Οικονομία

Μοσκοβισί: Η Κομισιόν είναι στο πλευρό του ελληνικού λαού

tsipras-moscovisi
Μήνυμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας στη χώρα και την κυβέρνηση για την προσπάθεια που καταβάλλει, έστειλε ο Ευρωπαίος επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, σε δηλώσεις που έκανε εξερχόμενος του μεγάρου Μαξίμου, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι ήταν πολύ σημαντικό για εκείνον να έρθει στην Ελλάδα, έναν χρόνο μετά την ολοκλήρωση μιας πολύ σημαντικής συμφωνίας, τον περασμένο Ιούλιο, που έγινε σε δραματικές συνθήκες, «και να δείξω ότι το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας είναι στον πυρήνα της ευρωζώνης και να δω τις θετικές εξελίξεις που υπήρξαν στο διάστημα αυτού του χρόνου».
«Δεν μιλάμε πλέον περί grexit, κανείς δεν μιλά γι’ αυτό. Μιλάμε για επιτυχία, και ήθελα να έρθω εδώ έναν μήνα μετά την επίσκεψη του προέδρου Γιούνκερ, για να δείξω ότι η Κομισιόν στέκεται στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού ώστε να συνεχίσουμε με μεταρρυθμίσεις που θα παράγουν και ήδη παράγουν αποτελέσματα στην πραγματική οικονομία», υπογράμμισε.
Ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι το μήνυμά του είναι ότι «τώρα πρέπει να βγούμε εντελώς έξω από την διαχείριση της κρίσης, από την περίοδο της κρίσης» και πως «είναι καιρός για κανονικότητα, σταθερότητα, εφαρμογή, επενδύσεις». Πρόσθεσε πως όταν κοιτάζει τα στοιχεία, βλέπει ότι ήδη η ελληνική οικονομία βελτιώνεται, η ανεργία μειώνεται, υπάρχει μια αίσθηση εμπιστοσύνης που επιστρέφει, και πως οι μεταρρυθμίσεις που ήδη έγιναν ή που έχουν συμφωνηθεί είναι απαραίτητες για να ενισχυθούν οι δομές της ελληνικής οικονομίας και να προσελκύσουν επενδύσεις εδώ. Σε αυτό το πλαίσιο χαρακτήρισε πολύ σημαντική την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κίνα.
Είμαστε στη σωστή κατεύθυνση, είπε ο Ευρωπαίος επίτροπος, προσθέτοντας ότι αυτό δεν σημαίνει ότι όλα έχουν γίνει. Είπε ότι υπάρχει ακόμα δρόμος να διανυθεί, συζητήσεις που θα γίνουν, για να ολοκληρωθούν κάποια προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης και να συζητηθεί η δεύτερη αξιολόγηση. Ανέφερε επίσης ότι είναι απαραίτητο να συνεργαστούμε όλοι μαζί με πολύ συνεργατικό τρόπο ώστε να αναμένουμε η ελληνική πλευρά να πάρει την ιδιοκτησία αυτών των μεταρρυθμίσεων, ώστε να είμαστε σε πολύ καλή θέση για να συζητήσουμε, ιδιαίτερα με το ΔΝΤ, για μέτρα ανακούφισης του χρέους.

«Το μήνυμά μου είναι μήνυμα εμπιστοσύνης και αυτοπεποίθησης, είναι ώρα τώρα για εφαρμογή και επενδύσεις», τόνισε, για να υπογραμμίσει ότι «πρέπει να έχουμε μεταρρυθμίσεις που θα είναι καλές για τον ελληνικό λαό, που θα διασφαλίζουν την οικονομία, που θα προσελκύσουν περισσότερες επενδύσεις, που θα αναδημιουργήσουν μια αίσθηση εμπιστοσύνης».
Ο Ευρωπαίος επίτροπος επανέλαβε ότι η επίσκεψή του εδώ είναι ένα μήνυμα εμπιστοσύνης και πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πάντα πίστευε ότι η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην ευρωζώνη. «Ήρθα εδώ ως φίλος και σας διαβεβαιώνω ότι η Κομισιόν, ο πρόεδρος Γιούνκερ και εγώ ο ίδιος, θα είμαστε πάντα στο πλευρό του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για να χτίσουμε μια πιο δυνατή Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το