Ελλάδα

19χρονος ζητούσε χρήματα από ανήλικη, για να μην παραβιάζει τους κωδικούς της

kodikoi
Αλβανός υπήκοος, ηλικίας 19 χρόνων, «έσπασε» τους κωδικούς δύο ανήλικων κοριτσιών σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και μετά από συνομιλία που είχε με τη μία, της ζητούσε χρήματα για μην το κάνει ξανά. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία απεστάλη στον εισαγγελέα.

Ο εντοπισμός του έγινε μετά από καταγγελίες των δύο ανήλικων κοριτσιών, σύμφωνα με τις οποίες, άγνωστος απέκτησε κατ’ επανάληψη πρόσβαση σε προσωπικό τους λογαριασμό που διατηρούν σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, έχοντας προηγουμένως παραβιάσει σχετικούς κωδικούς και δικλείδες ασφαλείας.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, σε συνομιλία που είχε μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας με ένα από τα θύματα, ο 19χρονος ζήτησε εκβιαστικά χρήματα, για να σταματήσει, όπως είπε, να παραβιάζει οποιονδήποτε διαδικτυακό λογαριασμό της.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η έρευνα έδειξε ότι ο νεαρός αλλοδαπός προέβαινε στις πράξεις του χρησιμοποιώντας σύνδεση διαδικτύου γείτονά του, προκειμένου να καλύπτει τα ψηφιακά του ίχνη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί υπολογιστές, ένας σκληρός δίσκος κι ένα μέσο αποθήκευσης (usb), ενώ, κατά την Αστυνομία, βρέθηκαν ίχνη πρόσβασης στους προσωπικούς λογαριασμούς των ανήλικων κοριτσιών.

Η δικογραφία απεστάλη στον εισαγγελέα, ενώ τα κατασχεθέντα πειστήρια θα σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για περαιτέρω εξέταση.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το