Τοπικά

Καταγγελία για παρανομίες σε καφετέρια συγγενικών προσώπων υπαλλήλου του Δήμου Βόλου

Στο Δήμο Βόλου κατατέθηκε καταγγελία εναντίον υπαλλήλου του δήμου Βόλου, που την υπογράφουν «περίοικοι του Αγίου Νικολάου». Ο υπάλληλος φέρεται να έχει αναπτύξει επαγγελματική δραστηριότητα –καφέ στο κέντρο της πόλης. Οι αποδείξεις που εκδίδει το κατάστημα αναγράφουν το όνομα συγγενικών του προσώπων πρώτου βαθμού, σύμφωνα με την καταγγελία, η οποία αναφέρει ότι το μαγαζί βρίθει παρανομιών. Η καταγγελία είναι αναρτημένη δημόσια και επίσημα στον ιστότοπο του δήμου Βόλου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, «η καφετέρια, στον έναντι της προσόψεώς της χώρο διαθέτει στέγαστρο σταθερής κατασκευής με ξύλινο πάτωμα και τραπεζοκαθίσματα, εφαπτόμενο στο περίβολο του Ι.Ν. Αγ.Νικολάου.
Το εν λόγω στέγαστρο διαθέτει πληθώρα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και συσκευών μετά των παρελκομένων των (πχ. ανεμιστήρες οροφής(2),ανεμιστήρες βάσεως(2), προβολάκια φωτισμού, θερμαντικά σώματα οροφής άκρως ενεργοβόρα(3) κλπ.), συνδεδεμένα με πίνακα ασφαλειών, διακόπτες και πληθώρα καλωδιακών διακλαδώσεων, είτε απλωμένες στο έδαφος, είτε εναέριες/αιωρούμενες, χωρίς ουδεμία κάλυψη. Ως εκ τούτου η όλη αυτή κατάσταση παραπέμπει προφανέστατα σε αυθαίρετη και άκρως επικίνδυνη κατασκευή για την ασφάλεια και σωματική ακεραιότητα, τόσο των πελατών (με τα παιδιά τους) του εν λόγω καταστήματος, αλλά και των διερχομένων έμπροσθεν του χώρου πολιτών. Επί πλέον, δε φαίνεται πουθενά, ότι οι εν λόγω εγκαταστάσεις ηλεκτροδοτούνται από το εσωτερικό του καταστήματος (εκτός εάν-παρανόμως και κρυφίως- απλώθηκαν υπόγεια καλώδια ηλεκτροδότησης κάτω από τους κυβόλιθους του πεζόδρομου της Ερμού) και ως εκ τούτου θα πρέπει να ηλεκτροδοτούνται από κάποια πηγή παρακείμενου Δημοτικού φωτισμού, οπότε διαπράττεται το αδίκημα της ρευματοκλοπής.
Ως εκτούτου είναι εύλογη η δημιουργία ερωτηματικών, όσον αφορά στην έλλειψη
οιουδήποτε σχετικού ελέγχου από αρμόδιους φορείς (ΔΕΔΗΕ, Αστυνομία, Πολεοδομία), αλλά και συνειρμοί που οδηγούν σε υπόνοιες ειδικής μεταχείρισης, καθόσον (σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες) οι ιδιοκτήτριες του καταστήματος έχουν στενή συγγενική σχέση (θυγατέρες) με υπάλληλο της Πολεοδομίας Βόλου/Τμήμα Συντήρησης Έργων ο οποίος μάλιστα προίστατο (όλως συμπτωματικώς άραγε?) της κατασκευής του «βραχόκηπου» του Ι.Ν. Αγ.Νικολάου, που εφάπτεται της εν λόγω αυθαίρετης και άκρως επικίνδυνης κατασκευής.
Κατόπιν των ανωτέρω και εφόσον διαπιστωθεί εκ μέρους σας η αλήθεια των εν λόγω καταγγελιών μας, παρακαλούμε, όπως επιληφθείτε άμεσα της υποθέσεως και προβείτε το ταχύτερο δυνατόν στην απομάκρυνση των άκρως επικίνδυνων εγκαταστάσεων, προτού θρηνήσουμε θύματα (κυρίως μικρά παιδια) για τα οποία θα είναι συνυπεύθυνη
(λόγω ολιγωρίας) και η Υπηρεσία σας.
Λόγω ανωνυμίας και για επαλήθευση των καταγγελιών μας, επισυνάπτονται φωτογραφίες της εν λόγω αυθαίρετης και άκρως επικίνδυνης εγκατάστασης, με επιφύλαξή μας για περαιτέρω έντυπη και ηλεκτρονική δημοσιοποίηση-μεγιστοποίηση του θέματος, σε περίπτωση ολιγωρίας ή αδράνειάς σας, λόγω πιθανών «εκ των άνω πιέσεων», αναφέρει η καταγγελία.

Η απάντηση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου δόθηκε την ίδια ημέρα, κατάθεσης της καταγγελίας, δηλαδή στις 14 Οκτωβρίου και αναφέρει:

« Σχετικά με ανάρτησή σας στην ιστοσελίδα του Δήμου Βόλου με τίτλο αιτήματος «καταγγελία», σας ενημερώνουμε ότι λάβαμε το μήνυμά σας στις 14/10/2016. Την ίδια ημέρα με το Δ.Υ. 1643/2016 έγγραφό μας διαβιβάσαμε το αίτημά σας στη Δ/νση Υπηρεσίας Δόμησης και αναμένουμε ενέργειες της υπηρεσίας.
Ευχαριστούμε για την επικοινωνία σας με την ιστοσελίδα του Δήμου Βόλου και για τη χρήσιμη ενημέρωση.
Από το Γραφείο Διοικητικής Βοήθειας και Επικοινωνίας των Πολιτών με το Δήμο Βόλου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το