Τοπικά

Συγκέντρωση στη Σκόπελο για τις αλλαγές στη δόμηση

Πραγματοποιήθηκε από φορείς του νησιού

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος σχετικά με τα όρια δόμησης σε περιοχές «Νατούρα». Χθες στη  Σκόπελο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία

Η συγκέντρωση έγινε στον χώρο του δημοτικού καφενείου και μετά τις ομιλίες σχηματίσθηκε πορεία η οποία κατέληξε στο Δημαρχείο. Ομιλητές στην συγκέντρωση ήταν ο κ. Μανώλης Ραμαντάνης δημοτικός σύμβουλος, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Σκοπέλου κ. Σπύρος Πατσής και η πρόεδρος του συλλόγου Γυναικών κ. Βαρβάρα Αναγνώστου. Στη συγκέντρωση εγκρίθηκε ψήφισμα όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής

«Το νομοσχέδιο αυτό κινείται μέσα στα πλαίσια του κοινοτικού δικαίου και τις αρχές της «βιώσιμης» και «πράσινης» ανάπτυξης. Παρά την πράσινη ρητορική και τις κορώνες για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και των περιοχών ειδικού κάλλους, σπάνιων βιότοπων, υγρότοπων κ.λπ. μια προσεκτική μελέτη του αποκαλύπτει ότι αφήνει πολλά διάπλατα παράθυρα για να προωθηθεί η εμπορευματοποίηση του πλούτου της χώρας μας. Χαρακτηριστικά σημεία του Νομοσχεδίου που τεκμηριώνουν την άποψη μας αυτή είναι: Με τις διατάξεις των άρθρων 7 κ’ 17 ανατίθεται απευθείας με σύμβαση, η ευθύνη διαχείρισης των προστατευμένων περιοχών σε νομικά πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ), χωρίς καν την έκδοση Π.Δ. (Προεδρικού διατάγματος)».

Με το ψήφισμα καταγγέλλεται ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «παραδίδει τη γη μας “φιλέτο” στα μεγάλα συμφέροντα, γιατί απαξιώνει ολοσχερώς την αξία της (ούτε 1% δεν έχει γήπεδα πάνω από 10 στρ.) και γιατί θα μας καταδικάσει σε πλήρη οικονομικό μαρασμό. Οι συνέπειές του θα είναι ολέθριες για όλους μας, ακόμα και γι’ αυτούς που δε φαίνονται να θίγονται άμεσα. Καλούμε όλο το λαό της Σκοπέλου σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να σταματήσουμε την καταστροφή που απειλεί εμάς, τα παιδιά μας και τον τόπο μας».

Ανακοίνωση για το νομοσχέδιο για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και άλλες διατάξεις εξέδωσε και η συντονιστική επιτροπή των Θεσσαλών πολιτών του κόσμου.

Θανάσης Κ. Βογιατζής

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το