Τοπικά

Νέα Κυβερνητική … “ντροπολογία” καταγγέλει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων

“Δώρο” κυβερνητικό στους ξενοδόχους εις βάρος των εργαζομένων καταγγέλει το Σωματείο Ξενοδοχϋπαλλήλων  καθώς αυξήθηκε με τροπολογία η  μηνιαία εισφορά στον Κλάδο Εφάπαξ Παροχών του ΕΤΕΑΠ, των (παλαιών και νέων) ασφαλισμένων ξενοδοχοϋπαλλήλων, από 2% (που ίσχυε έως πρότινος) στο 4%. Σημειώνεται ότι η καταβολή του εφάπαξ γίνεται μετά από τρια χρόνια κουρεμένο κατά 60%. “Έκρινε, φαίνεται, η Κυβέρνηση πως μετά την κατάργηση του ΤΑΠΙΤ και την αρπαγή του αποθεματικού και της περιουσίας του, την κατάργηση της 20ετίας για το εφάπαξ, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι έπρεπε να πληρώσουν ακόμη ακριβότερα το «μάρμαρο» της αποτυχημένης πολιτικής της, καλύπτοντας εξ ιδίων τις μαύρες τρύπες του Ενιαίου Ασφαλιστικού εκτρώματος (ΕΦΚΑ).

Είναι προφανές, ότι η κατ’ όνομα μόνον «Αριστερή» Κυβέρνηση, αφού πρώτα τσάκισε στην υπερφορολόγηση τις τουριστικές επιχειρήσεις με τον ΦΠΑ και τον ΕΝΦΙΑ, θέλησε να ανακουφίσει τους Ξενοδόχους από το εργοδοτικό κόστος (2%), μετακυλύοντάς το στις πλάτες των εργαζόμενων!
Πρόκειται για άλλη μια αθλιότητα, που αν και δεν εκπλήσσει πλέον κανέναν, έρχεται να επιβεβαιώσει τη γενική, πλέον, διαπίστωση ότι αυτή η Κυβέρνηση αρχίζει και γίνεται επικίνδυνη”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το