Πολιτισμός

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά στη Γορίτσα

Υλοποιήθηκε χθες το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Τι κρύβουν ο Κοχλίας και η Σπείρα στον Λόφο της Γορίτσας;», στον αρχαιολογικό χώρο του λόφου Γορίτσας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε από τους: Ευμορφία Τσιαμάγκα, μουσειοπαιδαγωγό, Μιχάλη Ανετάκη, Ιωάννα Μαμαλούδη και Μαριάνθη Ραφτοπούλου, αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας. Απευθύνεται σε παιδιά 12-15 ετών και τους συνοδούς/γονείς τους.
Δυο σαλιγκάρια ο Κοχλίας και η Σπείρα γίνονται οι οδηγοί και συνοδοιπόροι των παιδιών σε ένα παιχνίδι ανακάλυψης των σημαντικότερων μνημείων μιας αρχαίας ελληνιστικής πόλης που το όνομά της παραμένει άγνωστο και η αρχαιολογική σκαπάνη δεν έχει αποκαλύψει ακόμη τα μυστικά της.
Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα, όπως και τα άλλα δύο που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της δράσης «Καλοκαίρι στο Μουσείο» θα ενταχθούν στα τακτικά εκπαιδευτικά προγράμματα της Υπηρεσίας, που απευθύνονται στους μαθητές και στις μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα παιδιά πήραν μέρος σε ένα παιχνίδι ανακάλυψης των σημαντικότερων μνημείων μιας αρχαίας ελληνιστικής πόλης

Εν τω μεταξύ η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας συνεχίζει τις καλοκαιρινές εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά με τις δύο τελευταίες ημέρες να είναι την Τρίτη 8 Αυγούστου με τίτλο «Κύκλοι, τρίγωνα και πολλές γραμμές» και την Τετάρτη 9 Αυγούστου με τίτλο «Παιχνίδια στο Μουσείο». Συγκεκριμένα:
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Κύκλοι, τρίγωνα και πολλές γραμμές», στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου.
Για παιδιά 5-7 ετών και τους συνοδούς/γονείς τους.
Μέρα διεξαγωγής: Τρίτη 8 Αυγούστου 2017.
Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος: Περίπου 1 ώρα, ανάλογα και με τον ρυθμό της ομάδας.
Ώρα έναρξης: 10.00.

Παρατηρώντας τα αγγεία του Μουσείου τα παιδιά ανακαλύπτουν έναν κόσμο με σχήματα και γραμμές. Με απλά υλικά και φαντασία γίνονται δημιουργοί και καλλιτέχνες.
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με τίτλο: «Παιχνίδια στο Μουσείο», στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου.
Για παιδιά 8-11 ετών και τους συνοδούς/γονείς τους.
Μέρες διεξαγωγής: Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017.
Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος περίπου 1 ώρα, ανάλογα και με τον ρυθμό της ομάδας.
Ώρα έναρξης: 10.00.
Μέσα στις αίθουσες του Μουσείου αναζητάμε τα παιχνίδια των αρχαίων και στη συνέχεια μαθαίνουμε να παίζουμε την τριάρα, δηλαδή την αρχαία τρίλιζα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το