Photo Gallery, Τοπικά

Παραμένει το πρόβλημα με τα σκουπίδια σε Ν. Ιωνία, Αγριά και Αρτέμιδα

Η Δημοτική Αρχή καλείται, από εργαζόμενους στο Δήμο, να δώσει τέλος στα λουκέτα των υπηρεσιών.

Συγκρουσιακό είναι το κλίμα που επικρατεί στο Δήμο Βόλου μεταξύ των εργαζομένων και χθες σημειώθηκαν επεισόδια έξω από το Δημαρχείο μεταξύ «καταληψία» και εργαζόμενου που έσπασε τα λουκέτα. Στο μεταξύ, η χθεσινή γενική συνέλευση που δεν συγκέντρωσε απαρτία και κάθε λήψη απόφασης θα ήταν παράνομη, αναβλήθηκε για σήμερα, μετά από τις έντονες διαφωνίες της ΔΑΣ-ΠΑΜΕ, που δήλωσε ότι δεν μπορούν στον αγώνα να τίθενται θέματα νομιμότητας.

Η συνέλευση χαρακτηρίστηκε «τσίρκο» από αγανακτισμένους υπαλλήλους και διαλύθηκε. Την ίδια ώρα στη Νέα Ιωνία η κατάσταση με τους σωρούς των απορριμμάτων, να πνίγουν τη δημοτική ενότητα, αντιμετωπίζεται με ημίμετρα, ενώ εκτός ελέγχου είναι και η κατάσταση που επικρατεί σε Αγριά και Αρτέμιδα.

Η Δημοτική Αρχή καλείται από εργαζόμενους στο δήμο να δώσει τέλος στα λουκέτα των υπηρεσιών.

Χθες το πρωί εργαζόμενος ζήτησε από την ολιγομελή ομάδα που κρατούσε κλειδωμένο το Δημαρχείο να ανοίξουν την πόρτα. Αφού δέχτηκε επίθεση από μέλος της ΔΑΣ, ζήτησε να του δοθεί απόφαση για τις κινητοποιήσεις και του παρουσιάστηκε απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, την οποία ωστόσο η ΔΑΣ καταγγέλλει ως ξεπουλημένη, για τρίωρες στάσεις εργασίας.

«Εφόσον υπάρχει στάση εργασίας, το Δημαρχείο πρέπει να είναι ανοιχτό. Εάν υπάρχει κατάληψη, πρέπει επίσης να είναι ανοιχτό και να υπάρχουν μέσα υπάλληλοι που να έχουν καταλάβει τα γραφεία και αυτό είναι εντελώς παράνομο. Εδώ δεν βρίσκονται για να κινητοποιηθούν ούτε αυτοί που βγαίνουν στη διαθεσιμότητα», είπε ο υπάλληλος στο μέλος της ΔΑΣ και ξήλωσε το λουκέτο.

Στο μεταξύ, αντιδράσεις υπάρχουν και στην Υπηρεσία Καθαριότητας για το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή δεν χρησιμοποιεί τα απορριμματοφόρα του αμαξοστάσιου της Νέας Ιωνίας για να καθαριστεί η δημοτική ενότητα από τους τόνους σκουπιδιών.

«Οι εργαζόμενοι μπορούν να απεργούν, να κάνουν ό,τι θέλουν αλλά τα απορριμματοφόρα είναι περιουσία των δημοτών, όπως και το πετρέλαιο της δεξαμενής. Οφείλει η Δημοτική Αρχή να ανοίξει το αμαξοστάσιο, ανεξάρτητα εάν κινητοποιούνται οι εργαζόμενοι και να χρησιμοποιήσει τα απορριμματοφόρα, που δεν ανήκουν στους εργαζόμενους. Η καθαριότητα είναι του ενιαίου δήμου», ειπώθηκε χθες από εργαζόμενους.

Λίγη ώρα αργότερα συγκλήθηκε συνέλευση στο Δημαρχείο, η οποία για μια ακόμη φορά δεν συγκέντρωσε απαρτία, ωστόσο το ΚΚΕ επέμενε για την πραγματοποίησή της, άσχετα αν οι αποφάσεις που θα λαμβάνονταν θα ήταν παράνομες.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων γιουχαΐστηκε από το ΚΚΕ γιατί ζήτησε αναβολή της συνέλευσης για σήμερα, προκειμένου να λάβει αποφάσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Το μέλος του ΚΚΕ και προϊστάμενος της Καθαριότητας στη Νέα Ιωνία, ο οποίος κρατά το αμαξοστάσιο κλειστό, Θ. Τσαλούχας, χαρακτήρισε τον κ. Μαγιάκο «ξεπουλημένο», ενώ το μέλος της διοίκησης κ. Τσουρβατζής κατηγόρησε τη ΔΑΣ για ένα μόνιμα κακοστημένο θέατρο. Ο ίδιος κατηγόρησε επίσης την πρόεδρο της προηγούμενης γενικής συνέλευσης Λεμονιά Τραγή (μέλος της ΔΑΣ) για παραχάραξη των αποφάσεων της συνέλευσης και εκείνη απέδωσε σε …λάθος όσα ανεγράφησαν σε κείμενο που διανεμήθηκε στον Τύπο, ενώ η ίδια που είχε την ευθύνη δεν φρόντισε να εκδοθεί κείμενο με τα πρακτικά της συνέλευσης και κυρίως με τον αριθμό των συμμετεχόντων, που αποφάσισαν κατά πλειοψηφία καταλήψεις, χωρίς τη νόμιμη απαρτία.

Τελικά, μετά από σοβαρές αντιδράσεις εργαζομένων που χαρακτήρισαν τη συνέλευση «ξεκατίνιασμα» και «τσίρκο», υπήρξε αναβολή, ενώ το ΚΚΕ κατήγγειλε την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων για το γεγονός ότι σε κινητοποίηση 30 ατόμων, την προηγούμενη Πέμπτη, με πορεία στους δρόμους, δεν παραχωρήθηκε το αγωνιστικό πανό του Συλλόγου.

«Χτυπούν κάρτα», αλλά δηλώνουν κατάληψη

Στη ΔΕΥΑΜΒ συνεχίζεται το λουκέτο ενάντια στο μνημόνιο. Εκεί ωστόσο συμβαίνει το εξής οξύμωρο… Οι εργαζόμενοι «χτυπούν κάρτα» προκειμένου να μην χάσουν τα ημερομίσθια και επειδή δεν εργάζονται υπογράφουν χαρτί που αναφέρουν ότι γνωρίζουν τις συνέπειες της κατάληψης που πραγματοποιούν, οι οποίες ωστόσο δεν υπάρχουν…

Πνίγονται στα σκουπίδια

Στη Νέα Ιωνία η αποκομιδή των απορριμμάτων συνεχίζει να αντιμετωπίζεται με ημίμετρα, ενώ εκρηκτικό είναι το κλίμα στις δημοτικές ενότητες Αγριάς και Αρτέμιδας, όπου επίσης η ΔΑΣ-ΠΑΜΕ απαγορεύει την αποκομιδή.

Στο Αστυνομικό Τμήμα Ν. Ιωνίας κατέθεσε χθες εγγράφως ο αντιδήμαρχος Χαρ. Τσαμπάζης, όλα τα στοιχεία για την υγειονομική κρίση που έχει ξεσπάσει στη Ν. Ιωνία, στο πλαίσιο της προανάκρισης, έπειτα από εισαγγελική παραγγελία. Η έγγραφη αναφορά που κατέθεσε αφορά σε όλα τα γεγονότα που συνέβησαν από τις 19 Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα που συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται με αργούς ρυθμούς η αποκομιδή των απορριμμάτων από τη Ν. Ιωνία. Το Σάββατο, στο πλαίσιο αναδιανομής των εργασιών της Υπηρεσίας Καθαριότητας εστάλησαν τρία απορριμματοφόρα, προχθές Κυριακή δύο, ενώ χθες την αποκομιδή έκαναν τρία απορριμματοφόρα. «Κατά προτεραιότητα κάνουμε αποκομιδή από σχολεία και μετά από γειτονιές» ανέφερε ο κ. Τσαμπάζης ο οποίος επισήμανε ότι δέχεται πολλές διαμαρτυρίες κατοίκων που τον ρωτούν, γιατί να υπάρχει αυτή η διαφοροποίηση με τη Ν. Ιωνία και γιατί οι κάτοικοί της  θεωρούνται πολίτες β’ κατηγορίας και «πνίγονται» ακόμη στο σκουπίδι. Στο μεταξύ, συνεχίζεται μερικώς η αποκομιδή από την περιοχή των Α. Λεχωνίων και Αγριάς – μόνο από τους κεντρικούς δρόμους – ενώ επιχείρηση αποκομιδής θα γίνει τις επόμενες μέρες και στην περιοχή Αγίου Βλασίου και Αγίου Λαυρεντίου.

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζομένους σε γενική συνέλευση σήμερα στις 10 το πρωί, για να αποφασιστεί η συνέχιση των κινητοποιήσεων.

«Την ίδια μέρα συνεχίζουμε με 3ωρη στάση εργασίας, από τις 7 π.μ. έως στις 10π.μ. και τις πρώτες τρεις ώρες, για τις υπηρεσίες που έχουν απογευματινές βάρδιες και καταλήψεις στους χώρους εργασίας.

Ζητούμε από όλους τους δημότες να συμπαρασταθούν και να ενισχύσουν τον αγώνα μας, γιατί είναι αγώνας όλων των κοινωνικών τάξεων», τονίζεται σε ανακοίνωση.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το