Τοπικά

Διαμαρτυρία των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου για οφειλές δεδουλευμένων από το 2014

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Βόλου, διεκδικώντας τα οφειλόμενα από υπερωρίες, εξαιρέσιμα, αργίες και νυχτερινά του 2014. Είχε προηγηθεί Γενική Συνέλευση με τη συμμετοχή μικρού αριθμού εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα χρήματα εδώ και καιρό και έχουν ενημερώσει τη σημερινή διοίκηση για το αίτημά τους και την ανάγκη να καταβληθούν γρήγορα, καθώς, αν περάσει η διετία και μπούμε στο 2017, τότε δεν θα μπορούν να τα διεκδικήσουν.
Όπως δείχνουν τα πράγματα, ο κύριος δρόμος που θα ακολουθήσουν, θα είναι ο δικαστικός, προκειμένου να μην έχουν πρόβλημα απώλειας των οφειλομένων με την παρέλευση της διετίας.

Όπως τόνισαν σε δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, «όταν έχεις να πληρώσεις ΕΝΦΙΑ και φόρους, ακόμη και το τελευταίο ευρώ είναι χρήσιμο».
Υπολογίζεται ότι οφείλονται σε περίπου 400 άτομα, ποσά από 200 έως 500 ευρώ στον καθένα.
«Μάθαμε ότι υπήρχαν χρήματα στον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου από το 2011, γύρω στις 85.000, που ήταν περασμένα στον κωδικό για τα νυχτερινά. Θεωρήσαμε, λοιπόν, ότι το υπουργείο δεν χρειαζόταν να εξασφαλίσει επιπλέον πίστωση, αφού τα χρήματα ήδη υπήρχαν. Δυστυχώς, μας απάντησαν ότι δεν μπορούσαμε να πληρωθούμε από αυτά, γιατί θα έπρεπε να γίνει νομοθετική ρύθμιση.
Η διοίκηση του Νοσοκομείου μας ενημέρωσε ότι έχει επικοινωνήσει με τον υπουργό κ. Ξανθό και σε κάποιο νομοσχέδιο του υπουργείου θα ενταχθεί σχετική ρύθμιση, αλλά κρατάμε μικρό καλάθι”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το