Τοπικά

Καταδικάστηκε γιατί έσπασε το τζάμι του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε προχθές το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 43χρονο Έλληνα, που τον έκρινε ένοχο για αντίσταση, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και διακεκριμένη φθορά αντικειμένου , που προοριζόταν για κοινό όφελος.

 
Η υπόθεση αφορούσε επεισόδιο που φέρεται να είχε προκαλέσει ο 43χρονος τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου. Σύμφωνα με τη δικογραφία ο 43χρονος φέρεται να είχε σταθμεύσει τη δίκυκλη μοτοσυκλέτα του έξω από το Αστυνομικό Τμήμα και να είχε μαρσάρει, προκαλώντας έντονο θόρυβο.
Ωστόσο το δίκυκλο του, άγνωστο από ποια αιτία, είχε αρπάξει φωτιά και ένας αστυνομικός την έσβησε με χρήση πυροσβεστήρα. Ο 43χρονος φέρεται να είχε αντιδράσει τότε εναντίον του αστυνομικού και γι’ αυτό είχε συλληφθεί και κρατηθεί στο Τμήμα.

 
Κατά τη διάρκεια της κράτησής του φέρεται να είχε σπάσει το παράθυρο του Τμήματος, το οποίο ωστόσο αποκατάστησε κατόπιν.
Ο 43χρονος, που εκτίει ποινή για άλλα αδικήματα στις φυλακές Πάτρας, κατηγορούνταν και για εξύβριση, απειλή και παράνομη οπλοφορία, κατηγορίες ωστόσο που έπαυσαν, βάσει του Νόμου 4411/2016 (Νόμος Παρασκευόπουλου).

 
Η ποινή της τετράμηνης φυλάκισης του επιβλήθηκε με ελαφρυντικά, καθώς είχε πληρώσει και αντικαταστάθηκε το σπασμένο τζάμι του κρατητηρίου του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου.

 
Εξάλλου ποινή φυλάκισης ενός χρόνου με τριετή αναστολή επέβαλε προχθές το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 34χρονο Αλβανό υπήκοο καθώς τον έκρινε ένοχο για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη σε βάρος της 29χρονης συζύγου του. Ο δράστης και καταδικασθείς φέρεται να είχε τραβήξει για να φύγει και να είχε σπρώξει τη σύζυγό του, που είχε πέσει και είχε χτυπήσει στο κεφάλι., στη διάρκεια επεισοδίου που είχε συμβεί στις 3 Ιουλίου 2015 στον Βόλο. Η σύζυγός του δεν παραβρέθηκε προχθές στην ακροαματική διαδικασία του Τριμελούς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το