Τοπικά

Ίδια επιχειρησιακή σύμβαση στη Χαλυβουργία – Παραμένουν και το 2017 μειωμένοι 12% οι μισθοί των εργαζομένων

Παράταση για ένα ακόμη χρόνο της επιχειρησιακής σύμβασης με μειωμένους μισθούς κατά 12% όπως και το 2016, θα ισχύσει και φέτος για τους εργαζόμενους της Χαλυβουργίας, μετά την αποδοχή της σχετικής πρότασης της εταιρείας στη χθεσινή γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν στο Εργατικό Κέντρο Βόλου. Την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Χαλυβουργίας Βόλου για την υπογραφή της νέας σύμβασης.

Τις προηγούμενες ημέρες η διοίκηση της Χαλυβουργίας ζήτησε από τους εργαζόμενους να ισχύσει για έναν ακόμη χρόνο η μείωση μισθού 12% που είχε ισχύσει το 2016 με τη σύμβαση που λήγει στο τέλος Ιανουαρίου. Μετά την προαναφερόμενη πρόταση του Σωματείου οι χαλυβουργοί αποφάσισαν να προχωρήσουν χθες σε Γενική Συνέλευση προκειμένου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου προκειμένου να αποφασίσουν επί της πρότασης της διοίκησης της εταιρείας.
Όπως ανέφερε πριν την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Χαλυβουργίας Βόλου κ. Θ. Γκλαβίνης, «η εταιρεία με δεδομένο ότι τελειώνει στο τέλος του μήνα η επιχειρησιακή σύμβαση, ζητεί να συνεχιστεί για έναν ακόμη χρόνο η μείωση των μισθών των εργαζομένων σε ποσοστό 12%. Θα κατατεθούν προτάσεις από τους συναδέλφους, καθώς υπάρχουν σκέψεις να ζητήσουμε από τη διοίκηση της εταιρείας να προχωρήσει σε μείωση αυτού του ποσοστού και η συνολική μείωση των μισθών για το 2017 να μην ξεπεράσει το 8% έως 9%. Επίσης, όπως προβλέπεται με όρο στην επιχειρησιακή σύμβαση θα πρέπει να καταβληθούν διατακτικές στους εργαζόμενους τα Χριστούγεννα και το Πάσχα» προσέθεσε ο ίδιος.
Στη χθεσινή Γενική Συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Βόλου παραβρέθηκαν 219 εργαζόμενοι χαλυβουργοί και μετά την ενημέρωση που έγινε σχετικά με την πρόταση της εταιρείας και τις απόψεις που ακούστηκαν σχετικά, ακολούθησε ψηφοφορία και το αποτέλεσμα που προέκυψε ήταν 152 «ναι» στη συνέχιση μείωσης του μισθού για έναν ακόμη χρόνο, 66 «όχι» και ένα «λευκό».
Σύμφωνα με τον κ. Γκλαβίνη, «την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπάρξει συνάντηση του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Χαλυβουργίας Βόλου με τους εκπροσώπους της διοίκησης της εταιρείας, για την υπογραφή της νέας επιχειρησιακής σύμβασης».
Να αναφερθεί ότι στη διάρκεια της χθεσινής γενικής συνέλευσης εγκρίθηκε και ο οικονομικός απολογισμός του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Χαλυβουργίας Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το