Τοπικά

Οι Βολιώτες Ν. Μαγγίτσης και Λ. Παρασκευάς ξεκίνησαν για τον γύρο της Αναπούρνα στα Ιμαλάια

Αναχώρησαν σήμερα τα ξημερώματα (17 Απριλίου) για το Νεπάλ ο ορειβάτης Νίκος Μαγγίτσης και ο τριαθλητής Λευτέρης Παρασκευής, με σκοπό να ανέβουν στα Ιμαλάια και να ολοκληρώσουν τον γύρο της Αναπούρνα, όπου η κορυφή της ήταν το υψηλότερο σημείο στο οποίο είχε αναρριχηθεί άνθρωπος μέχρι την ανάβαση στο Έβερεστ το 1953.

Σε πρώτη φάση το δίδυμο των Παρασκευά-Μαγγίτση θα επιχειρήσει να ανέβει στο Πίσανγκ του Νεπάλ, όπου θα αποτελέσει την αφετηρία για τον γύρο της Αναπούρνα. Το σιρκουί είναι 218 χιλιόμετρα και με υψομετρική πάνω από 10.000 μέτρα. «Πρόκειται για ένα πρότζεκτ σαφώς ενδιαφέρον, γιατί θα βρεθούμε σε μία χώρα, όπως το Νεπάλ, τη Μέκκκα των ορειβατών, με απίστευτο ορειβατικό ανάγλυφο και τρομερές προκλήσεις», είχε έλεγε τον περασμένο μήνα για την αποστολή αυτή ο Νίκος Μαγγίτσης. «Το πιο σημαντικό, όμως, της υπόθεσης είναι ότι στα Ιμαλάια θα βρεθούμε δύο Βολιώτες. Όλη αυτή η προσπάθεια θα δώσει το στίγμα μίας συνεργασίας μεταξύ δύο ανθρώπων οι οποίοι είναι από την ίδια περιοχή, προπονούνται μαζί και τα τελευταία χρόνια ο Λευτέρης έχει δείξει ότι οι δυνάμεις του είναι αστείρευτες. Με επιπλέον «όπλο» την εμπειρία μας ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά».
Η αποστολή των δύο Βολιωτών έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού απώτερος σκοπός είναι η ενίσχυση του έργου της «Κιβωτού του Κόσμου», στο Διμήνι.

Λίγο πριν αναχωρήσουν για το μακρινό Νεπάλ, ο Νίκος Μαγγίτσης ευχήθηκε στους φίλους του για το Πάσχα, γράφοντας στο προφίλ του στο FB:
«Ο συμβολισμός της θυσίας της Σταύρωσης μας καθοδηγεί την σκέψη για να βλέπουμε πίσω με κατανόηση, μπροστά με ελπίδα, γύρω μας με αγάπη! Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση σε όλους! Ειδικότερα, καλή Ανάσταση στα παιδιά της Κιβωτός του Κόσμου και σε όλη την ομάδα της αποστολής στο Νεπάλ που προετοιμάζεται πυρετωδώς για τα ξημερώματα της Δευτέρας, Νίκος Μαγγίτσης, Λευτέρης Παρασκευάς, Χρήστος Καραμάνης, Πέτρος Νούσιας, Μαρία Σαρίδου και Βασίλης Σφακιανόπουλος».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το