Τοπικά

Στον «αέρα» οι μισοί καταστηματάρχες στο Δήμο Βόλου “Θ”

dimarxeio-volou

Στον «αέρα» βρίσκεται το 50% των καταστηματαρχών στον Δήμο Βόλου, καθώς δεν έχει προσέλθει στην Οικονομική Υπηρεσία προκειμένου να καταβάλει το προβλεπόμενο τέλος και να εξασφαλίσει την απαιτούμενη άδεια χρήσης κοινόχρηστων χώρων. Σύμφωνα με την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου, περισσότεροι από 170 καταστηματάρχες κινδυνεύουν με την επιβολή προστίμου στο 100% του κόστους της άδειας και καλούνται άμεσα να προσέλθουν προκειμένου να καταβάλουν το σχετικό τέλος.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου, σε σύνολο 350 καταστηματαρχών οι 175 προσήλθαν και διευθέτησαν τις εκκρεμότητές τους σχετικά με την καταβολή του τέλους χρήσης κοινόχρηστων χώρων και την εξασφάλιση της απαιτούμενης άδειας για την τρέχουσα χρονιά.

Πρόκειται για καταστηματάρχες οι οποίοι είτε εξόφλησαν το τέλος είτε εντάχθηκαν στη σχετική ρύθμιση που για πρώτη φορά φέτος θέσπισε η Δημοτική Αρχή, με την καταβολή του ποσού σε δόσεις και δυνατότητα ένταξης μέχρι και τις 31 του περασμένου Μαρτίου.

Ωστόσο, από τα ίδια στοιχεία της αρμόδιας Υπηρεσίας προκύπτει ότι οι υπόλοιποι 175 καταστηματάρχες βρίσκονται στον «αέρα», καθώς δεν έχουν ακόμη διευθετήσει τις εκκρεμότητές τους και οφείλουν το τέλος χρήσης κοινόχρηστων χώρων για την τρέχουσα χρονιά.

Από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Βόλου τονίζεται ότι όσοι καταστηματάρχες δεν έχουν προσέλθει ακόμα προκειμένου να καταβάλουν το απαιτούμενο τέλος χρήσης κοινόχρηστων χώρων κινδυνεύουν άμεσα με την επιβολή προστίμου, το οποίο ανέρχεται στο ποσοστό της τάξης του 100% του κόστους της άδειας.

Παράλληλα, επισημαίνεται από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου ότι στη διενέργεια τυχόν ελέγχων από την Ελληνική Αστυνομία, την Τουριστική Αστυνομία, αλλά και τη Δημοτική Αστυνομία όσοι καταστηματάρχες εντοπιστούν να στερούνται άδειας χρήσης κοινόχρηστων χώρων λόγω της μη καταβολής του αντίστοιχου τέλους θα επιβαρύνονται με το πρόστιμο.

Η Δημοτική Αρχή Βόλου προσπαθεί προς το παρόν τουλάχιστον να πείσει τους 175 καταστηματάρχες να προσέλθουν στην Οικονομική Υπηρεσία και να διευθετήσουν τις οικονομικές τους εκκρεμότητες, προκειμένου να μην αναγκαστεί να προχωρήσει στη βεβαίωση παραβάσεων και την επιβολή προστίμων σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Επίσης, σημειώνεται ότι από πλευράς Δήμου καλούνται και τηλεφωνικά οι καταστηματάρχες που δεν έχουν εξασφαλίσει την απαιτούμενη άδεια να προσέρχονται στην Οικονομική Υπηρεσία προκειμένου να πληρώσουν και να λάβουν την άδεια χρήσης κοινόχρηστων χώρων για την τρέχουσα χρονιά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το