Ελλάδα

Μητσοτάκης: Η Ειδομένη είναι γροθιά στο στομάχι της πολιτισμένης Ευρώπης

eidomeni

Στον καταυλισμό της Ειδομένης έφτασε το μεσημέρι της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να εκτιμήσει από κοντά την κατάσταση.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνομίλησε με φορείς και εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή για να ενημερωθεί σχετικά.

Την απουσία του κρατικού κράτους στην Ειδομένη κατήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης που επισκέπτεται εκτάκτως την περιοχή για να δει ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατεί με τους 15.000 τουλάχιστον πρόσφυγες. Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στην Ειδομένη βρήκε μόνο έναν κρατικό υπάλληλο.

«Η Ειδομένη είναι γροθιά στο στομάχι της πολιτισμένης Ευρώπης, πρέπει να υπάρξει οργανωμένο σχέδιο άμεσης εκκένωσης σε άλλες δομές… Είναι άθλιες οι συνθήκες που επικρατούν, το κεντρικό κράτος είναι απών» τόνισε.

«Η Ειδομένη είναι γροθιά στο στομάχι της πολιτισμένης Ευρώπης. Πρέπει οι πρόσφυγες να μεταφερθούν άμεσα σε άλλες δομές», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ποστάροντας φωτογραφία από τον καταυλισμό.

mitsotakis

Ο πρόεδρος της ΝΔ έφτασε λίγο μετά τις 11:00 στην περιοχή, ενώ κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε για την κατάσταση στην Ειδομένη από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Τον πρόεδρο της ΝΔ συνοδεύει ο ειδικός συντονιστής για το Μεταναστευτικό, βουλευτής Βασίλης Κικίλιας.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Οι τελευταίες σοβαρές εξελίξεις με υποχρεώνουν να μεταβώ στην Ειδομένη. Εκεί που βουλιάζει ο ανθρωπισμός τού απόντος κ. Τσίπρα».

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το