Κόσμος

Εξαλλη η Λαγκάρντ με την Αθήνα -Τα «καρφιά» της επιστολής της προς τον Τσίπρα

lagarde.4.4.708

Πολύ θυμωμένη είναι η Κριστίν Λαγκάρντ με την ελληνική κυβέρνηση, με τα όσα έγιναν από το Σάββατο, έπειτα από τη δημοσιοποίηση του διαλόγου Τόμσεν-Βελκουλέσκου από το WikiLeaks.

Πληροφορίες του ανταποκριτή του Mega στην Ουάσιγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου, αναφέρουν ότι η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ είναι θυμωμένη με την Αθήνα γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα στόχευσε ανθρώπους της και γιατί έγινε προσπάθεια και στο πιο υψηλό επίπεδο να εκτεθούν στελέχη του Ταμείου.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι και με όσα έγιναν από το Σάββατο και σε προηγούμενα περιστατικά, οι ελληνικές αρχές στρέφονται ενάντια του Ταμείου με διαρροές και τώρα με χρησιμοποίηση προϊόντος υποκλοπής.

Χαρακτηριστικό της «βαριάς ατμόσφαιρας» στο ΔΝΤ για την Αθήνα είναι το σκληρό περιεχόμενο της επιστολής με την οποία η Κριστίν Λαγκάρντ απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα.

Πέρα από το γεγονός ότι ξεκινά τυπικά με την προσφώνηση «αγαπητέ πρωθυπουργέ»- σε αντίθεση με το «αγαπητή Κριστίν» του κ. Τσίπρα- ακολουθούν τα «καρφιά» της Λαγκάρντ, η οποία δεν κρύβει την ενόχλησή της. Μάλιστα, είναι σαφές το μήνυμά της προς την ελληνική κυβέρνηση να προστατεύσει το προσωπικό του Ταμείου, ενώ αφήνει να εννοηθεί πως εάν υπάρξει και νέα υποκλοπή θα είναι υπεύθυνη η ελληνική κυβέρνηση.

«Φυσικά, οποιαδήποτε εικασία ότι το προσωπικό του ΔΝΤ θα εξέταζε το ενδεχόμενο της χρήσης ενός πιστωτικού γεγονότος ως διαπραγματευτική τακτική είναι απλώς ανοησίες», τονίζει η κ. Λαγκάρντ, ενώ αναφερόμενη στα στελέχη του Ταμείου σημειώνει ότι «Η ομάδα αυτή απαρτίζεται από έμπειρο προσωπικό που έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη μου και την προσωπική μου στήριξη».

Και συνεχίζει: «Για να μπορούν να εργαστούν, μετά από την πρόσκλησή σας, είναι κρίσιμο οι ελληνικές αρχές να διασφαλίσουν ένα περιβάλλον που σέβεται την ιδιωτικότητα των εσωτερικών συζητήσεών τους, καθώς και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλιστεί η προσωπική τους ασφάλεια».

Επίσημα πάντως, το Ταμείο επισήμως αποφεύγει να κατονομάσει ευθέως την ελληνική πλευρά για την υποκλοπή και ο εκπρόσωπός του να αρνήθηκε να σχολιάσει το παραμικρό.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το