Τοπικά

«Ανερμάτιστο το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Βόλου – Να σώσουμε οτιδήποτε μπορεί να σωθεί»

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
Ανερμάτιστο και χωρίς όραμα και στόχευση χαρακτηρίζουν το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης του Δήμου Βόλου για το διάστημα 2015-2019 οι έξι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή τους ότι τίθεται προς υιοθέτηση και ψήφιση στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου σαν μια απλή διεκπεραιωτική υπόθεση.
«Η σημερινή Δημοτική Αρχή ακολουθώντας την πεπατημένη προηγούμενων (φυσικά όχι όλων) Δημοτικών Αρχών, συγκροτεί ένα ανερμάτιστο και χωρίς όραμα σχέδιο που στόχο μόνο έχει να δημιουργήσει εντυπώσεις και τελικά το μόνο που καταφέρνει είναι να προδίδει τις πραγματικές διαθέσεις της. Μηδενικός σχεδιασμός για τη κοινωνική προστασία των κατοίκων της πόλης, έργα μεγαλεπίβολα και στόχοι που είναι ανεφάρμοστοι, καμιά στοχευμένη δράση για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής (προθέσεις μόνο για το νερό και τη ποιότητά του), το κυκλοφοριακό αντιμετωπίζεται με τελείως ερασιτεχνικό τρόπο χωρίς συνολικό σχεδιασμό, άνοιγμα κωδικών που υπάρχουν για να λέμε ότι υπάρχουν. Και σαν να μην έφτανε αυτό έχουν ξεχαστεί τα σχολειά μας , για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς δίνεται το ιλιγγιώδες ποσό των 45.000 Ευρώ για όλους) , στις καλένδες ο πολιτισμός (ούτε βιβλιοθήκες, ούτε Πολιτιστικοί Σύλλογοι , ούτε… ούτε…), καμιά συνέργεια ή συνεργασία για τον αθλητισμό με σωματεία (ως να μην υπάρχουν ) , καμιά καθαρή θέση για την ανάπτυξη, καμιά δράση για το μέλλον μας. Αλλά πάντα βρίσκονται 312.358 Ευρώ για τεχνικούς Συμβούλους για τα έργα του ΕΣΠΑ, πλέον όλων των άλλων αμοιβών για επίσης τεχνικές συμβουλές για διάφορα άλλα θέματα. Κι ακόμη χειρότερα προτείνει αντικατάσταση συμβατικών λαμπτήρων ποσού 4.000.000 Ευρώ με σύμβασης παραχώρησης σε ιδιώτη. Δηλαδή μέχρι και τα ανταποδοτικά προτίθεται να δώσει σε ιδιώτες.
Δυστυχώς θα μπορούσαμε να πούμε πολλά αλλά νομίζουμε ότι δεν απαιτούνται άλλα. Εκείνο που απαιτείται είναι η εγρήγορση των Δημοτικών Παρατάξεων και Κινήσεων αλλά και των Δημοτών για τη περιφρούρηση τουλάχιστον κάποιων αξιών.
Να σώσουμε οτιδήποτε μπορεί να σωθεί. Πριν είναι πολύ αργά”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το