Τοπικά

Δωρεές από Έλληνες και ξένους στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου

Καροτσάκι, φαρμακευτικό υλικό, βενζίνη, ακόμη και συντήρηση των αιρκοντίσιον είναι μερικές από τις δωρεές που γίνονται στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου δίνοντας έτσι ακόμη μεγαλύτερο ηθικό στους γιατρούς και εργαζόμενους για να συνεχίσουν την προσπάθειά τους.
Άλλωστε σε μια περιοχή που είναι απομακρυσμένη από το Νοσοκομείο Βόλου, η προσπάθεια για ιατρική φροντίδα στους ασθενείς είναι συνεχής, ενώ ενίοτε υπάρχουν και τα προβλήματα της απουσίας επαρκούς ιατρικού προσωπικού.

Τακτικές είναι οι δωρεές στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου από Έλληνες και ξένους ιδιώτες και φορείς που με τον τρόπο τους στηρίζουν τη σημαντική αυτή πρωτοβάθμια περίθαλψη στο νησί.
Δεκάδες είναι καθημερινά τα περιστατικά που καλείται να αντιμετωπίσει το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου αυτή την περίοδο, όπου στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου δημιουργούνται επιπλέον ανάγκες από τους χιλιάδες ξένους επισκέπτες.

Το ενθαρρυντικό βέβαια είναι πως οι ξένοι και οι Έλληνες επισκέπτες στο νησί συνδέονται τόσο πολύ μαζί του, ώστε αποφασίζουν να στηρίξουν σημαντικές τους δομές, όπως είναι το Κέντρο Υγείας το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους σχεδόν τους διαμένοντες στο νησί.
Όπως ανέφερε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου κ. Γιώργος Τριανταφύλλου, τα τελευταία δύο με τρία χρόνια γίνεται όλο και πιο έντονο το φαινόμενο στήριξης προς το Κέντρο Υγείας της περιοχής. Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη που δείχνει το ενδιαφέρον των πολιτών, των επισκεπτών, των φορέων αλλά και των εταιρειών να συνδράμουν για να παρέχεται όσο το δυνατόν καλύτερο το έργο της ιατρικής φροντίδας. Τόσο Έλληνες όσο και ξένοι προσφέρουν φαρμακευτικό υλικό και ιατρικό εξοπλισμό. Για παράδειγμα ένας Ελβετός δώρισε ένα καροτσάκι, ένας Αυστριακός μας διέθεσε φαρμακευτικό υλικό, ενώ και Έλληνες προσφέρουν διάφορα υλικά. Επίσης δύο εταιρείες στην Ελλάδα ανέλαβαν η μία τη συντήρηση των αιρκοντίσιον και η άλλη δίνει βενζίνη για να μπορεί να κινείται το ασθενοφόρο. Βέβαια σημειώνεται πως και το Κέντρο Υγείας έχει τη δική του τροφοδοσία από το υπουργείο Υγείας, αλλά αυτή η στήριξη με τις δωρεές είναι σημαντική.

Μάλιστα ο ίδιος πρόσθεσε πως «έρχονται οι ξένοι και οι Έλληνες και μας λένε, αν μπορούν να βοηθήσουν προσφέροντας χρήματα, αλλά επειδή αυτό δεν γίνεται, τότε αγοράζουν εξοπλισμό, υλικά, φάρμακα ή προχωρούν σε άλλες παρεμβάσεις».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το