Τοπικά

Ενημέρωση του κοινού για δημιουργία τεχνητού υφάλου με γλυπτά στον βυθό του Παγασητικού

Το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργανώνει ενημερωτική Ημερίδα για το ερευνητικό έργο με κωδική ονομάσία «Ύφαλος Τέχνης» (στα αγγλικά Project ART.Reef). Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, στις 6μμ, στο αμφιθέατρο «Ι. Κορδάτος» του Παραλιακού Συγκροτήματος «Παπαστράτου».

Ο «Ύφαλος Τέχνης» είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο, με στόχο τη δημιουργία ενός τεχνητού υφάλου στον Παγασητικό κόλπο, ο οποίος θα αποτελείται από γλυπτά εμπνευσμένα από τη μυθολογία που είναι συνυφασμένη με την περιοχή της Θεσσαλίας: τον Ιάσωνα, τους Αργοναύτες και τους Κενταύρους. Στην Ημερίδα θα παρουσιαστεί ο αρχικός σχεδιασμός του Έργου, ενώ θα γίνει αναφορά και στις προοπτικές ανάπτυξης για τη Μαγνησία, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, που μπορεί να προκύψουν από τη δημιουργία ενός τέτοιου τεχνητού υφάλου.

artreef

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ερευνητικό Έργο, υπάρχει επίσημη ιστοσελίδα στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://artreef.apae.uth.gr καθώς και λογαριασμοί στα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Twitter.

artdive04_clearblue

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το