ότι θα σπάσουν τα κλαδιά και θα προκαλέσουν υλικές ζημιές στα σταθμευμένα αυτοκίνητά μας» ανέφεραν χαρακτηριστικά περίοικοι.

Σχεδόν αδύνατη είναι η διέλευση απορριμματοφόρων και ογκωδών οχημάτων από την οδό Θέτιδος, μεταξύ Γαλλίας και Ανθ. Γαζή, στη συνοικία της Μεταμόρφωσης

Και στη Δημ. Γεωργιάδου στο ύψος της Κοραή, σε αρκετά σημεία τα δέντρα θέλουν κλάδεμα. Απορριμματοφόρα και άλλα μεγάλα οχήματα περνούν με μεγάλη δυσκολία. «Στην κυριολεξία είναι θέμα χρόνου να σπάσει κάποιο κλαδί με απρόβλεπτες συνέπειες» τόνισε περίοικος.
Να αναφερθεί ότι οδηγοί επαγγελματικών αυτοκινήτων, που κινούνται καθημερινά στην πόλη, επισημαίνουν πως «σε αρκετούς δρόμους το πρόβλημα με τα ακλάδευτα δέντρα είναι μεγάλο» και ζητούν από την αρμόδια Διεύθυνση Πρασίνου να προγραμματίσει άμεσα το κλάδεμά τους.

Με δυσκολία και προσοχή πρέπει να διέρχονται μεγάλα οχήματα από την Κωνσταντά, λίγα μέτρα πριν τη συμβολή της με τη Ροζού, όπου τα κλαδιά μεγάλου δέντρου έχουν γείρει προς το απέναντι πεζοδρόμιο

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το