Κόσμος

Εγχειρίδιο εκτελέσεων από τον ISIS για «μοναχικούς λύκους»

 

Συμβουλές ικανές να βοηθήσουν οποιονδήποτε επίδοξο τζιχαντιστή να πραγματοποιήσει το «τέλειο έγκλημα» αλλά και να προκαλέσουν ανατριχίλα σε πιο υγιή μυαλά δημοσιεύει το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Rumiyah», του προπαγανδιστικού οργάνου του.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, το αναλυτικό δημοσίευμα μπορεί να ερμηνευτεί και ως εγχειρίδιο εκτελέσεων προς «μοναχικούς λύκους», ανθρώπους δηλαδή αλλά τον κόσμο που επιθυμούν να σκορπίσουν τον τρόμο και τον θάνατο, χωρίς απαραίτητα να έχουν απευθείας δεσμούς με την εξτρεμιστική οργάνωση.
Το άρθρο, αφού καυχιέται για την πρόσφατη επίθεση με μαχαίρι στη Μινεσότα, κατά την οποία τραυματίστηκαν δέκα άτομα, διευκρινίζει ότι δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός στις πολεμικές τέχνες προκειμένου να κρατήσει ένα όπλο ή ένα μαχαίρι προκειμένου να «προκαλέσει μακελειό και να τρομοκρατήσει ένα ολόκληρο έθνος».
«Μία απλή λύση, ένας βασικός σχεδιασμός και η εξάρτηση στον Αλάχ για επιτυχία, αρκούν για έναν μόνο μουτζαχεντίν να φέρει ανείπωτη δυστυχία στους εχθρούς του Αλάχ», αναφέρει το περιοδικό των τζιχαντιστών.
Στο έντυπο, υπάρχουν φωτογραφίες φρικτών εκτελέσεων και ένα ειδικό αφιέρωμα για τις επιθέσεις με μαχαίρι, τα είδη μαχαιριού που πρέπει να προτιμώνται, τους τρόπους που μπορεί ένας τζιχαντιστής να σκοτώσει καθώς και το πως πρέπει να γίνεται η επιλογή του θύματος.
Οι τζιχαντιστές καλούν τους μαχητές τους «να τσακίσουν το λαιμό των άπιστων με σπαθιά, να κόψουν τα άκρα τους και να τρυπήσουν τη σάρκα εκείνων που αντιστέκονται στο Ισλάμ». Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Όταν συναντήσετε αυτούς που δεν πιστεύουν, τσακίστε το λαιμό τους μέχρι έχετε ενθουσιαστεί από το θάνατό τους».
Ο συντάκτης συνεχίζει λέγοντας: «Όταν κάποιος επιλέγει ένα μαχαίρι, πρέπει να εστιάσει στο πόσο κοφτερό είναι. Στη συνέχεια να αναλογιστεί την ανθεκτικότητα της λαβής και της λάμας και να αναζητήσει το ιδανικό μέγεθος για τη δουλειά. Επιπλέον, δεν θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλο, γιατί δεν είναι εύκολο να κρυφτεί, ούτε θα είναι εύκολο να το κρατήσει κανείς, με κίνδυνο να αφοπλιστεί».
Μιλώντας για τα ιδανικά θύματα αναφέρει: «Ένας μεθυσμένος άπιστος σε έναν ήσυχο δρόμο ενώ επιστρέφει το βράδυ στο σπίτι του, ή κάποιος που περπατά μόνος σε ένα δημόσιο χώρο, σε μία δασώδη περιοχή ή κάποιος σε ένα σοκάκι, ή ακόμα και κάποιος που κάνει έναν ήσυχο περίπατο σε μία ήρεμη γειτονιά».
Προτρέπει, δε, τους επίδοξους τζιχαντιστές να έχουν μαζί τους ένα μπαστούνι ώστε να ακινητοποιήσουν το θύμα τους χτυπώντας τον στο κεφάλι πριν του κόψουν το λαιμό.
Όπως αναφέρει το περιοδικό, είναι απαραίτητο ο τζιχαντιστής να αφήσει μία ένδειξη ότι πρόκειται για «χτύπημα» του Ισλαμικού Κράτους, ώστε το περιστατικό να μην ερμηνευτεί ως τυχαίο.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το