Τοπικά

Ενδιαφέρον δασκάλων-καθηγητών για θέση Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας “Θ”

panepistimio
Αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι ΕΔΙΠ στο Π.Θ. ανέρχονται στους 57 (φωτό αρχείου)

Στους 24 ανέρχονται οι δάσκαλοι και οι καθηγητές από τη Μαγνησία, οι οποίοι κατέθεσαν αίτηση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, προκειμένου να μεταταγούν σε θέση Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) και να μπορούν να διδάξουν.
Το υπουργείο Παιδείας έχει δώσει τη δυνατότητα αυτή στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης βρίσκοντας έτσι έναν τρόπο για να ενισχυθούν με διδακτικό προσωπικό τα ΑΕΙ, τα οποία αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό.
Ενδεικτικά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας χρειάζεται περίπου 100 διδάσκοντες.
Πάντως με το άρθρο 33 του Νόμου 4386/2016 το υπουργείο Παιδείας δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς που είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος, έχουν δημοσιευμένο έργο σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, έχουν εμπειρία σε εργαστηριακό – εφαρμοσμένο διδακτικό έργο, να μπορούν να μετεταγούν σε θέση Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού στα ΑΕΙ.
Η επιλογή των εκπαιδευτικών και η τοποθέτησή τους σε θέση ΕΔΙΠ θα συγκροτούνται με τριμελείς επιτροπές, μετά από απόφαση του κοσμήτορα. Οι επιτροπές θα προβούν στον έλεγχο των ακαδημαϊκών προσόντων και στην αξιολόγηση κάθε υποψήφιου. Οι εισηγήσεις των τριμελών επιτροπών υποβάλλονται στις οικείες κοσμητείες των ΑΕΙ, οι οποίες αποφασίζουν υπέρ ή κατά της μετάταξης του εκπαιδευτικού σε θέση ΕΔΙΠ στη συγκεκριμένη Σχολή.
Ο αναπληρωτής πρύτανη για θέματα εκπαιδευτικού προσωπικού κ. Θανάσης Σφουγγάρης τόνισε πως συνολικά 24 αιτήσεις από εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έχουν κατατεθεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για να μεταταγούν σε θέση ΕΔΙΠ. Ήδη έχουν ξεκινήσει να αξιολογούνται οι αιτήσεις, αλλά αυτό θα γίνει πιο εντατικά στα τέλη του μηνός.
Πάντως αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι ΕΔΙΠ στο Π.Θ. ανέρχονται στους 57. Από το Πανεπιστήμιο μπορεί να προσληφθούν όλοι όσοι έκαναν αιτήσεις για θέση ΕΔΙΠ, αρκεί βέβαια να έχουν τα προσόντα.
Ο κ. Σφουγγάρης ανέφερε πως με τη μετάταξη οι εκπαιδευτικοί αυτοί από τις σχολικές αίθουσες θα μεταφερθούν στο Πανεπιστήμιο.

Ανοικτές κάθε Τετάρτη
Ανοικτές κάθε Τετάρτη για τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου θα είναι οι Γραμματείες των Τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το οποίο αυτή την περίοδο υπολειτουργεί. Επίσης είναι ανοικτές κάποιες υπηρεσίες που έχουν επείγον έργο, αλλά και η Βιβλιοθήκη, η Επιτροπή Ερευνών και άλλες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το